Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за местата за риболов по морето
naRiba.com

Форум

Калкан около Варна
Модератори: emo vasilev, alekst
- Ivan_Qnkov
- новобранец
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз утре ако е свястно времето/да не вали/,съм на трета буна.Друго място е втора буна.Другите места са от камъните на южния плаж,от самия южен плаж,от северния плаж,буната на Кранево,нудисткия плаж на златните/най-северно разположен,от другата страна на яхтеното пристанище,както и по останалите плажове на Дружба и Златните.Не съм хващал на повечето от тези места,но на трета,втора буна,на нудисткия на златните и на южния плаж го има със сигурност. 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- чуруликпенчо
- сериозен играч
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Който е майстор на зарганите ги слага и за стръв,иначе аз ползвам пресни,или солени граци,най-жилави са.
На Шкорпиловци наистина често има риба,но последния път като ходихме цялата естакада беше в пръчки и излезе само един калкан около 2-ката.

- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- ще става разбирач
-
- ще става разбирач
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Като отчекна темата, ще ти кажа, че относно калканите почти не влиза през пролетта лятото и есента най мното 2-3,виж зимата е друго като се излезе специално с калканските тралове.Но за тия рапани, всички траладжий помагат за изчистването им, не че вече е възможно, така че неможеш да ги съдишsoleno написа:Колеги, моля ви не стига трала за рапани дето оголи дъното километри навътре

За бракониерите само слънчаци
!

- Краси 7650
- вече хвърля и на тежко
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз където отида лятото,навсякъде овършавам и събирам по-едрите рапани от дъното.
Лошото е,че ми се разлепиха плавниците/китайски/ и трябва да взема нещо по-скъпо и добро.
Днеска бях на трета буна от 8 до 11ч. сутринта,имаше и още един колега,хвърлил пръчки за калкан на десния рог.Никой нищо.Към 11 без нещо дойде и един човечец с една кола,извади едни харпуни,едни плавници,едни неопрени...работата-викам-стана сериозна.Пък той взе че хвърли и той пръчките,явно е влязъл след като си заминах.Обаче установих,че късите пръчки,дето ги бяхме взели за лодката,са много НЕподходящи за калкан.Пръчката трябва да е стегната,най-добре шаранска,дълга от 3,до 4метра и сега търся по магазините нещо сравнително скромно.
Сега да ви питам нещо,понеже не съм 100% сигурен.
Как бучите стръвта на куките!?
Аз правя такъм с крайно олово 40гр.,плоско,основно влакно 0.30,такъма също 0.30,както и поводите.Куките са 4нули,морски.Така е направен такъма,че да неможе куките да се заплитат една в друга,долната да не допира оловото,а горната да не допира вирбела,който е в горната част на такъма.По-подробно обясних,щото искам да съм 100% сигурен,че капото не е заради мен.

Днеска бях на трета буна от 8 до 11ч. сутринта,имаше и още един колега,хвърлил пръчки за калкан на десния рог.Никой нищо.Към 11 без нещо дойде и един човечец с една кола,извади едни харпуни,едни плавници,едни неопрени...работата-викам-стана сериозна.Пък той взе че хвърли и той пръчките,явно е влязъл след като си заминах.Обаче установих,че късите пръчки,дето ги бяхме взели за лодката,са много НЕподходящи за калкан.Пръчката трябва да е стегната,най-добре шаранска,дълга от 3,до 4метра и сега търся по магазините нещо сравнително скромно.
Сега да ви питам нещо,понеже не съм 100% сигурен.
Как бучите стръвта на куките!?
Аз правя такъм с крайно олово 40гр.,плоско,основно влакно 0.30,такъма също 0.30,както и поводите.Куките са 4нули,морски.Така е направен такъма,че да неможе куките да се заплитат една в друга,долната да не допира оловото,а горната да не допира вирбела,който е в горната част на такъма.По-подробно обясних,щото искам да съм 100% сигурен,че капото не е заради мен.

- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Тедо написа:ми те тралджиите изорават цялото дъно и след тях остава само тиня... затова са забравени /на теория/
Говорите работи за които изобщо не сте наясно явно, а сте дочули от някой.Краси 7650 написа:Разпрявят , че възтановяването на еко системата слет изравянто на трала е от 40 до 60 години - дано не е вярно - а, рапаните така са нападнали плидчините околу Балчик , че си нямате идея - нищо чудно и калкана да си смени обитанието и да заживее по на плидко
Тедо ти какво искаш да остава след траладжийте? Може би злато да остава ? Траладжийте си работят на чисто тинесто дъно, какво да остане след това освен тиня ?
Краси, на кое викаш еко система там долу на 30-40 метра,където освен тина рапани и миди и по някой друг калкан и ватус няма нищо друго ?
За бракониерите само слънчаци
!