Калкан около Варна

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
Ivan_Qnkov
новобранец
новобранец

Калкан около Варна

Мнение от Ivan_Qnkov »

Къде мога да го търся калкана около Варна?
Nasluka
Аватар
stivy_g
новобранец
новобранец

Мнение от stivy_g »

На рибната борса!!!

Успех!!!
Хвани пусни, за да можем и в България да ловим свестни риби!!!!
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

На плажа на Кабакум,Златните пред х-л Гларус до х-л Морско око,че и по-нататък,и най-вече където ти излезе късмета.
На борсата със сигурност го има,но" мирише на бензин ",затова е толкова скъп.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Аз утре ако е свястно времето/да не вали/,съм на трета буна.Друго място е втора буна.Другите места са от камъните на южния плаж,от самия южен плаж,от северния плаж,буната на Кранево,нудисткия плаж на златните/най-северно разположен,от другата страна на яхтеното пристанище,както и по останалите плажове на Дружба и Златните.Не съм хващал на повечето от тези места,но на трета,втора буна,на нудисткия на златните и на южния плаж го има със сигурност. :lol:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Да не забравяме Шкорпиловци.Това е традиционно добро място за почти всякакъв морски риболов. И маломерна зарганка за стръв. Както се казва в една реклама-"Неочаквано добра комбинация".
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Който е майстор на зарганите ги слага и за стръв,иначе аз ползвам пресни,или солени граци,най-жилави са. :lol: На Шкорпиловци наистина често има риба,но последния път като ходихме цялата естакада беше в пръчки и излезе само един калкан около 2-ката.

- Лий Улф - 1939 г.
Kristiqn_Petrov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Kristiqn_Petrov »

Да на Шкорпиловци е все едно си на Вълнолома в почивен ден като върви рибата нещо такова :D
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

на буната на Бяла също е мн.добро място за калкан.
Kristiqn_Petrov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Kristiqn_Petrov »

Аз все още си мисля че е раничко за калкан и водата трябва да и паднат още градусите
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

soleno написа:Колеги, моля ви не стига трала за рапани дето оголи дъното километри навътре
Като отчекна темата, ще ти кажа, че относно калканите почти не влиза през пролетта лятото и есента най мното 2-3,виж зимата е друго като се излезе специално с калканските тралове.Но за тия рапани, всички траладжий помагат за изчистването им, не че вече е възможно, така че неможеш да ги съдиш :wink: .
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

ми те тралджиите изорават цялото дъно и след тях остава само тиня... затова са забравени /на теория/
Аватар
Краси 7650
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Краси 7650 »

Разпрявят , че възтановяването на еко системата слет изравянто на трала е от 40 до 60 години - дано не е вярно - а, рапаните така са нападнали плидчините околу Балчик , че си нямате идея - нищо чудно и калкана да си смени обитанието и да заживее по на плидко
Красимир от Балчик
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Аз където отида лятото,навсякъде овършавам и събирам по-едрите рапани от дъното. :lol: Лошото е,че ми се разлепиха плавниците/китайски/ и трябва да взема нещо по-скъпо и добро.

Днеска бях на трета буна от 8 до 11ч. сутринта,имаше и още един колега,хвърлил пръчки за калкан на десния рог.Никой нищо.Към 11 без нещо дойде и един човечец с една кола,извади едни харпуни,едни плавници,едни неопрени...работата-викам-стана сериозна.Пък той взе че хвърли и той пръчките,явно е влязъл след като си заминах.Обаче установих,че късите пръчки,дето ги бяхме взели за лодката,са много НЕподходящи за калкан.Пръчката трябва да е стегната,най-добре шаранска,дълга от 3,до 4метра и сега търся по магазините нещо сравнително скромно.

Сега да ви питам нещо,понеже не съм 100% сигурен.

Как бучите стръвта на куките!?

Аз правя такъм с крайно олово 40гр.,плоско,основно влакно 0.30,такъма също 0.30,както и поводите.Куките са 4нули,морски.Така е направен такъма,че да неможе куките да се заплитат една в друга,долната да не допира оловото,а горната да не допира вирбела,който е в горната част на такъма.По-подробно обясних,щото искам да съм 100% сигурен,че капото не е заради мен. :lol:

- Лий Улф - 1939 г.
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Тедо написа:ми те тралджиите изорават цялото дъно и след тях остава само тиня... затова са забравени /на теория/
Краси 7650 написа:Разпрявят , че възтановяването на еко системата слет изравянто на трала е от 40 до 60 години - дано не е вярно - а, рапаните така са нападнали плидчините околу Балчик , че си нямате идея - нищо чудно и калкана да си смени обитанието и да заживее по на плидко
Говорите работи за които изобщо не сте наясно явно, а сте дочули от някой.

Тедо ти какво искаш да остава след траладжийте? Може би злато да остава ? Траладжийте си работят на чисто тинесто дъно, какво да остане след това освен тиня ?

Краси, на кое викаш еко система там долу на 30-40 метра,където освен тина рапани и миди и по някой друг калкан и ватус няма нищо друго ?
За бракониерите само слънчаци :lol: !
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

Там доле вече може и да няма нищо наистина :twisted: .След толкова тралене това вече не е нито система нито еко.kalkan4o какво мислиш става когато тралът изпотроши мидените полета!?Какво ли правят там калканите и ватусите!?С какво ли се хранят!?
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за местата за риболов по морето”