Дайте съвет

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Аватар
spoon23
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Re: Дайте съвет

Мнение от spoon23 »

"ОБРАТЕ ВНИМАНИЕ !!!! Успейте поставить при просмотре на паузу на 3-й секунде. Лампочка начинает светится до сопрокосновения с контактами !!!!!! " ТОВА е цитат от коментарите на клипа,ясно се вижда измамата :D (и на мен ми се щеше да е истина)!
checho_58
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от checho_58 »

Кире, а за това какво ще кажеш?

http://www.youtube.com/watch?v=skAePZGgpAA

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

И тук, един опит за обяснение:

http://www.youtube.com/watch?v=5SUvGpRdvj4

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

А бе, за чий фий ни е Белене, бре :lol: :lol: :lol:
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

По големи тъпотии и монтажи от тези не бях виждал. Чак е смешно....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
nikawr
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nikawr »

Тъпотий на ента степен! :evil:
Извинявайте за езика, но за да протече ток и да се създаде напрежение трябва да имаме въртене на полето, за да индуцира нещо в намотката! Просто няма как с тази навита тел и този залепен магнит да се индуцира нещо, че и да протече ток, ако ще и уя да си забучи на намотката да стърчи! /Пак се извинявам... :oops: / Още по-малко е вероятността с няколко намотки да се успее да се захрани нещо, знаете ли какво зверско магнитно поле трябва да има за да се осигури индукцията в 10 см тел за да може тока да е достатъчен за захранване ел. двигателчето!
Не си губете времето да се опитвате да направите същото от първия клип, няма грам смисъл и няма да успеете!
п.п. изгледайте няколко док. филма за Тесла, има ги в замундата, много са интересни... ;)
pep4o83
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pep4o83 »

nikawr написа:Тъпотий на ента степен! :evil:
Извинявайте за езика, но за да протече ток и да се създаде напрежение трябва да имаме въртене на полето, за да индуцира нещо в намотката! Просто няма как с тази навита тел и този залепен магнит да се индуцира нещо, че и да протече ток, ако ще и уия да си забучи на намотката да стърчи! /Пак се извинявам... :oops: / Още по-малко е вероятността с няколко намотки да се успее да се захрани нещо, знаете ли какво зверско магнитно поле трябва да има за да се осигури индукцията в 10 см тел за да може тока да е достатъчен за захранване ел. двигателчето!
Не си губете времето да се опитвате да направите същото от първия клип, няма грам смисъл и няма да успеете!
п.п. изгледайте няколко док. филма за Тесла, има ги в замундата, много са интересни... ;)
Абе понеже неразбираме толкова от тези електричарски историѝ и може би малко се подведохме.Пък и ни се щеше да е истина ама явно има някаква измама във всичкото това нещо.Немога да си обясня как са го направили.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

checho_58
абе малко майтап да става ве.
Нямам си на идея колко бубини,трансформатори и други такива
навремето на ръка съм ги навивал.
Тогава един магазин МЛАД ТЕХНИК във Варна,но тези подробности рядко се продаваха.
Да ме е утрепал тока тогава,ако ставаше номера.

nikawr
Така си е.
Вземи едно малко динамо за колело,
преброй ми намотките,виж сечението на проводника,
и с някакви телове провери от какво разстояние
ги привлича магнета на ротора,а и всичко това за
една малка крушка от 6V.За да светне на по-големи обороти. :D
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

pep4o83 написа:
Извинявайте за езика, но за да протече ток и да се създаде напрежение трябва да имаме въртене на полето, за да индуцира нещо в намотката! Просто няма как с тази навита тел и този залепен магнит да се индуцира нещо, че и да протече ток, ако ще и уия да си забучи на намотката да стърчи! /Пак се извинявам... :oops: / Още по-малко е вероятността с няколко намотки да се успее да се захрани нещо, знаете ли какво зверско магнитно поле трябва да има за да се осигури индукцията в 10 см тел за да може тока да е достатъчен за захранване ел. двигателчето!
Абе понеже неразбираме толкова от тези електричарски историѝ и може би малко се подведохме.Пък и ни се щеше да е истина ама явно има някаква измама във всичкото това нещо.Немога да си обясня как са го направили.
Тъй като съм ел-инженер, твърдя, че това ще стане га почнат да му баят екстрасенси и извънземни :lol:
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
nikawr
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nikawr »

Vid написа:
pep4o83 написа:
Тъй като съм ел-инженер, твърдя, че това ще стане га почнат да му баят екстрасенси и извънземни :lol:
vid, понеже и аз съм такъв дори и тогава пак няма да стане..... :finga:
п.п. електроинженер де, не извънземен или екстрасенс... :rolleyes:
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”