Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Дайте съвет
Модератор: emo vasilev
- spoon23
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Re: Дайте съвет
"ОБРАТЕ ВНИМАНИЕ !!!! Успейте поставить при просмотре на паузу на 3-й секунде. Лампочка начинает светится до сопрокосновения с контактами !!!!!! " ТОВА е цитат от коментарите на клипа,ясно се вижда измамата
(и на мен ми се щеше да е истина)!

Кире, а за това какво ще кажеш?
http://www.youtube.com/watch?v=skAePZGgpAA

И тук, един опит за обяснение:
http://www.youtube.com/watch?v=5SUvGpRdvj4
А бе, за чий фий ни е Белене, бре

http://www.youtube.com/watch?v=skAePZGgpAA

И тук, един опит за обяснение:
http://www.youtube.com/watch?v=5SUvGpRdvj4

А бе, за чий фий ни е Белене, бре

- Vid
- кандидат преподавател
По големи тъпотии и монтажи от тези не бях виждал. Чак е смешно....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- научил се да хвърля
Тъпотий на ента степен!
Извинявайте за езика, но за да протече ток и да се създаде напрежение трябва да имаме въртене на полето, за да индуцира нещо в намотката! Просто няма как с тази навита тел и този залепен магнит да се индуцира нещо, че и да протече ток, ако ще и уя да си забучи на намотката да стърчи! /Пак се извинявам...
/ Още по-малко е вероятността с няколко намотки да се успее да се захрани нещо, знаете ли какво зверско магнитно поле трябва да има за да се осигури индукцията в 10 см тел за да може тока да е достатъчен за захранване ел. двигателчето!
Не си губете времето да се опитвате да направите същото от първия клип, няма грам смисъл и няма да успеете!
п.п. изгледайте няколко док. филма за Тесла, има ги в замундата, много са интересни...

Извинявайте за езика, но за да протече ток и да се създаде напрежение трябва да имаме въртене на полето, за да индуцира нещо в намотката! Просто няма как с тази навита тел и този залепен магнит да се индуцира нещо, че и да протече ток, ако ще и уя да си забучи на намотката да стърчи! /Пак се извинявам...

Не си губете времето да се опитвате да направите същото от първия клип, няма грам смисъл и няма да успеете!
п.п. изгледайте няколко док. филма за Тесла, има ги в замундата, много са интересни...

-
- научил се да хвърля
Абе понеже неразбираме толкова от тези електричарски историѝ и може би малко се подведохме.Пък и ни се щеше да е истина ама явно има някаква измама във всичкото това нещо.Немога да си обясня как са го направили.nikawr написа:Тъпотий на ента степен!![]()
Извинявайте за езика, но за да протече ток и да се създаде напрежение трябва да имаме въртене на полето, за да индуцира нещо в намотката! Просто няма как с тази навита тел и този залепен магнит да се индуцира нещо, че и да протече ток, ако ще и уия да си забучи на намотката да стърчи! /Пак се извинявам.../ Още по-малко е вероятността с няколко намотки да се успее да се захрани нещо, знаете ли какво зверско магнитно поле трябва да има за да се осигури индукцията в 10 см тел за да може тока да е достатъчен за захранване ел. двигателчето!
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
checho_58
абе малко майтап да става ве.
Нямам си на идея колко бубини,трансформатори и други такива
навремето на ръка съм ги навивал.
Тогава един магазин МЛАД ТЕХНИК във Варна,но тези подробности рядко се продаваха.
Да ме е утрепал тока тогава,ако ставаше номера.
nikawr
Така си е.
Вземи едно малко динамо за колело,
преброй ми намотките,виж сечението на проводника,
и с някакви телове провери от какво разстояние
ги привлича магнета на ротора,а и всичко това за
една малка крушка от 6V.За да светне на по-големи обороти.
абе малко майтап да става ве.
Нямам си на идея колко бубини,трансформатори и други такива
навремето на ръка съм ги навивал.
Тогава един магазин МЛАД ТЕХНИК във Варна,но тези подробности рядко се продаваха.
Да ме е утрепал тока тогава,ако ставаше номера.
nikawr
Така си е.
Вземи едно малко динамо за колело,
преброй ми намотките,виж сечението на проводника,
и с някакви телове провери от какво разстояние
ги привлича магнета на ротора,а и всичко това за
една малка крушка от 6V.За да светне на по-големи обороти.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Vid
- кандидат преподавател
Тъй като съм ел-инженер, твърдя, че това ще стане га почнат да му баят екстрасенси и извънземниpep4o83 написа:Абе понеже неразбираме толкова от тези електричарски историѝ и може би малко се подведохме.Пък и ни се щеше да е истина ама явно има някаква измама във всичкото това нещо.Немога да си обясня как са го направили.nikawr написа:Тъпотий на ента степен!![]()
Извинявайте за езика, но за да протече ток и да се създаде напрежение трябва да имаме въртене на полето, за да индуцира нещо в намотката! Просто няма как с тази навита тел и този залепен магнит да се индуцира нещо, че и да протече ток, ако ще и уия да си забучи на намотката да стърчи! /Пак се извинявам.../ Още по-малко е вероятността с няколко намотки да се успее да се захрани нещо, знаете ли какво зверско магнитно поле трябва да има за да се осигури индукцията в 10 см тел за да може тока да е достатъчен за захранване ел. двигателчето!

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- научил се да хвърля
vid, понеже и аз съм такъв дори и тогава пак няма да стане.....Vid написа:Тъй като съм ел-инженер, твърдя, че това ще стане га почнат да му баят екстрасенси и извънземниpep4o83 написа:Абе понеже неразбираме толкова от тези електричарски историѝ и може би малко се подведохме.Пък и ни се щеше да е истина ама явно има някаква измама във всичкото това нещо.Немога да си обясня как са го направили.nikawr написа:Тъпотий на ента степен!![]()

п.п. електроинженер де, не извънземен или екстрасенс...