Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Тролинг на Лобош
Модератор: bobopeli
-
- фен клуб-скобар
Тролинг на Лобош
Здравейте колеги, преди години съм хващал на Лобош добри бели риби и костури на плувка. Миналата година реших да пробвам на тролинг три пъти пълно капо, един джик същия резултат. За това ви питам, останала ли е някаква риба там и има ли смисъл да се упорства?
sestrata казва; По форумите всеки си казва мнението, а то е като задника - всеки го има... 

Re: Тролинг на Лобош
Здравей колега,
От много време и аз съм се замислил да троля на Лобош.Интерсува ме на сонара дали показваше риба или не.Иначе знам че много мрежи се мятат там от един ковачевски Убавец!
От много време и аз съм се замислил да троля на Лобош.Интерсува ме на сонара дали показваше риба или не.Иначе знам че много мрежи се мятат там от един ковачевски Убавец!
И рибар съм и ловец съм:):):) От тая риба не мое да си платим парното:):):):)
-
- фен клуб-скобар
На сонара се вижда риба. Един приятел твърди, че лятото му се е вдигал сом на кльонк. Има лодки в язовира, но не съм чул някой да е извадил нещо.
sestrata казва; По форумите всеки си казва мнението, а то е като задника - всеки го има... 

От любопитство бих пробвал, но не съм ходил там от години.. Някакси Огняново и Искъра ми дават доста повече надежди...
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

- MITKO70
- кандидат преподавател
Надеждите на Искъра отдавна умряха,остана ни едно возене с лодките иии евентуално някое кьораво рибе.За съжаление последните години то е положението,и го смених.
Лобош ми е така да се каже ,язовира на който съм проходил в риболова.Познат ми е ,къде какво има залято под водата,селото на дядо ми е под водата.Но,така и не съм го пробвал на тролинг,а и скоро на съм ходил,спрях като бяха разни арендатори и го оглозгаха.А ,че има бяла е факт,хваща ли сме на въдици от брега,сом има още от създаването на язовира,но не съм чул да има успехи на тролнг.Може би бялата е останала с малка популация останала
Лобош ми е така да се каже ,язовира на който съм проходил в риболова.Познат ми е ,къде какво има залято под водата,селото на дядо ми е под водата.Но,така и не съм го пробвал на тролинг,а и скоро на съм ходил,спрях като бяха разни арендатори и го оглозгаха.А ,че има бяла е факт,хваща ли сме на въдици от брега,сом има още от създаването на язовира,но не съм чул да има успехи на тролнг.Може би бялата е останала с малка популация останала

Всичко може,но не всеки го можe.

-
- фен клуб-скобар
Според мен не е за пренебрегване,хишник има ,просто аз бъркам някъде 

НА понтоните с цапалата вадят доста бели риби( малки ) така , че е възможно да има и едри.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Не е възможно,то си ги има големи бели,последната ми е 3,200кг.,но преди доста години.Цапалата са най големия проблем за малките бели рибета,влезе ли е до там,не може и да я върнеш,много бързо умира.
Друг момент е да не иска на воблери и голямата хранителна база,много плевел има.
Друг момент е да не иска на воблери и голямата хранителна база,много плевел има.

- 6tukara
- ще става разбирач
Последно когато тролих преди няколко години хванах само няколко кефала и то дребни.
АКО ИМА РИБА И НА БАСТУН, ЧЕ СЕ ХВАНЕ
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Преди 25г като беше забранен имаше много бяла риба и едри кленове, но сега...
Миналата година един ден докато се возих реших и да повлача .За около 1 час само едно пипане .А и воблерите ми беха само малки ваобще не мислих да се занимавам с тролинг а с биринг и скаринг
.Но пък септември реших целенасочено да клйонкам.Иий бам на сутрешното влизане след 15- 20 мин. два резки удара на отвесната засечка и дуки.И двата кустура ги занема а сега де що ето? А и без сонар бях та все още гадая а ..за познати те дето не ми верваха имах и свидетел с мен.

- MITKO70
- кандидат преподавател
Въобще не ме учудва колега случката на кльонк.От вуйчо ми знам ,че сомчета е имало в реката още преди да направят язовира/1969г/,така че в язовира си го има сома
Въпроса е да се знаят местата където се върти най-често ,има много дървета потопени ,района около скалата е доста дълбок.

Е точно там ми беха ударите.Тая година ше пробам пак но тоя път със сонара поне да вида дига ли се нещо и какво от тропането.Абе важното е да не сме си у дома кога не сме на работа.