Риболов с харпун в Гърция

Всичко за рибите.Външни белези,хранене,ареал на отделните видове.

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
vvvasilev
новобранец
новобранец

Риболов с харпун в Гърция

Мнение от vvvasilev »

Привет,
през Юни съм наел една яхта в Гърция и ще плавам в северния Егей - Самотраки, Лимнос и т.н. Смятам да купя харпун и да се пробвам с тази техника. Като добавим и факта, че дори и на въдица съм ловил 2 пъти в живота си - сега ще се смеете на въпроса ми. Аджеба - може ли някой да препоръча кои риби там са ядливи и евентуално със снимки за да ги запомня. Освен това - тези големи морски морени - стават ли за ядене ?
Поздрави
Аватар
batefaio
разбира нещата
разбира нещата

Re: Риболов с харпун в Гърция

Мнение от batefaio »

Колега, извинявай че ти ползвам темата, но как стои въпроса с риболова с харпун в Гърция - разрешен ли е, изкарва ли се някакъв билет, че и аз мисля да забегна към Александруполи?
Аватар
тони котев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от тони котев »

vvvasilev написа:Привет,
през Юни съм наел една яхта в Гърция и ще плавам в северния Егей - Самотраки, Лимнос и т.н. Смятам да купя харпун и да се пробвам с тази техника. Като добавим и факта, че дори и на въдица съм ловил 2 пъти в живота си - сега ще се смеете на въпроса ми. Аджеба - може ли някой да препоръча кои риби там са ядливи и евентуално със снимки за да ги запомня. Освен това - тези големи морски морени - стават ли за ядене ?
Поздрави
Като стигнеш до Гърция иди в първия костгард и си изкарай билет за харпун , там ще ти кажат и правилата.Трябват ти 2 снимки 30тина евро и документ за самоличност.Без билет не рискувай ,защото глобите са по-солени от морето им, а ако те хванат на плажа може да отъркаш пейките в полицията.Всички риби с изключение на заешката риба са ядливи, но за приготвянето им трябва да поровиш в нета.
От яхтата нянаш право да ловиш риба, глоба и конфискация на плавателния съд.
Поздрави и разучи законите добре , има достатъчно инфо в нета.
dobivam
новобранец
новобранец

Мнение от dobivam »

И аз също се интересувам от лова с харпун в Гърция и смятам да го практикувам това лято интересуваме също срещат ли се в Гръцкото море някоя от опасните за хората акули,като бяла,тигрова,бича и т.н.? :shock:
Аватар
miroslavpetkov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от miroslavpetkov »

За тези ли питаш ? Много са вкусни даже....но не е кой знае каква тръпка да стреляш по тях.Аз лично вече стрелям в краен случай колкото да има за масата с приятели :)
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “За рибите по света и у нас”