Къде се намирам:
Рибите
За рибите по света и у нас
naRiba.com

Форум

Риболов с харпун в Гърция
Модератор: emo vasilev
Риболов с харпун в Гърция
Привет,
през Юни съм наел една яхта в Гърция и ще плавам в северния Егей - Самотраки, Лимнос и т.н. Смятам да купя харпун и да се пробвам с тази техника. Като добавим и факта, че дори и на въдица съм ловил 2 пъти в живота си - сега ще се смеете на въпроса ми. Аджеба - може ли някой да препоръча кои риби там са ядливи и евентуално със снимки за да ги запомня. Освен това - тези големи морски морени - стават ли за ядене ?
Поздрави
през Юни съм наел една яхта в Гърция и ще плавам в северния Егей - Самотраки, Лимнос и т.н. Смятам да купя харпун и да се пробвам с тази техника. Като добавим и факта, че дори и на въдица съм ловил 2 пъти в живота си - сега ще се смеете на въпроса ми. Аджеба - може ли някой да препоръча кои риби там са ядливи и евентуално със снимки за да ги запомня. Освен това - тези големи морски морени - стават ли за ядене ?
Поздрави
- batefaio
- разбира нещата
Re: Риболов с харпун в Гърция
Колега, извинявай че ти ползвам темата, но как стои въпроса с риболова с харпун в Гърция - разрешен ли е, изкарва ли се някакъв билет, че и аз мисля да забегна към Александруполи?
- тони котев
- научил се да хвърля
Като стигнеш до Гърция иди в първия костгард и си изкарай билет за харпун , там ще ти кажат и правилата.Трябват ти 2 снимки 30тина евро и документ за самоличност.Без билет не рискувай ,защото глобите са по-солени от морето им, а ако те хванат на плажа може да отъркаш пейките в полицията.Всички риби с изключение на заешката риба са ядливи, но за приготвянето им трябва да поровиш в нета.vvvasilev написа:Привет,
Поздрави
От яхтата нянаш право да ловиш риба, глоба и конфискация на плавателния съд.
Поздрави и разучи законите добре , има достатъчно инфо в нета.
И аз също се интересувам от лова с харпун в Гърция и смятам да го практикувам това лято интересуваме също срещат ли се в Гръцкото море някоя от опасните за хората акули,като бяла,тигрова,бича и т.н.? 

- miroslavpetkov
- научил се да хвърля