Въдица за тролинг

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
val0
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Въдица за тролинг

Мнение от val0 »

Вие, колега Дупка, бихте ли споделили на какви сопи сурните,-влачите,-тролите? Аааааааааа?!
dupkata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dupkata »

val0 написа:Вие, колега Дупка, бихте ли споделили на какви сопи сурните,-влачите,-тролите? Аааааааааа?!
Tica Graphite TC2 2,44m 14-42gr но ще си взема 2бр,ъгли стик при първа възможност.Веската си е взел после,като мине през теб кажи му да скочи до,гаража да ти я покаже.А ти с какви сопи сурниш,-влачиш,-тролиш? Аааааааааа? :lol: :lol: :lol:
Аватар
Some
новобранец
новобранец

Мнение от Some »

Мерси за пожеланията.Пръчката за мен е идеална за влачене. Не мисля, че 40-80акция е слаба, а и е с доста чуствителен връх.Цената е 85 лв с отстъпката.
dupkata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dupkata »

Никъде не съм споменал че е,слаба и не става.Просто съм държал и двете та за това мисля така.Поздрави и много,риби през новия сезон.
val0
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от val0 »

Знаеш че аз съм привърженик на хард сопата защото не знаеш кога-какво ще лепнеш. Нали знаеш че Стоянка Мутафова дебне долу, но теб не те кльопа. Нищо,-аз ще мина над нея с новите биячи...и хоп!!! Ако съм с лайт мурафет, кво да правя-да те викам ли?????????????????????
Аватар
val
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от val »

Здравейте колеги, скоро не съм писал тук. Нека взема отношение по темата без да се правя на Гуру в риболова на тролинг.
Мнението ми е просто - Обувки и въдица за тролинг се купуват след като се премерят. Въдицата сама по себе си, риба не вади.
Какви са моите изисквания към подобна въдица.
1. Чувствителност
2. Здравина
3. Цена която мога да си позволя без да се замисля

И тук се продават подобни въдици.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

dupkata написа:
Some написа:Аз си поръчах тази пръчка http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=8172
2.40 и акция 40-80гр.Мисля че ще върши работа
Ползвай си я със здраве.Емо показа,ъгли стик който е класи над този и по евтин но троли каза че,били баяти което е пълна глупост.
Да,наистина съм страшен глупак,щом за 8години хванах 1000риби на тролинг с Ъгли-стик 2.10 с акция 15-40грама! :cry: То и за това не мога посмъртно да опра до съветите на некой си при купуването на прът,защото след 8години служба във флота,все още е здрава и нема нужда от нова!Щом Сомето е избрал Ъгли,значи не е сгрешил,още повече че за водачите си пише изрично,че са подходящи за плетеняк!Аз бих избрал въдицата с по-малката акция!Жалко,че при тоя модел няма и дължина от 2.10! :cry: :cry: :drinkers:
СЪГЛАСЕН с Вал,че не въдицата вади рибата,а риболовецът и неговите качества на боец! :drinkers:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Troli Rapala написа: СЪГЛАСЕН с Вал,че не въдицата вади рибата,а риболовецът и неговите качества на боец! :drinkers:
По същата тъпа логика,ако си боец и макара АХАБ не ти трябва.Сомовете могат да се вадят с мотовилце,както го правят руснаците,по Дунава и бате ти Милко Георгиев......стига само да си боец.
И точно тази думичка боец не ми се връзва с постовете ти за Гари Люмис,след,като хората питат за въдици и макари до 150лв.
Не ти търся косури,но постоянно си противоречиш и вече не зная какво да мисля.
На момчето с Ъглите му пожелах успех и големи риби,но беше редно да отиде при вносителя и да попита кое е за тролинг и защо.
Все пак всеки си има мнение и няма да налагам моето.Но сайта ни който е специализиран само за риболов от лодка,няма алабалистики.Мога да нанеса всички продукти на всяка една ф-ма,но не го правя.Ще нанеса само това,което харесва на мен и масите,без да ги лъжа,защото то става за съответния риболов.
Човек не може да разбира от всичко.....щекар,спинингист,тролингист,морски риболовци,шаранджии и всичко това на едно място.
Само в Б-я има майстори по колите на всички марки автомобили. :idea:
Без друго се предлагат картинки,поне да са избрани.
Пуснах ви клипчета с тази въдица и как се държи тя при улов с риба.Сега се оказа,че била кол,само защото Троли не я ползва.
Ами писна ми честно.Кажете къде да се видим и да ви донеса всички въдици които искате и съм посочил.
Тиката е по мека от Спрото бе човек.....що само гледаш данни и пишеш за нея без да си я пипнал.Утре ще ти я донеса в магазина да я видиш и да се извиниш поне веднъж,че пишеш хей така.От кога започна да пипаш въдиците по складовете,та си толкова добре запознат се чудя. :roll:
Последно промяна от Emo-83 на Нед Яну 20, 2013 3:40 am, променено общо 3 пъти.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Това ли е твърдата въдица за сом с която набутвам колегите :!: :?:
Ти може да си хванал 1000 риби,като броиш и костурите.Но човека от клипа е състезател по риболов,един от старите кльонкаджии и тролингист със поне тройно на твоите сомове по размери и бройки.Та той ли е балъка дето използва колове с акция 12-25лб. и то при полужение,че това са данни за конеца,а не акция на пръчката.На нея всичко това е описанo така......12-25 line.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... SLmK1TDg4U
Моля колегите да обърнат внимание колко водачи има тази тролинг въдица.Това е жизненоважно за всяка една,ако говорим за чувствителност.Именно поради тази причина въдиците Инлайн,без водачи са най-чувствителни.При тях влакното ляга по цялата дължина на пръчката.Ползвал съм такива на Дайва и ви казвам,че щом воблера докосне косъмче водорасълче върха спира да играе.Сега Троли ще каже,че те са даутригер,но аз ви споделям,че си стават за нормален тролинг и всичко това е отразено на тях.
Пишейки тези неща ви насочвам вниманието на факти,защото доста хора бъркат спининговата въдица с тази за тролинг.Едната е създадена с по-големи и малко водачи за да може примамките да летят на далече,а другата ви обясних вече, защо водачите са много и обикновенно с малък диаметър.
Иначе също ви разбрах добре за боеца и мотовилцето с което няма да се развиваме,а ще вървим в първобитно общинния строй.

Птички се ръгат със всякакъв к.р,но на едните им допадат повече определен.За това те си ги избират сами след пипане,лапане и ползване.Тая дето го е правила с един....нищо не разбира и става само за готвене.За това Троли ще го сварим,белким му уври главата,че не може да учи татко си....как се правят деца.Той е могъл вместо да го създава,да го метне на трънка и сега да виси още там.
Отделения абзац е майтап,без лоши чувства към детето ми...добро или лошо,то ми е дете и ще го търпя,ща не ща. :lol: :lol: :ANAL: :finga: :wink:
Последно промяна от Emo-83 на Нед Яну 20, 2013 4:14 am, променено общо 6 пъти.
dupkata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dupkata »

val0 написа:Знаеш че аз съм привърженик на хард сопата защото не знаеш кога-какво ще лепнеш. Нали знаеш че Стоянка Мутафова дебне долу, но теб не те кльопа. Нищо,-аз ще мина над нея с новите биячи...и хоп!!! Ако съм с лайт мурафет, кво да правя-да те викам ли?????????????????????
Изобщо не ме викай допри,конеца с цигарата и да заминава :lol: :lol: :lol:и нищо не каза за въдиците ти от,левчето :finga:Дължини,акции водачите стават ли за,плетеняк ей такива работи ги интересуват хората давай по темата.А стоянка мутафова ще ти клъвне но само на сън :lol:
Последно промяна от dupkata на Нед Яну 20, 2013 12:36 pm, променено общо 1 път.
dupkata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dupkata »

Вальо кво ти трябваше да пишеш в тази,тема бе човек :mrgreen:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Човекът от клипа може и да е най-великия тролингист,но не съм чул до сега нищо за или от него!Нито стон,нито звук през годините!В клипа обаче се вижда,че не е точно така по ред причини! :wink: Не му знам въдицата,та не мога да я коментирам! :cry: Проблемът с бялата въдица е решен и знам от къде идва протриването! :idea: Не от вътрешната втулка на стоманения водач,а от външния ринг около него! :idea: При повдигане на върха на въдицата нагоре,плетеняка контактува с този ръб и от там идва проблема!На Минко и Тишо им скъса след час,точно когато въдицата беше в позиция нагоре,а сомът заби рязко надолу и плетеняка явно се е протъркал в този ръб! :wink: При третата риба не се е стигнало до късане,защото въдицата е била през цялото време в хоризонтално положение и за това я пребориха успешно! :idea: Обясни им ги тия неща на Минко,Тишо и Върхаря! :wink: Нека проверят анализа на Троли,а не погрешно да обвиняват плетеняка за изгубената битка!Щот няма логика в тази теза! :wink:Нека си сменят върховия водач с Фуджи и пръчлето става екстра без да създава излишни проблеми и спорове по форумите! :drinkers:
Аватар
Some
новобранец
новобранец

Мнение от Some »

Some написа:Аз си поръчах тази пръчка http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=8172
2.40 и акция 40-80гр.Мисля че ще върши работа
Вчера си я взех искам само да уточня чя водачите са 8 а не 6 както са на снимката.
Аватар
radogagov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radogagov »

Искам един съвет относно пръчка за тролинг. В момента ползвам Формакс Легаси Спин 2,70м / 20-50гр. Чудесна пръчка, но четейки темата много се замислих върху въпроса да я сменя с такава, която е точно за такъв риболов. Да уточня, новобранец съм в троленето, все още нямам лодка и съм един вид гратисчия при приятели, но леко-полеко се оборудвам. Основно наблягам на търсенето на бяла, костур и кефал. Малък съм за сомски тролинг, затова на този етап се въздържам от покупката на скъпи и яки такъми, но всичко с времето си. Макарата която чакам да пристигне за новия сезон е Пен Афинити 4000 (Риоби Заубер 4000), а пръчките(дължина 2,40м), нискобюджетни, на които съм хвърлил око са:
http://m.colmicbg.com/index.php?page=product&id=8803
http://m.colmicbg.com/index.php?page=product&id=8351
http://m.colmicbg.com/index.php?page=product&id=8906
Изображение Изображение Изображение
Аватар
capetano
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от capetano »

radogagov написа:Малък съм за сомски тролинг...
Това са глупости! :D
Не се знае на чие рамо ще кацне птичето.. ;)
Както и да е.. От посочените три лично аз бих избрал Алианте, вижда ми се най-близо до това, което търсиш.. Но нищо не пише за водачи, та не е зле да говориш с някой от магазина..
Лично мнение, разбира се :)
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...
Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"
:D
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”