Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Съвпадение-случайност или целенасоченост
Модератор: sapuna
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Съвпадение-случайност или целенасоченост
Колеги,преди време си купих макара FilStar Carp Runner 60.Тествах я и съм много доволен.Наскоро в един магазин попаднах на подобие- Tectonic Rainbow HT 50.Естественно,че си я купих.Макарата също е много добра,параметрите им са сходни с малка разлика.Определено се държи добре и вади рибите с лекота.Основно се различават по цената.Търсих къде ли не информация за производителя,странични отзиви или други модели,но нищо не открих.Ясно,че е менте,но подобие на какво?Ще се радвам на някаква насока,а може и на коментар от запознати колеги!
Ето ги и двете:

Успех и НАСЛУКА!!!
Ето ги и двете:
Успех и НАСЛУКА!!!
-
- научил се да хвърля
Малко история. Преди 14 год една легендарна марка фалира - мичел, бе закупена от консорциум - японци и европейци които бяха нап ът да превърнат Китай и го направиха в производствена база за макари - всъщност купиха иновационните лицензи на мичел, игнорираха ги и ги използваха- затова сега виждате такива цени на незнайни производители някъде базирани в технопарк в Китай. Няма да намерите аналог на питаното, няма и да намерите кой цин чън ян го е сглобил и тествал. Производството на една макара в Китай е около 4,6 долара на парче средно. Правете си изводите какво питате!
i predi i sega shаmpion e CSKA i ...SOMA
Аз бих заложил на филстара пред долната - заради двойния аванс, който в шаранджийския риболов е безценен помощник. Недостатък е участъкът от макарата към пръта. Материалът е слаб и се троши лесно - ако напънеш при закачка примерно. Наскоро ми се случи.
Иначе е ясно, че собствениците на търговски марки нямат производствена база - гледат сезонните модели на различни "оем" производители и поръчват бройки със своята марка. Поради тази причина един модел ако не си го купиш днес - утре няма да го има.
Иначе е ясно, че собствениците на търговски марки нямат производствена база - гледат сезонните модели на различни "оем" производители и поръчват бройки със своята марка. Поради тази причина един модел ако не си го купиш днес - утре няма да го има.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: ето Rainbow с 2 аванса
Аз май нищо общо не виждам в двете машинки,Сапуна.Общо е предназначението им,но друго съвпадение не виждам.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Камба,не съм казал,че са еднакви.Казах,че са сходни и с еднакви параметри/вместимост на шпулата,обороти/.Интересуваше ме произходът на Рейнбоу/да не би да е нечий лицензиран патент/,но вече съм осветлен.
Ама...все пак съществува като марка,щом се произвеждат различни модели.И цената им не е от най най тънките.Аз дадох 28лв за горната.През пролетта за същите пари си купих Юрохолд от големия размер./от един и същ магазин/

Ама...все пак съществува като марка,щом се произвеждат различни модели.И цената им не е от най най тънките.Аз дадох 28лв за горната.През пролетта за същите пари си купих Юрохолд от големия размер./от един и същ магазин/
-
- кандидат преподавател
Какво ли няма вече на пазара
Много ме бива в леко нетрезво състояние да купувам такъми .Скоро купих за около 45 лева макара "S WITE TICANIS TCS 200".Пише,че има 7+1 лагера,преден аванс,събира 0,16-120м,0,18-90 м.На това му се вика ултра супер куча марка.Обаче има не само вид - не тежи,върти мазно и леко,добре реди кордата и изобщо-не създаде нито един проблем за четири тежки риболова на плувка при отвратителни теренни и метеорологични условия.Сега временно е "на трупчета",но не защото има проблем в нея.Счупих пръта,на който беше тази макара - един 4 м "Колмик",защото паднах върху него.Паданията са моят занаят в риболова-по хлъзгавите камъни и демоните падат и си правят синини.Ама да не се отклонявам - и такива "недоразумения и неизвестности" помагат да се лови риба.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Мичел,Абу Гарсия,Fenwick,Berkley,Stren... доколкото знам са собственост на мултинационалната компания Pure Fishing:gogotod написа:Малко история. Преди 14 год една легендарна марка фалира - мичел, бе закупена от консорциум - японци и европейци които бяха нап ът да превърнат Китай и го направиха в производствена база за макари - всъщност купиха иновационните лицензи на мичел, игнорираха ги и ги използваха- затова сега виждате такива цени на незнайни производители някъде базирани в технопарк в Китай.!
http://www.purefishing.com/menu.cfm?CFI ... 76AADC04A4
Това е светът днес за съжаление-глобализация.Компанията за която аз работя закупи 5 други компания в последните няколко години а самата тя е собственост на друга компания.Това е корпоративната джунгла днес.