Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Ледобур
Модератор: emo vasilev
Ледобур
Здравейте колеги,интересува ме има ли майстор в София,който може да направи добър ледобур?!
Някакви координати,или тел.за връзка.
Благодаря предварително!
Някакви координати,или тел.за връзка.
Благодаря предварително!
НЕ ИЗПОЛЗВАМ Facebook!!!
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Ледобур
Колега за цената в магазина не си струва да се прави ледобур.
Моя съм си го правил сам преди години когато нямаше внос дори на руските но хамалогията е голяма. Специялните ъгли на главата, разпъването на шнека, изрязването и заточването на ножовете от ресорна стомана. Сега ако исках с кеф бих дал 100те лева за руски. Поздрави.
Моя съм си го правил сам преди години когато нямаше внос дори на руските но хамалогията е голяма. Специялните ъгли на главата, разпъването на шнека, изрязването и заточването на ножовете от ресорна стомана. Сега ако исках с кеф бих дал 100те лева за руски. Поздрави.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Не мога да посоча майстор.Но ако не държиш на специална изработка или точно определен материал взимай руски.Няколко години ползвам такъв и съм доволен.
Преди това правих опити да си направя- винаги остава нещо да се доизкусури.В место да ловиш риба мислиш от какъв материал да бъде ножа или кой ъгъл да се коригира и преправяш. Сега поне има ножове при удобен случай може да довърша започнатото.
Преди това правих опити да си направя- винаги остава нещо да се доизкусури.В место да ловиш риба мислиш от какъв материал да бъде ножа или кой ъгъл да се коригира и преправяш. Сега поне има ножове при удобен случай може да довърша започнатото.

Риболовът не е слука,а наука!
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Ядосах се преди две години и за половин час скърпих това изчадие с ножове от сенокосачка ,старо свредло , подръчни материали и електрожен.Вярно че пробива по бавно и върви на криво ,но пробива

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Eее и аз съм го правил това със свредлото.
След няколко бавно копаещи опита сделях тетова:

Пак е недовършено.Има какво да се изпипа ,но пък излезе здраво.
И сега си го ползвам.До към 15 см лед не са никакъв проблем.За повече е на ход ледобура .

След няколко бавно копаещи опита сделях тетова:

Пак е недовършено.Има какво да се изпипа ,но пък излезе здраво.
И сега си го ползвам.До към 15 см лед не са никакъв проблем.За повече е на ход ледобура .
Риболовът не е слука,а наука!
Вярно че пробива по бавно и върви на криво ,но пробива
И не струва 130лв..

НЕ ИЗПОЛЗВАМ Facebook!!!
И на мен ми трябва нещо подобно,което да върши работа.Не виждам особен смисъл в това да дам повече от 100лв за нещо,което ще ползвам 4-5 пъти в годината..!лед няколко бавно копаещи опита сделях тетова:
НЕ ИЗПОЛЗВАМ Facebook!!!
- chapara
- ще става разбирач
Брадвите на пазарЯ са по-евтинки, аз така започнах, но преди 20 години вече си купих ледобур-руски, който е направил над 200 излета. Това е капиталовложение 

Най-мразя да се подебавват с моята усоба !!!