Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Въдица за тролинг
Модератор: bobopeli
- radogagov
- ще става разбирач
Re: Въдица за тролинг
Поразрових се, но от информацията в нета останах с убеждението, че водачите са имитация на СИК. Все пак писах на Колмик и ще видим какво ще ми отговорят 
Май везните накланят към модела PANTER BOLENTINO

Май везните накланят към модела PANTER BOLENTINO

На Колмик съм имал хубава въдица за тролинг,но по спомен струваше 115лв.Виждал съм и други добри,но пак с цена около 100-те лева.За посочените нямам мнение.

- iv4o_11
- новобранец
Емо,Emo-83 написа:На Колмик съм имал хубава въдица за тролинг,но по спомен струваше 115лв.Виждал съм и други добри,но пак с цена около 100-те лева.За посочените нямам мнение.
А тази макара каква е, че ми се вижда интересна

Go go go!!!
- radogagov
- ще става разбирач
Пен Батл (Penn Battle) да си призная и аз се зазяпах по нея ама взех Афинитито....може би по-нататък такава или Спинфишър 5-ца, че много ми хареса. Добре се е вързала с яката тояга и брейда на Пен. Много слука 

Макарата е хубава,но бърза и я продадох точно след 1-я риболов.
Много ми натоварваше ръката при обиране на влакното с воблерите.
Макарата за тролинг,трябва да е бавнооборотна за да е мощна и да има добър аванс.
На Троли макарата е хубава нищо,че е тежка.Това е тролинг и пръта стои на стойки.За това ми се струват странни доводите му за лека пръчка.А щом иска такава,да си вземе някоя 200гр магнезиева,а не Ахаб.При него вътре всичко е стомана и тежи да си ебе мамаро.
Не мога да дам конкретни отзиви за Колмика,защото Веско щедрото е от Пловдив и доста трудно се работи с него,за да ги има в София.Но съм виждал хубави пръти при него.
Много ми натоварваше ръката при обиране на влакното с воблерите.
Макарата за тролинг,трябва да е бавнооборотна за да е мощна и да има добър аванс.
На Троли макарата е хубава нищо,че е тежка.Това е тролинг и пръта стои на стойки.За това ми се струват странни доводите му за лека пръчка.А щом иска такава,да си вземе някоя 200гр магнезиева,а не Ахаб.При него вътре всичко е стомана и тежи да си ебе мамаро.
Не мога да дам конкретни отзиви за Колмика,защото Веско щедрото е от Пловдив и доста трудно се работи с него,за да ги има в София.Но съм виждал хубави пръти при него.
Това е моя колега Иво Джидров на световното изложение в Дюселдорф от преди два дена.Ето какви клипчета е направил.Оказа се,че те също работят със световно безисвестната на Троли ф-ма Алпс....естествено с Фуджи и Афтко също.Troli Rapala написа:Никой не ти играе на контра а говорим за обективност,за честност към купувачите на тролинг въдици!Въдиците на Гари Лумис са ЕТАЛОН в цял свят и нямат нужда от реклама или обсъждане-Купуваш и забравяш за проблеми с нея!Но те са взискателни риболовци,за хора с претенции,които разбират нещата в дълбочина!Та как става,че Емо сега навлиза в тролинга,пък има самочувствието да предлага точната въдица за този риболов?
Когато предложиш на някой въдица,треа да се запознаеш с нейните качества и да обръщаш внимание на основните детайли,като водачите защото 99% от хората влачат с плетеняци,а не всеки водач е предвиден за тях!
![]()
![]()
Пръчката на Шекспир,която предложи е прекалено баята за тролинг по язовирите във България та е грешно да я препоръчваш!Вчера разгледах Зогите и евтините им варианти не са нищо особенно,даже бяха оборудвани с неизвестни водачи!
При по-скъпите варианти няма компромиси и всички са оборудвани със супер-нови и тарикатски водачи на Фуджи!Та прочети историята на Гари Лумис,която ти постнах за да видиш,как обикновен риболовец може да преобърне света на въдиците и да направи за смях фирма,като Фенуик!
![]()
А щом и Шимано са опряли до него,кво да говорим=ГЕНИЙ!
Дано ви е интересно,да научите нещо повече за въдиците по поръчка или такива за които говорят някои колеги.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... iEnVIW9XwA
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 5knhbjnX6c#!
Саше,когато решиш следващия път да ме учиш на Гари Люмис и С.Кроа се подготви по-добре.Да не ти напускам клипчета и фотоси от изложенията им в Торонто.Щото едно е да четеш литература и постове и друго е да се докоснеш до нещо в неговата мека.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Доста тъпи клипове,та никъде не видех водачите на световнонеизвестните АЛПС!
Явно са идеални само за вас,но не и за мен!Ловете си с тия водачи,а на Троли оставете водачите Фуджи,че той не разбира много от водачи за разлика от вас компетентните!
То от всеки екскурзиант,тролингист не става!

Бате,няма как да знаеш,защото си започнал риболова една година преди края на предишния век.Troli Rapala написа:а на Троли оставете водачите Фуджи,че той не разбира много от водачи за разлика от вас компетентните!![]()
То от всеки екскурзиант,тролингист не става!
![]()
По този начин си изпуснал първите 7г.Но за жалост нямаш и пуберитет.След Христовата възраст продаваш печки,перални,климатици и сокоистисквачки.В същото време ми даваш компетентни мнения за пръчки,които не си докосвал.Препоръчваш на хората спинингови такъми след,като претендираш за тролингист.На всичкото отгоре казваш на нещо,което е отлично за този вид риболов кол.И това при пуснат клип и данни за въдица в либри за линия.
Твоето мнение,нямаше да има никакво значение за мен,ако не подлъгваше колегите с изказвания от инат и някакво мнимо себедоказване и противоборство.
Постовете нямаше да са ти лоши,ако звучаха така......Ползвам тази пръчка и съм доволен от нея........без да пишеш за Гари Люмис,С.Кроа и подобни.....показвайки знания,без грам опит от изброените марки.
Плю по Зогите,защото си мислеше,че аз ги внасям.После изведнъж ти харесаха и сега отново си на другия полюс,защото има клипче за тях.
Много странно е, тия тъпи Билдери на запад какви бланки използват,какви водачи(естественно и фуджи) и макародържачи за посочените бланки на супер ф-ми.А ти ги нарече китайски ментета.
Опитваш се да си по-хлъзгав от лин,когато си притиснат до стената.Не случайно скачаш в постовете от оборудване за 150-200лв. на 400-500 евро.
Така и не разбра да как може да си по конкретен и полезен на хората без да има налагаш мнение(още повече погрешно).
Всеки си има вкус и за това има много ф-ми с различни по качества въдици.
Няма да налагам моето мнение във излишни спорове с теб.Но винаги бих посочил реални неща,които съм докосвал,пробвал или ловил с тях.
От опит зная как тази година за мен това е номер едно,но на следващата година може да не е.Щото вече е излезнало нещо ново и с различни качества.
Светът се развива.....ние риболовците също,а твоето Ъгли вече не се произвежда.
- radogagov
- ще става разбирач
Хах
С Вас никак не е скучно. Като малки деца сте, но по-важното е, че в спора се ражда истината! Да Ви призная досега даже не бях чувал за Фин-Нор, Х Зога, и други, а вече се замислям и правя планове за преоборудване
На мнение съм, че форума печели от такива дискусии.
Та по темата: поразрових се из сайтовете на братушките и открих за въпросния Колмик това:
http://colmic-shop.ru/magazin?mode=prod ... d=77290203
малко данните се разминават с тези в нашия сайт ама се надявам скоро да разбера кои са верни
Малко ме притесняват водачите, че са на 1 краче, а на другия модел COLMIC STERN XF са с по 2, което ще е по здраво.....но като се замисля, ако търся максимална здравина по-добре да взимам една такава като на Емо. Така, че за сега съм решил да е Пантер Болертиното.

Та по темата: поразрових се из сайтовете на братушките и открих за въпросния Колмик това:
http://colmic-shop.ru/magazin?mode=prod ... d=77290203
малко данните се разминават с тези в нашия сайт ама се надявам скоро да разбера кои са верни

Малко ме притесняват водачите, че са на 1 краче, а на другия модел COLMIC STERN XF са с по 2, което ще е по здраво.....но като се замисля, ако търся максимална здравина по-добре да взимам една такава като на Емо. Така, че за сега съм решил да е Пантер Болертиното.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Радо,защо се спря на прът 2.40м,а не на 2.10?
Върхът на въдицата ми изглежда прекалено нежен за 200гр.акция,имал съм подобна въдица на Шимано-телескопче 180санта с цветен връх за морски риболов,но когато закачих по средата на яз.Искър огромен толстолоб разбрах,че връхчето е прекалено нежно!
После ще ти снимам въдицата за 20кинта,която ми подариха и и дават 100гр акция,но върхът е плътен и по-дебел! 

днес си купих ъгли стиг неверотна пръчка за тролинг ,и мисля утре още 1 да си поръчам и даси решя прблема с тролинг въдиците които нее хванал тои незнае неверотнае успех в риболова колеги
- radogagov
- ще става разбирач
Троли, дължината не ме бърка, може и на 2,10 да взема. Тя така и така не е от решаващо значение за кастинга. Сега нали влача с 2,70 и акция 20-50. Дължината пак не ми пречи. Удобна ми е въдицата, само дето не индикира много добре играта на воблери като Бъркли Frenzy firestick shad 5см. и Рапала Хъски 10см. С други като като Себиле Кули миноу ЛЛ118 и Ривър2сий Трофи миноу, пръчката работи много добре, но там играта на воблерите е доста изразена. Поради тази причина се насочих към Колмика именно заради върха! Цената също ме привлече, защото и нищо да не става от пръчката или пък я счупя, поне няма да ме е яд. Даже се замислих дали да си правя експерименти или след известно време направо да си събера едно комплектче от Шекспир Ъгли стик и Пен Сламър 

-
- научил се да хвърля
По добре събери някой лев,и не се занимавай с глупости.Този ъгли стик няма трошене повярвай ми.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Кой по-точно Ъгли-стик?dupkata написа:По добре събери някой лев,и не се занимавай с глупости.Този ъгли стик няма трошене повярвай ми.

Заведох го директно в склада на Шекспир.Там видя 3-те възможни Ъгли Стика и сам си избра въдицата......щото от твоите облъчвания се съмняваше в мен.Troli Rapala написа:Кой по-точно Ъгли-стик?dupkata написа:По добре събери някой лев,и не се занимавай с глупости.Този ъгли стик няма трошене повярвай ми.Онзи баятия,който предложи Емо или нормалния закупен от Сомето?
За мен правилното Ъгли за тролинг е на Сомето,даже бих взел с по-малката акция!
Нищо не съм му казвал,само му подавах прътите един след друг.
Естествено не взе спинингарката с акция 40-80гр.Но не взе и дългата на 2.40м.Сам си хареса въдицата от 2.18м......точно тази за която говоря.
Впрочем съм сигурен,че и ти Саше би взел нея,ако ти ги наредя 3-те една до друга.
Дори думите му,че съм бил прав....не ме стоплиха.Стопли ме ето този текст.
[24.1.2013 г. 19:56:13] tugi-1: много ме изкефи ъглито
Сега иска още едно и вече съм му го купил.Впрочем взех последните 3бр.,че следващите пристигат чак края на февруари и ще са с 10лв горница.
Размера от 2.40м го има в наличност на старата цена от 95лв.