Да представя тук и моето "оръжие"

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
Аватар
ourglory
разбира нещата
разбира нещата

Да представя тук и моето "оръжие"

Мнение от ourglory »

Реших тук да ви представя първата си въдица и макара, които успях да си взема преди около седмица и нещо.
Въдичката си взех от магазин за риболов за 8 лева. На нея пише Формакс теле спининг. Материал фиброво стъкло, акцията е ниска според мен 2-10 гр, но пръчката изглежда жилава. Като изкл. нискокачествените водачи съм много доволен от полупката.
Другото което взех е макара на Тебен,нея за 13 лева, с един сачмен лагер и един стоп, 4.9/1 обороти.
Влакното, което навих е на Суфикс 0.14 мм 6 lb.
Купих си и три блеснички, една с цвят на сребро и една жълта, дадени ми за "български" и една Моска.. това е и риболова, който най- много ме влече.
Блесничките номера 0 и 1 летят на 30-35 метра без проблем, с воблерче 5 грама мога да прехвърля доста голямо разтояние, но няма как да разбера какво е, тъй като реката не е толкова широка.
За четири риболова вече имам и една хваната риба, която първоначално неразбрах, но когато я придърпах към брега видях е доста голяма. Кефал дълъг близо 60 см.
Това е, смятам утре ако имам възможност да кача и снимки за да видите закакво точно говоря :)
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Re: Да представя тук и моето "оръжие"

Мнение от ribolovcho »

Тоя кефал сигурно има 3 кила...браво..
Изображение
Най добрите са тук
okx
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от okx »

Добре си почнал, браво :) чакаме снимки
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Такъма ти за спин риболов е меко казано не добър.
Но, като за начало и ценово е превъзходен. Лови и лови.., ако ти хареса този риболов, прочети спининговата тема и си купи двуколенна пръчка с качествени водачи подходящи за плетено влакно-брейд... и не се впрягай много по примамките - има ли риба, всички ловят...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
ourglory
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ourglory »

ribolovcho написа:Тоя кефал сигурно има 3 кила...браво..
3 кила със сигурност не е била, предполагам около 2 кг. Не че съм я мерил, но не ми се стори да е чак толкова тежка, все пак обаче си беше едра риба, след като на 2ма решиха, че е шаранче първоначално като я видяха.
Аватар
ourglory
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ourglory »

Vid написа:Такъма ти за спин риболов е меко казано не добър.
Но, като за начало и ценово е превъзходен. Лови и лови.., ако ти хареса този риболов, прочети спининговата тема и си купи двуколенна пръчка с качествени водачи подходящи за плетено влакно-брейд... и не се впрягай много по примамките - има ли риба, всички ловят...
Ами за тия пари толкова, просто не разполагам с голям бйуджет и на това съм доволен, а и съм меко казано новобранец, знам че карбона ( който явно е най- предпочитания материал ) е доста крехък и при лек удар може да бъде спукан,затова засега не рискувам с него.
Ще натрупам опит пък, догодина може и да се превъоража.
Все пак мисля, че на въдичката ако и сменя водачите със сикови, тя може да стане добър инструмент, ако ще и като резервен вариант за по опитен спинингист.
Най- важното е, че не заема място, чувствителна е и както вече казах ми вдъхна доверие след тази 1ва риба, дори и случайна да е била тя.
VRABCHO1974
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от VRABCHO1974 »

ourglory написа:
Vid написа:Такъма ти за спин риболов е меко казано не добър.
Ами за тия пари толкова, просто не разполагам с голям бйуджет и на това съм доволен, а и съм меко казано новобранец, знам че карбона ( който явно е най- предпочитания материал ) е доста крехък и при лек удар може да бъде спукан,затова засега не рискувам с него.
Ще натрупам опит пък, догодина може и да се превъоража.
Все пак мисля, че на въдичката ако и сменя водачите със сикови, тя може да стане добър инструмент, ако ще и като резервен вариант за по опитен спинингист.
Най- важното е, че не заема място, чувствителна е и както вече казах ми вдъхна доверие след тази 1ва риба, дори и случайна да е била тя.
аз си купих една за 12 лв и смених първите 3 водача там пада тежеста и е плътна и много лека доволен съм доста кленове съм извадил със нея а като теб я взех за да се науча
Човек е жив докато куфара с такъми е по голям от аптечката
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Честито въдица и сефтосване колега ! Много специална е въдицата, защото изненадата ми е при съчетаването на трите елемента - телескопична, фибростъкло и тест 2-10 гр., че е и евтина. А такава никъде не бях срещал до сега.
Аватар
ourglory
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ourglory »

Teста не е посочен, но просто при 10гр. пръчката се огъва прекалено. Не съм опитвал да замятам.
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Виж си поста отново. Какво визираш с думите си "...акцията е ниска според мен 2-10 гр ..."
Аватар
ourglory
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ourglory »

Скоро си купих Quantum Tenaity 198см. 5-20 акц. - тези които продава Мишо от Сливен.
Макарата е същата. Навил съм влакно formax spinmaster 0.16
Примамките, с които разполагам са:
Goldy Vibromax 2.8см/ 3.4см
Yo- Zuri L'minnol 3.3 см.
Strike Pro Baby 2.5см./ 3.5 см.
Сръбски бомберчета 3-4 см.
Jaxon Antax
Сръбска жаба 4 см.
Ловец Рапи 3.5 см.
Ugly Duckling не си спомням размерите.

Мисля да ги спукам този сезон- хаха
Публикувай отговор