Кърджалийски регион

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Re: Кърджалийски регион

Мнение от Антон Тонев »

Ей затова става въпрос
Изображение
Изображение
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

аааа ясно,ти искаш да ползваш флурокарбона директно на куката....предполагам със силиконов косъм.Ще намерим нещо приемливо утре..щи звънна.
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Петър Недев написа:За шаранските поводи ли ти трябва Тони? И аз така ще ги правя за първия шарански излет. Акъла ми е все по язовирите.Представям си местата където ще ги трепем:)) Нямам търпение да се постопли водата,отвън не ми пука ,ако ще снежни виелици да има. Откриването съм решил да е на нулата на Тракиец.
Бе то акъла и на мен ми е там, ама вече взех да се замислям при да речем цикъла Петък вечер- Неделя слетобед, и при толкоз вода по нашите морета, аджебъ кое по бързо ще сработи-топчето или царевицата.Дали си струва да мъкнем по 20-25 кила кукуруз, и да чакаме до събота слетобед за удар/евентуално/, или с 2-3 кила качествени топчета няма да имаме по добър резултат,в по кратки срокове.
Иначе ако имаме време е вече ясно-жълтото злато. :D
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Тони, ФК на Лазер Шогун е евтино и здраво. Изпробвал съм го.
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

dantho.mihov написа:Тони, ФК на Лазер Шогун е евтино и здраво. Изпробвал съм го.
Мерси Данчо.Ще се пробва.Питам за флоро, защото последната година, горния монтаж/по новому -хеликоптер/,с повод и кука, директно на основното влакното, май е по успешен по нашия вилает.Затова тази година едната ми въдица задължително ще е на такъв монтаж.
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Антон Тонев написа:
dantho.mihov написа:Тони, ФК на Лазер Шогун е евтино и здраво. Изпробвал съм го.
Мерси Данчо.Ще се пробва.Питам за флоро, защото последната година, горния монтаж/по новому -хеликоптер/,с повод и кука, директно на основното влакното, май е по успешен по нашия вилает.Затова тази година едната ми въдица задължително ще е на такъв монтаж.
Хиликоптер върви само на Тракиец и Ивайловград и то на определени места.На Кърджали без сейфти клипс....оловото задължително ще се закачи някъде по камъни и върби...и тогава ще има много псуване да знаеш... :D
Относно топчетата....миналата година нямаме нито един удар на топче на горния.2-3 кила качествени топчета са към..50лв без диповете....а 20 кила царца-10лв.....Не е свикнала там рибата на тея вкусотии....царевица си иска тя...царевицаааааа..
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Антон Тонев написа:
Петър Недев написа:За шаранските поводи ли ти трябва Тони? И аз така ще ги правя за първия шарански излет. Акъла ми е все по язовирите.Представям си местата където ще ги трепем:)) Нямам търпение да се постопли водата,отвън не ми пука ,ако ще снежни виелици да има. Откриването съм решил да е на нулата на Тракиец.
Бе то акъла и на мен ми е там, ама вече взех да се замислям при да речем цикъла Петък вечер- Неделя слетобед, и при толкоз вода по нашите морета, аджебъ кое по бързо ще сработи-топчето или царевицата.Дали си струва да мъкнем по 20-25 кила кукуруз, и да чакаме до събота слетобед за удар/евентуално/, или с 2-3 кила качествени топчета няма да имаме по добър резултат,в по кратки срокове.
Иначе ако имаме време е вече ясно-жълтото злато. :D
:? Ми Тонка, нъл за туй ша са сбираме бюлюк - по малко от онова помалко от това, по малко от другото и ".....делото процъфтява....", на място ще пробваме от всичко, па и по монтажите на разните сопи различни монтажи и стърви и к`вот кука покаже, а ние ще си муаме ичкията докът ги прелъжем. Нъл знаеш и язе се стягам да се оборудвам с шаранджийски комплект със стойка и разните там висулки, пищялки, тежалки и всички останари изгъзички/стига съм карал на виснали камбанки :lol: / :wink: :drinkers: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Веско, знам бе брат, ама като седа 2 дена без удар-изперквам :D
Вики, ако можем ще помагаме със съвети в оборудването.Ама, май трябва да разкараш някои работи от твоя арсенал. :drinkers:
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
lif3house
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lif3house »

Петър Недев написа: Откриването съм решил да е на нулата на Тракиец.
Миналата година беше пълно с малки гладни каракудки, и шаранчета, които лапваха всичко що е във водата, както и бебета бели рибки, и дано тази година нещата не са така.

Иначе най-резултатния ми риболов за изминалата година беше точно на това място на Тракиец. Ако мога ще помогна с нещо, само пиши на какво ще ловиш ;)
Аватар
Petar Nedev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Petar Nedev »

lif3house написа:
Петър Недев написа: Откриването съм решил да е на нулата на Тракиец.
Миналата година беше пълно с малки гладни каракудки, и шаранчета, които лапваха всичко що е във водата, както и бебета бели рибки, и дано тази година нещата не са така.

Иначе най-резултатния ми риболов за изминалата година беше точно на това място на Тракиец. Ако мога ще помогна с нещо, само пиши на какво ще ловиш ;)
И моя най резултатен и то за последните 5 год беше там миналата година . Всичките удари бяха на гореспомеатия от Антон монтаж. А щом си бил там захранването и стръвта са ти извесни(както и на заверата) :wink:
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Антон Тонев написа:.......................................
Вики, ако можем ще помагаме със съвети в оборудването.Ама, май трябва да разкараш някои работи от твоя арсенал. :drinkers:
Ами, не мисля нищо да разкарвам :? , просто ще има едно оборудване де ще е само кога тръгнем заедно на някъде и ще се мъкне само то, другото ще е за други ситуации. А оборудването го виждам в по съкратен формат/2 сопи с макарите, стойката с такъмите и(всичко това наръгано в 1"торба"+1фидер или мач знаеш докът се чака може да помятам някоя плувка)тия двете последните може и да се съкратят при нужда :wink: /, но кога идем основни ще бъдат 2-та шаранджийски, къмпинг оборудване, столове, кофи със захранка си е друга работа.
Имах предвид ще си помагаме в осигуряването на разните там кукурузи, топчета, сачми, гранули, захранки и всичко де ще фъргаме от лодката да зобим добитъка с цел да го прекараме до куката, що кукуруза уж не е скъп, ма кат ръгнеш по-голямо количество, че ако сложиш и топчета отгоре и финанса почва да расте, а кат сме по мночко ще ни дойде по-лесно :wink: :drinkers: .
Аватар
Petar Nedev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Petar Nedev »

"да зобим добитъка с цел да го прекараме до куката" :) Oт къде ги вадиш бре Вик ??
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

:? Че от де да знам, то мойта дърта кратуна ако е за нещо умно я се сети, я не ма са простотия и серсемлък грешка няма :lol: .
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Весе, върти ми се из главата един монтаж.Довечера ако имам време,ще го направя, и ще го снимам да видиш.Ама, горе долу да поясня-инлайн, или сейфти монтаж, след оловото да речем 50-60 см флоро-и по дебело става, че ляга на дъното,следва силов вирбел.Абе с една дума Комби риг,обаче вместо меко олово и възел-флоро към плетеняк, ще има вирбел.Чуденката е, дали по дългия флорокарбон няма да пречи? :oops:
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
lif3house
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lif3house »

antivik написа: да зобим добитъка с цел да го прекараме до куката
Ей това е лафа!