Съвет за директен от опитни колеги
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Съвет за директен от опитни колеги
Привет на всички рибари 
Пиша в раздела тъй като много умувам , а нищо не измислям. Причината е искам да се сдобия с еднo 5м и еднo 7м соло , налични камшичи имам 4м (focus senator) , 6м (lineaeffe) и 8м ( tica winner ) . До момента се спирам на вариянт:
1. 5м. на 99% ще купя този модел заради грамажа и защото ще ловя да не кажа изцяло , но почти само уклей. http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6804
2. 7м. за тая дължина се колебая все още. Спирам се отново на Tica Exlusive 7m , струва ми се цената доста надута но вие ще кажете дали си струва.
3. 7м. Колебая се и за тази модел Tica Winner ( от моята 8ца нямам впечатления защото почти не съм ловил с нея, освен че е изпъната като струна.)
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6366
И да добавя , че със 7та ще се лови предимно на язовири и ест ако има река позволяваща тази дължина също.
Ще ми помогне всеки един колега който има тези модели или е имал възможност да ги види на живо! И да сподели дали са крехки, лигави - стегнати и т.н. Гледах и други марки сола , но като грамаж Тика ги бие (горе доло и по цена
) . Приемам всякакви съвети и ще се радвам да се отзове някой на помощ.
Благодаря предварително на всеки помогнал малко или много !

Пиша в раздела тъй като много умувам , а нищо не измислям. Причината е искам да се сдобия с еднo 5м и еднo 7м соло , налични камшичи имам 4м (focus senator) , 6м (lineaeffe) и 8м ( tica winner ) . До момента се спирам на вариянт:
1. 5м. на 99% ще купя този модел заради грамажа и защото ще ловя да не кажа изцяло , но почти само уклей. http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6804
2. 7м. за тая дължина се колебая все още. Спирам се отново на Tica Exlusive 7m , струва ми се цената доста надута но вие ще кажете дали си струва.
3. 7м. Колебая се и за тази модел Tica Winner ( от моята 8ца нямам впечатления защото почти не съм ловил с нея, освен че е изпъната като струна.)
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6366
И да добавя , че със 7та ще се лови предимно на язовири и ест ако има река позволяваща тази дължина също.
Ще ми помогне всеки един колега който има тези модели или е имал възможност да ги види на живо! И да сподели дали са крехки, лигави - стегнати и т.н. Гледах и други марки сола , но като грамаж Тика ги бие (горе доло и по цена

Благодаря предварително на всеки помогнал малко или много !

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Re: Съвет за директен от опитни колеги
Много се трошат вземи си winner-a на 5м и на 7м,ако го има!?
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Относно 5-метровата,моя съвет е да вземеш уинъра-първо по изпънат е и второ-с шпиц връх е от което уклеите ще пищят,а ти ще с кефиш
А относно седмицата?!
Вчера направих втория си риболов с моя екслузив-8м.Като цяло не могат да се сравняват двете дължини,но докато бе тихо хвърлях с едно наум,а след като духна го прибрах много бързо и продължих с вярната ми awa-shima oxidian-7m.
По принцип всеки хвали каквото има,но за седмица моето предложение и за awa-shima-та/ако я намериш/....
Изправен си пред голяма дилема..успех...

А относно седмицата?!
Вчера направих втория си риболов с моя екслузив-8м.Като цяло не могат да се сравняват двете дължини,но докато бе тихо хвърлях с едно наум,а след като духна го прибрах много бързо и продължих с вярната ми awa-shima oxidian-7m.
По принцип всеки хвали каквото има,но за седмица моето предложение и за awa-shima-та/ако я намериш/....
Изправен си пред голяма дилема..успех...
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Поръчах 5м и 7м на Уинър. Послушах колегата " Paublo_Eskobar " . Дано неме е подвел много 

Заприходяването на 2 Winner-a е факт ! Дано се отпусне малко времето да тествам поне единия "победител"
.

- panddov
- вече хвърля и на тежко
Честито!Много рибки да ловиш с новите предобивки!Впечатлен съм от арсенала ти!Цели пет голи убиеца! 

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Със здраве да си ги ползваш,перфектни са!
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
-
- научил се да хвърля
така и така говорите за директните да питам.6те си зимзм 13.00 метра 6тека.според 1 колега е по добре да си зема 7 метров директен ште вурши по добра работа от штеката.по мобилно и вар6и саштата работа.какво щте кажете по тази тема-директен или 6тека 13.00?на слука на всички.
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Нищо общо нямат освен това, че и с двата "уреда" се лови на плувака!
Със щеката има възможност да се ползват малки плувки,естествено подаване на стръвта, лови се точно на едно си също място(ако не зитичаш на река)!Използват се финни монтажи и прецизни утежнения
Със щеката има възможност да се ползват малки плувки,естествено подаване на стръвта, лови се точно на едно си също място(ако не зитичаш на река)!Използват се финни монтажи и прецизни утежнения

Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Работата е там че кога има риба и с голи ръце да си пак ще хванеш , а когато няма и бомби да меташ няма да ти помогнат
. Иначе от всичките ми камшици най съм си доволен от 6м. Немога да си представя да ловя уклей със щека и да калве кат замаяна 

-
- новобранец
Честито, уверил съм се, че 7-цата е задължителна за всеки риболовец, 5-цата също често влиза в употреба. Аз пък за рекичка използвам една 4.20, много лека и удобна.
- Дилян
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
С извинение от колегата:
Предложете някое директно телескопче около 4м за река (мряна и кефал)
до към 35 лева.Разглеждам ги в нета ,но като не съм ги ползвал...
Предложете някое директно телескопче около 4м за река (мряна и кефал)
до към 35 лева.Разглеждам ги в нета ,но като не съм ги ползвал...
http://www.xfish.hu/images/gif/sexy-fishing.gif" onclick="window.open(this.href);return false;
За 4м ти предлагам нещо което го има в моя инвентар, вади от малко до големо http://shop.fishbg.org/index.php?main_p ... ts_id=1103 , леко пъргаво и палаво 

Щото не си ловил със щека!Skodaman написа:Работата е там че кога има риба и с голи ръце да си пак ще хванеш , а когато няма и бомби да меташ няма да ти помогнат. Иначе от всичките ми камшици най съм си доволен от 6м. Немога да си представя да ловя уклей със щека и да калве кат замаяна