Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

линия за скобар
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- ydobrev75
- разбира нещата
линия за скобар
колеги,моля за съвет как да си построя линията за улов на скобар.какви видове куки ползвате за да няма фитки 

- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: линия за скобар
Eто няколко модела куки, които работят много добре за скобари...

- ydobrev75
- разбира нещата
а слагат ли се мъниста на куката и колко да е дълъг повода 

-
- кандидат преподавател
Аз , горещо ти препоръчвам фуната. Мънистото , ако не ти помага , не ти и вредиydobrev75 написа:а слагат ли се мъниста на куката и колко да е дълъг повода

И още един съвет ще ти дам , а именно старай се алая да го търсиш по скоро на носене , отколкото на влачене. Или ако влачиш , гледай да е съвсем леко със стръвта , а не с целия пвод

Върл Shimano фен!
фуна
-
- Модератор
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Фуната е с малко острие,джуките
на скобара са твърди и искат по дълго такова за да не се откачат,не искам да навлизам в безсмислени спорове,всеки прави сам избора си,само като вметка едно цитатче на мой познат:
"Фуна слагай само ако не ти се цапат ръцете, кълве, закача се, водиш си я малко и ти се откача, чиста работа "
Пак повтарям-не желая излишни спорове,които не водят до нищо, освен нарастващо безпричинно напрежение.

"Фуна слагай само ако не ти се цапат ръцете, кълве, закача се, водиш си я малко и ти се откача, чиста работа "

Пак повтарям-не желая излишни спорове,които не водят до нищо, освен нарастващо безпричинно напрежение.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Правил съм си тестове! С Фуна-та 60 процента се откачат!butnik написа:Фуната е с малко острие,джукитена скобара са твърди и искат по дълго такова за да не се откачат,не искам да навлизам в безсмислени спорове,всеки прави сам избора си,само като вметка едно цитатче на мой познат:
"Фуна слагай само ако не ти се цапат ръцете, кълве, закача се, водиш си я малко и ти се откача, чиста работа "![]()
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Както казва Ханко - "Малко е"

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
Ице,забелязал съм,че една и съща кука при едни работи,а при други не,колкото и да е странно.Факторите за това са много:колко се влачи повода,навиците на рибата,видовете стръв,колко силно се засича,дължина на въдицата,дистанция на риболов,стила на въдичаря и мн.др.При мен Фуната работи
при някои приятели не
Просто човек трябва сам да си стигне до риболова.Куките по-горе изброени са добри,със сигурност ще се намери правилната из м-у тях 

- SammY
- фен клуб-скобар
Аз пък съм много доволен от Камасан 511
... с него имам най малко откачания , нищо че всеки твърди , че тази кука не става за скобар . Дори някаде бях чел , че не се препоръчва за въдици с макара
Оунър Исиема и Б611 на Камасан са на един кантар , като предпочитам Камасана , заради по дългото стебло . И от трите вида куки съм доволен , като ги сменям според ситуацията (откачанията) .

- msotiroff
- фен клуб-скобар
За най - масовите скобари около 200-400гр ползвам следния монтаж:
Гамакатсу No12, повод около 25-30см от монофил 0,10 -> микровирбел -> най - малките дропери -> плувка тип буре 0,75-1,00гр и основно влакно 0,12... Слагам златисто или сребристо мънисто...
Гамакатсу No12, повод около 25-30см от монофил 0,10 -> микровирбел -> най - малките дропери -> плувка тип буре 0,75-1,00гр и основно влакно 0,12... Слагам златисто или сребристо мънисто...
- ydobrev75
- разбира нещата
аз говоря за риби от порядъка на 1кг
на Тунджа 

- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Камасан, никога не съм си купувал, не ме кефят...от Оунър пък, имам само един пакет и той е именно Исада...но пък за сметка на това, съм голям фен на куки Гамакатцу, във всички разновидности и модели, като 90 %, от куките ми са тяхни...като моят фаворит за скобари, било то и килограмови, е серията 2210...14 за нормално активни риби и 16 за по-капризни.
п.п. според някои колеги, номерацията означава...на 22 риби-10 откачени...
, което естествено, няма нищо общо с истината....много добра кука... 
п.п. според някои колеги, номерацията означава...на 22 риби-10 откачени...

- CrossFire
- разбира нещата
Миналия път беше близо до броя откачени!tamihal написа:на 22 риби-10 откачени..., което естествено, няма нищо общо с истината....много добра кука...

Извинете за спама.

Последно промяна от CrossFire на Пет Яну 25, 2013 10:40 pm, променено общо 1 път.