Кърджалийски регион

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Re: Кърджалийски регион

Мнение от Vesko1 »

Антон Тонев написа:Весе, върти ми се из главата един монтаж.Довечера ако имам време,ще го направя, и ще го снимам да видиш.Ама, горе долу да поясня-инлайн, или сейфти монтаж, след оловото да речем 50-60 см флоро-и по дебело става, че ляга на дъното,следва силов вирбел.Абе с една дума Комби риг,обаче вместо меко олово и възел-флоро към плетеняк, ще има вирбел.Чуденката е, дали по дългия флорокарбон няма да пречи? :oops:
Няма проблем по дългия флурокарбон....аз на някои монтажи си слагам повод до 2 метра дори,при триене в дъното да няма кахъри....защото по принцип флурокарбона освен че е невидим,е малко по слаб от обикновеното влакно и затова ползвам 0,49.На горния язовир основния ми монтаж изпитан е 25см влакно на кристън с косъм от влакното(за топчета) и без косъм ако се ползват силиконови на Стонфо за царевица.следва противооплитащ шлаух ,вирбел,сейфти клипс(ако дъното е пясък а не камък-инлайн)...следва флурокарбона (лийдкор) от 50см до 2м и силов вирбел.Над 2метра флуоро...вече се води шоклидер и се слага ако замятаме от ръка.Слава Богу последните 3 години не ми се е налагало да замятам от ръка... :D
Последно промяна от Vesko1 на Чет Яну 24, 2013 1:41 pm, променено общо 2 пъти.
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Става въпрос за нещо такова.Да ме извини колегата, че му ползвам снимката на монтажа.
Изображение
Само дето между флорото и конеца ще има вирбел.Това всичкото е макс 1 метър дължина,след оловото.
ПП Утре пристигат 4-ри, нови аромата за предстоящия сезон :D
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Според мен това ще е монтаж за топчета и тоя няма смисъл от тоя конец вързан за флурокарбона.По добре да се направи директно с вирбел на куката
Изображение
ИзображениеИзображение
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Абе, Весе, то риба нема,ние монтажи разискваме. :D
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Антон Тонев написа:Абе, Весе, то риба нема,ние монтажи разискваме. :D
Тони ...риба има ,но си иска постоянство и хъс да я намериш и уловиш.Ето сега ще ти кажа ние с моя ортак шаранджия как процедираме и съветвам всеки който лови на яз.Кърджали да следва тези указания,за да има успех.
Първоначално се ослушваме за информация -къде кълве,след като сме на 100% сигурни за местото,се свързваме с местен човек(чирак,гид) от Русалско,Чам дере ...и т.н,който ни запазва мястото...не безвъзмездно естествено :D .Пристигаме сваляме лодката от колесара и с нея на 2 курса се транспортира багажа,който е доста обемист за един 4-дневен риболов.Ако не успеем да си запазим място,...оглеждаме се за свободно место далече от останалите в повечето случаи ,туристи и алармаджии с баскаси по колите..:) и се настаняваме там, оглеждаме се за точки на отсрещни брегове, които са непристъпни за риболов от брега и след това с сонара опипваме дъното, оглеждаме се и за шамандури-ако има такива останали от предишни риболовци,преслушваме мястото със сонар и коригираме петната....ако няма-слагаме нови шамандури със сонара и нови петна.Винаги търсим някаква тераса,на която да направим петната ,а също и термоклина.След избора на място,разпъваме пръчките първоначално с голямата лодка,също и захранваме със СУХА ЦАРЕВИЦА която първите 12ч няма да бъде изядена от дребосъци,таранки,морунажи и др плевели.Вече второто и следващите зареждания правим с лодката за захранка,на отворен бигел със щипка за разпъване.Никога не слагаме всички пръчки на еднаква стръв,а пробваме кой е най удачния метод-дали на силиконов косъм,топче,царевица-първоначално разпъваме по 2 пръчки от всяка стръв.Ако имаме удари на силиконов косъм с царевица през първия ден-на втория правим всички монтажи по тоя начин.След като стойките и пръчките са разпънати-най накрая правим и бивака,палатки,место за готвене,закача се душа за къпане,газовия котлон ,посудата вадят се хладилните кутии на сянка,опъва се сенника,карп-столовете,карп- леглата,опъва се масичката и се пие първата ракия за добре дошли.
Това е в общи линии,после 3 дни само чакане и това е..;)
ИзображениеИзображение
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Весе, ти цяла лекция изнесе.То за терасите и температурата е ясно, ама аз сонар нямам.При мен всичко е по-скоро до късмет. :D
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Антон Тонев написа:Весе, ти цяла лекция изнесе.То за терасите и температурата е ясно, ама аз сонар нямам.При мен всичко е по-скоро до късмет. :D
И без сонар става...маркера пускаш,мериш... и пак се намира терасата къде е...е по бавно става ама става де.
ИзображениеИзображение
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Група, време е да се похваля-Днес, в 17,20 станах Калеко/момче-3,450кг/.Аз, има две щерки, ама и тях ще науча да държат въдица. :drinkers: :drinkers:
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
Petar Nedev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Petar Nedev »

Честото Тони. Да ти е жив и здрав племеника. И твоите млади рибарки да ти живички и здравички. Още няколко килца да качи и ще го взимаме в групата.
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Петър Недев написа:Честото Тони. Да ти е жив и здрав племеника. И твоите млади рибарки да ти живички и здравички. Още няколко килца да качи и ще го взимаме в групата.
Мерси Пете :drinkers:
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Честито и от мен ...да е живо и здраво
ИзображениеИзображение
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Vesko1 написа:Честито и от мен ...да е живо и здраво
:drinkers:
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Честит ти племенник Тонка, Да е жив и здрав, да расте и заедно с щерките да го водиш по гьоловете, па и ти да си жУф/цитат Стоянка Мутафова :lol: / и здрав, че много обекти за поливане ти се насъбраха, а времето точно по този случай се смарангяса :wink: :drinkers: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

antivik написа:Честит ти племенник Тонка, Да е жив и здрав, да расте и заедно с щерките да го водиш по гьоловете, па и ти да си жУф/цитат Стоянка Мутафова :lol: / и здрав, че много обекти за поливане ти се насъбраха, а времето точно по този случай се смарангяса :wink: :drinkers: .
Тишикюр Вик :drinkers:
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Честито и от мен Тони ! Жив и здрав да е ! А мястото в групата вече гледам му е запазено.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”