Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Качествени чепарета
Здравей колега това само че си решил сам да си направиш чепаре е супер няма по голямо удоволсвие да хванеш риба с твое чепаре но като за първи опит ако не се обиждаш ....зле . Върни се назад в темата и погледни какви са чепарета за чернокоп не че твоите няма да хващат ама се почва от куките перушината ламета флурокарбона начин на връзване боядисване качване на майката и те така ако нещо не ти е ясно питай ще помага ме с каквото можемvladtina написа:Здравейте нов съм в занаята![]()
Да кажете дали става идеята е чернокопско чепаре ,ще бъде ли като от 1ви опит
критики и похвали

Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
- vladtina
- новобранец
- Обратна връзка:
tiho_roev написа:Здравей колега това само че си решил сам да си направиш чепаре е супер няма по голямо удоволсвие да хванеш риба с твое чепаре но като за първи опит ако не се обиждаш ....зле . Върни се назад в темата и погледни какви са чепарета за чернокоп не че твоите няма да хващат ама се почва от куките перушината ламета флурокарбона начин на връзване боядисване качване на майката и те така ако нещо не ти е ясно питай ще помага ме с каквото можемvladtina написа:Здравейте нов съм в занаята![]()
критики и похвали
Разбира се че не се обиждам

като за 1во чепаре използвах обикновено влакно 0.20
само като заготовка без да го качавам на майка и да меря колко да са дълги
иначе ползвах от тук възела за кукичката,само че намотките ги направих обратно - без значение е мисля.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... RaOcowmiag#!
а за мацането всеки си решава дали ще го прави цинга-манга

просто исках да разбера дали се доближавам или вървя към грешен подход за връзване
после като утракам движенията вече може и да боядисвам
http://floreni.net/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Иван Байчев
- научил се да хвърля
Повторението е майка на знанието . Не се отказвай , карай смело напред . Като навържеш първите 1000 куки ще се понаучиш . Иначе всеки детайл в правенето на чепарета е важен . 

-
- вече хвърля и на тежко
vladtina написа:Здравейте нов съм в занаята![]()
критики и похвали
Почни да връзваш по големи номера куки(примерно1 номер ) докато се научиш как да държиш куката и материала, полсе мини на по малки.....така или иначе като ти "задобреят" ръцете и след първите 1000 куки както казват голегите , първите куки които си вързал ще ги изчистиш и ще ги вържеш наново.Всяка следваща кука ще бъде по добре вързана от другата.Сега зимата е идеално време за тренировки

Не че съм голям разбирач,ама що се опитваш да наказваш човекаXegouX написа:Почни да връзваш по големи номера куки(примерно1 номер ) докато се научиш как да държиш куката и материала
Доказано е че големи куки се връзват по трудно особено номера от 2,1,1/0,2/0 и т.н.
п.п. Не се знае колко са ти дебели пръстите ама тренировките с 6,7,8 номер е най подходяща (и зарежи тез пера

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

-
- вече хвърля и на тежко
Интересно и аз не съм голям разбирач , вероятно нямаш защитена десертация за това кой номер ДОКАЗАНО се вързват по трудно. Имайки предвид че са по дебели и се слага малко повече материал по тях би трябвало да са по лесни за държане докато правиш възел със по дебела месина.....dobria1 написа:Не че съм голям разбирач,ама що се опитваш да наказваш човекаXegouX написа:Почни да връзваш по големи номера куки(примерно1 номер ) докато се научиш как да държиш куката и материала
Доказано е че големи куки се връзват по трудно особено номера от 2,1,1/0,2/0 и т.н.
п.п. Не се знае колко са ти дебели пръстите ама тренировките с 6,7,8 номер е най подходяща (и зарежи тез пера)
Човека си решава сам ние само може да даваме напътствия.....
Вероятно неXegouX написа:dobria1 написа: вероятно нямаш защитена десертация
би трябвало

Би трябвало,ама дефакто ???

-
- вече хвърля и на тежко
Дефакто за тебе не знам , постфактум аз нямам проблеми с какъвто и да е бил размер куки .....
XegouX написа:Дефакто за тебе не знам , постфактум аз нямам проблеми с какъвто и да е бил размер куки .....
Виж пич не се познаваме(и нямам нищо лично) ама според мен имаш и тук добре си личи

а като знам че перата са доста по непослушни си представям какво ще изглежда

- vladtina
- новобранец
- Обратна връзка:
dobria1
да те питам с ламета да започна казваш ?
май като начинаещ ще ми по лесно да свикна че наистина с тези пера зор виждам
други пак с пера направих оцветих ги с лака на жената,ама викам са ако пак ги посна тука пак ще има смех

други пак с пера направих оцветих ги с лака на жената,ама викам са ако пак ги посна тука пак ще има смех

vladtina написа:dobria1
И перата и ламетата са непослушни,по добре започни с нещо синтетично (примерно конци+2-3 ламета) после сам ще прецениш кое ти е лесно

п.п.а относно перата 1 безплатен съвет
предварително си подготви дължината на перата и после ги връзвай(така ще станат еднакво дълги после

Ето едно чепаре дето работи добре за чернокоп,макар да е трудоемко.vladtina написа:Здравейте нов съм в занаята![]()
критики и похвали

И едно с пера ,което е още по-трудоемко,ма и то работи както трябва

И хайде едно ,което е най-лесно и също добре работи.

Това също

Значи набави си материали и почни да връзваш ,колкото можеш .Ще видиш ,че всичко ще се получи и ще си дойде на мястото .Просто трябва да си упорит.Това ,че резултата идва след 1000 -ната вързана кука е моя приказка ,но аз няма да ти я кажа .Колегите ме изпревариха.Успех.

Дядо знае най-добре ,как да прави чепаре.
http://bukiiaz.snimka.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://bukiiaz.snimka.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
- vladtina
- новобранец
- Обратна връзка:
ок мерси за съветите
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:

Най-долната кука не ми харесва нещо обаче.
Много е срамежлива и ще отблъсква чернокопа.

Абе има да се учиш още де.

===============================================================
===============================================================
Ванка,еваларка за изпълнението - за кой ли път де.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА