Уип на Shimano или Middy
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Уип на Shimano или Middy
Здравеите, спрял съм се на два уипа (Middy, модел Carbon Live 3G 8м. и на Shimano BeastMaster Margin B 8.50 м.). Та дилемата е между тези двете, нека хоата с повечко опит от един заклет спинингист кат мен да си кажат мнението. Благодаря ви предварително.
-
- новобранец
Re: Уип на Shimano или Middy
Middy за мен е по добрият вариан
т. Имаш кьса щека и директен едновемено,по лек и до 2кг.риба се справя проверено :
т. Имаш кьса щека и директен едновемено,по лек и до 2кг.риба се справя проверено :
- nikolaiiliew
- сериозен играч
+ 1 за Мидито! Виждал съм как с него се вади шаран 2.400кг
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
А аз видях как се вади с 4м. къс уип Биистмастер , щаран 5,500
- ТАРАЛЕЖ
- сериозен играч
Двете въдици,колкото да си приличат са доста различни,като класове!
"Миди" е уип,а "шиманото" е "маргин "! Тоест за големи натоварвания!
Имал съм и двете въдици,за това си позволявам да коментирам! Това "шимано" е в пъти по-класна пръчка от този модел на "миди"!!
Когато са разпънати една до друга сами ще видите ,че "миди" на 8 метра увисва с доста голяма разлика до "шиманото" на 8.5м!
"Миди" е уип,а "шиманото" е "маргин "! Тоест за големи натоварвания!
Имал съм и двете въдици,за това си позволявам да коментирам! Това "шимано" е в пъти по-класна пръчка от този модел на "миди"!!
Когато са разпънати една до друга сами ще видите ,че "миди" на 8 метра увисва с доста голяма разлика до "шиманото" на 8.5м!
AC/DC
- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега ТАРАЛЕЖ, ако може да споделиш дали може да се ползва бийстмастъра като директен, т.е. да се замята през рамо с тъкъм с дължината на пръчката или е опасно. Мидито го можело...или поне така казват капацитетите в областта.
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
-
- научил се да хвърля
колега според мен земаи шиманото асобенно ако е изгодна офертата.таралежа е прав за провисването и здравината на пръта.аз самиа утре или др.ден 6те капарирам шиманото вапреки 4е си тарсиа щтека.
- ТАРАЛЕЖ
- сериозен играч
Приятели,бъркате понятията!!
Ако искате да замятате винаги през рамо си купете директен телескоп!
Другите въдици не са направени с основна цел,това! Не,че не става.Но,не е най-удобният начин!
Имат безкрайно повече предимства за които съм сигурен,че е писано във форума! Просто се поразровете в темите и ще откриете отговора! Дори ми се струва,че по темата е писано доста,преди години!
Другите въдици не са направени с основна цел,това! Не,че не става.Но,не е най-удобният начин!

Имат безкрайно повече предимства за които съм сигурен,че е писано във форума! Просто се поразровете в темите и ще откриете отговора! Дори ми се струва,че по темата е писано доста,преди години!
AC/DC
- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ами аз доколкото знам мидито може да се използва от 3 до 7(с удължителя за 8метра ставал голям сопол) метра, през един...такива са снадките и може да се мята през рамо...иначе идеята за директен е винаги добра, но мидито покрива доста(3-4-5-6-7 метра) дължини и респективно доста ситуаций. Сигурно и като щека е удобно, но е 8 метра и на мен би ми дошла къса в повечето ситуаций.
Аз мидито съм му хвърлил око, като евентуален заместител на няколко директни, защото си мислех какви ли не комбинаций: 3,6 и 7 или 4,6 и 8 метра и все се сещам за ситуация в която ще ми потрябва дължина, която нямам. Номера с ваденето на няколко снадки от директен съм го пробвал и останах без него в следствие на това и отнесох доволен брой подигравки.
От тогава всъщност нямам директен, а пък си трябва понякога. Ако някой го е ползвал мидито, както го описах моля да сподели нещо...ама горещо моля.
Аз мидито съм му хвърлил око, като евентуален заместител на няколко директни, защото си мислех какви ли не комбинаций: 3,6 и 7 или 4,6 и 8 метра и все се сещам за ситуация в която ще ми потрябва дължина, която нямам. Номера с ваденето на няколко снадки от директен съм го пробвал и останах без него в следствие на това и отнесох доволен брой подигравки.

'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
С Мидито може да се замята като директен без никакъв проблем.Ползвал съм го почти година и сега е в приятел ,който продължава да го ползва.Вярно ,че е малко меко,но в никакъв случай сопол.Предимството му е ,че действително може да се ползва на различни дължини без проблем и най-важното окомплектовано е както с жило така и с топсет с ластик.
Шиманото не съм ползвал но потвърждавам думите на колегата Таралеж-то е МАРГИН щека направена за големи натоварвания.Определено е по-класната пръчка от двете,но се работи с нея и като щека.Ако търсиш заместител на директен Мидито, ако търсиш първа щека на ,която да се учиш Шиманото.
Шиманото не съм ползвал но потвърждавам думите на колегата Таралеж-то е МАРГИН щека направена за големи натоварвания.Определено е по-класната пръчка от двете,но се работи с нея и като щека.Ако търсиш заместител на директен Мидито, ако търсиш първа щека на ,която да се учиш Шиманото.
- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Мерси за мненията, колеги. 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
ТАРАЛЕЖ написа:Приятели,бъркате понятията!!
Другите въдици не са направени с основна цел,това! Не,че не става.Но,не е най-удобният начин!![]()

Понеже съм имал няколко модела на въпросното Миди,като се захване още от 6м вия вариант с удължител на 7м та до 3G Live на 8м споделям,че е много яка "сопа',но и дума да не става за сравнение с Бийст мастера с който споделих не един риболов.В Шимано са заложени нови технологии,много добър баланс в едно със здравина,твърдост и надежност.Не бих се поколебал нито за секунда,ако отново трябва да избирам между двете коя да избера-Бийст Мастера.И не се заблуждавайте,че Миди-то като е уип може да замахвате през глава с него като директен-впрочем може ,ама си проверявайте колената преди всяко замятане да не хвръкне половината след плувката.Или за по-сигурно подавайте такъма с подмятане.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Благодаря ви бързите и изчерпателни отговори, май ще е шиманото.Иначе имам директен на 6м. но по скоро ми трябва тип щека от колкото директен телескоп.
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Щом искаш уип,шиманото е правилния избор!
Преди време бях срещнал и щтракнал един колега на яз.Искър който доволно си ловеше платики с такъв уип.И самата въдица си е къса щека,не е онова хибридното лайно миди.

Преди време бях срещнал и щтракнал един колега на яз.Искър който доволно си ловеше платики с такъв уип.И самата въдица си е къса щека,не е онова хибридното лайно миди.

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн