Въдица за тролинг

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Аватар
capetano
разбира нещата
разбира нещата

Re: Въдица за тролинг

Мнение от capetano »

Emo-83 написа:Вие просто сте тъпи хора.
Ходи си лекувай комплексите на санаториум.
някакво келеме,като теб
Обясни ми ти,като какъв се явяваш... или некво келеме
Толкова ли сте тъпи
...смешници.
жмелове някакви
Не е ли редно да се замислиш малко над приказките си?
Че както гледам на всеки 5 поста 3 са твои, а в поне 2 от тях се саморекламираш
Дори и аз вече разбрах че си №1 и друг освен теб не ги разбира нещата. :D
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...
Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"
:D
Cat_fish
новобранец
новобранец

Мнение от Cat_fish »

Емо неим обръщаи внимание оставиги дасе си пишят всеки има различно предпочетание ,но троли и с мен за какво се заяде на мен наисти нами хареса ъглито и за това си поръчах още 1
Аватар
Some
новобранец
новобранец

Мнение от Some »

capetano написа:
Emo-83 написа:Вие просто сте тъпи хора.
Ходи си лекувай комплексите на санаториум.
някакво келеме,като теб
Обясни ми ти,като какъв се явяваш... или некво келеме
Толкова ли сте тъпи
...смешници.
жмелове някакви
Не е ли редно да се замислиш малко над приказките си?
Колега защо да не са ако трябва 5 от 5 негови щом има да каже нещо градивно което ще помогне на някой. :?:
Красимир Кюрпеков

Мнение от Красимир Кюрпеков »

Емо го разбира тоя риболов, не е като онова ВИСОКО АЛКОХОЛНО петно , фен на рапала. Винаги ще ти даде съвет . Защо никой друг, като тия измислени "майстори" , не е изписал и 10 % от информацията която той дава :wink: Защото ТЕ знаят само да плюят . Бабоеб , къде си ?
Аватар
val
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от val »

Сега , за са се върне добрият тон на разговора нека ви презентирам една въдица която всеки може да си позволи и по мое мнение е перфектна за целта. Притежавам 2 броя от този модел с дължина 2,10 м.
Плюсове : Много пъргава, чувствителна, здрава.
Минуси : транспортна дължина 2,10
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/i ... itanic.gif
Аватар
gamberro
новобранец
новобранец

Мнение от gamberro »

Ето разликата.... :D

п.с При покупка на нова пръчка всеки сам да прецени какви трябва да са и водачите. :wink:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

val написа:Сега , за са се върне добрият тон на разговора нека ви презентирам една въдица която всеки може да си позволи и по мое мнение е перфектна за целта. Притежавам 2 броя от този модел с дължина 2,10 м.
Плюсове : Много пъргава, чувствителна, здрава.
Минуси : транспортна дължина 2,10
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/i ... itanic.gif
Въдицата изглежда добре.Има един водач по-малко от Ъглито,но то е с 8см по-дълго.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

capetano написа: Не е ли редно да се замислиш малко над приказките си?
Това никъде не съм го казвал.Във съседната тема съм посочил,че от нас има много по-добри риболовци.
Не мога да разбера как се ракламирам.За мен ли говоря нещо или за въдици от които се интересуват колегите.Бихте ли проверили дали те не се продават от вносителите и онлайн магазините на форумите.Аз ли внасям тези продукти и къде съм казал....хора копувайте ги от мен :!: :?:
Това,че пиша повече е защото ми се замесва името в лъжи,без да се говори от опонентите ми със реални доводи за съпътстващите въпроси от колегите.
Това е форум за риболов.Тук трябва да се обсъждат и показват нещата,а не някой да ми говори какъв човек съм аз и какво работя.Надявам се,че никой няма да се влюбва в мен,за да има такъв жив интерес към моята милост.
А кой,колко книги е прочел.....това Сорцерер не е мерило за добър риболовец....щото познавам доста елементарни хора със знания в риболова.
Тука има място за всички.За умни,тъпи,средно интелигентни и дори за сакати хора.Всеки от тях има право да се изкаже,щом това е във връзка с риболова.
В този пост на Сорцерер и разбира се на Троли няма нищо полезно за колегите.
Има единствено недоволство от мен,защото пиша и имам мнение за това.То обаче не е налагане и нека някой да каже дали съм му писал лично или нещо подобно да си копува нещата от мен.
Сапуна,който уважавам влезна и си пусна директно линк за неговия внос и въдиците,които предлага.Аз нямам нищо общо с неговите продукти и се радвам,че той го направи.Така хората получават информация за стоките на пазара.Кво ви пука лично на вас,че някой я внесъл и вие знаете за тази въдица.
За сомове и мерене не ми се говори,защото е смешно и грозно.Но понеже вече знаете какво работя е редно да знаете,че имам над 800 уловени риби от този вид.Не го приемайте,като хвалба,а отговор на плюнките в чуждия двор от които неминуемо ще има рикушети във вашия двор.
Сорцерер....много си интелигентен,но не помниш как скачаш с предложения от Гари Люмис на въдица за 20лв.Това ми показва само едно.Не си градивен към колегите,а търсиш единствено контрата срещу мен.Няма лошо и съм наясно,че не мога да се харесам на целия свят.....не те познавам под това име,но чувствата са ни взаимни и то от 2 разменени поста.Няма да те отразявам въобще,каквото и да кажеш.Постовете са ти за лични и нямат общо с форума интелектуалецо прочел Чичо Томовата колиба,Том Сойер и Баба костенурка.
Има опция да не те виждам теб и мненията ти....ще се възползвам от нея.Ако ти преча,направи го и ти. 8)
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Колега Сорцерер,каква трябва да бъде въдицата според вас за тролинг.Защо мислите,че тя трябва да е лека след,като стои на стойка и не се правят многократни замятания с нея.Бихте ли ми отговорили спининг пръчката с какви водачи е и защо.Това не е тест към вас,а пояснение към мнението ви,за да мога да го разбера.
Интересувам се без да се заяждам вече,ако моето мнение не е меродавано,как бихте приели клиповете на запад при улова на сом.
Сома нееднократно казахме,че се води тежък риболов и данните които дават ИГФА за него са,че той е във най-горния клас.....а именно 130лб.
Обяснете ми логично,редно ли е да се подхожда с несериозен такъм.Това не означава гьостерица.Въдиците,които посочвам играят и отчитат най-дребните воблери.Именно това е едно от най-важните условия.
Ако говорите за спининг на река......нещата стоят по различен начин,като дължини и акции в грамажи....лекота на такъма също.
http://www.youtube.com/watch?v=AwGuyYnc24A
http://www.youtube.com/watch?v=2DWfXClSRdc
Тези въдици от клиповете според вас леки ли са :!: :roll:
Единствено не съм съгласен с дължината им,но това е мое мнение,което явно след доста години стана мнение на повечето риболовци от БГ.
Не съм се ровичкал на много клипчета,а копнах 1-вото,което ми отвори.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Ооо,сега вече се извинявам на всички колеги.Аз говорех за пръчки ползвани при улов на сом и отчитащи най-дребните примамки.
Иначе за бяла мо га да си влача с всяко друго пръчле,а за кленчета и костурчета ползвам съвсем различни въдици.
Моя е грешката ....извинете.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

sorcerer--- написа: Дори сомове до 10 килограма излизат набръжко.
Сом точно 10кг. с на Троли пръчлето излиза точно за около 30мин.Имам наше клипче и мога да ви го пусна.Именно за това той говори за велики битки и чудовища.С другите ми пръчки го вадя за макс 10мин.
Проблема при сома е друг.Той може да бъде 2кг и 100кг.,а не бяла 3кг.Ако говорим за посочените 6 килограмови сомчета....тогава ви препоръчвам мухарки и може би някой мач за по-голям кеф.
stomanco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stomanco »

Сом точно 10кг. с на Троли пръчлето излиза точно за около 30мин.Имам наше клипче и мога да ви го пусна. Емо, пусни го това клипче, ако можеш, ще бъде интересно. Искам да попитам колегата Sorcerer, как с прътче с акция 40гр. ще използва воблери , газещи 8-10-12м. И аз ползвам пръчки с акция до 40-50гр, но за воблери газещи 3-5м., без да се притеснявам от нищо. Но за по-дълбоки воблери според мен си трябва пръчка с акция около 100-150гр., и такава ползвам де за тях. Та според мен тук трябва да се търси разликата в акциите на пръчките, от това какъв воблер ще се ползва, а не каква риба чакам да ми удари.
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Виж,сега,Сорцерер,ако имаш нещо лично към,Емо,му го кажи на лични,а тук напиши поне едно градивно мнение.
По отношение въдиците за тролинг,моето мнение е следното:
1.Оптималната дължина трябва да бъде между 180 и 240см.,при положение,че не се използват повече от две пръчки в лодката.
2.Акцията трябва да бъде съобразена с размерите и теглото на примамките.Това,че някой,тролещ за костур или пъстърва,закачи някой сом си е чиста случайност,а още по-голяма е да го извади.
3.Най-добре е сторят да е съобразен с вида на използваното влакно-монофил или плетено/фаст-медиум/
4.идеалната тролингова въдица е едноделна/мое мнение/,но може и да от две части.
5.Повечето или почти всички спининг пръчки не стават за влачене/тролинг/,противно на всеобщото схващане да тролим със спинингови въдици,а за него си има специални въдици произвеждани от фирмите с различна федерация/строй и здравина/
6.Не на последно място тези въдици трябва да са оборудвани със съответните водачи.
Колегата,Вал е представил,една много,качествена при това бюджетна въдица на фирмата Вега,предназначена за тролинг на сом и бяла риба с големи примамки.Имам такава,само,че на 180см и мога да кажа,че си заслужава всяка стотинка от скромните 40лв ,за които я купих.
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
val
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от val »

Колеги, опитвате се да убедите себе си в правотата на своята теза. Тук трябва да си зададем въпрос защо? Заприличахте на политици. Темата трябва да ориентира колегите с опит(къде грешат), и тези без такъв да не купуват всеки сезон нови въдици.
След като имате опит в тролинг риболова , презентирайте своите въдици с обосновка демонстрации и ще сте много по полезни.
Благодаря за вниманието.
lubozet
новобранец
новобранец

Мнение от lubozet »

Мнение за тази въдица http://www.colmic.bg/?page=rods&cat=6 FREZEN -1,60 и МАКАРИ http://www.colmic.bg/?page=reels GRIFF 80 ИЛИ ZANAX FRONT XS4000 .
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”