Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Стръв за сом
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Re: Стръв за сом
брата извади 6 кг сом с .... глава от играчка голяма колкото орех... Някакво гумено и червено на цвят. Само един път, но все пак... Да се посмеете още...
Много точно и ясно казано. Поздравления колега!FishMaster написа:Абе що не си ги ядете тия примамки и да оставите хората да си ловят сома. Що пишете за Виена , Камбоджа и т.н.
Гледайте си българските сомове щото те не са като Виенските....
И щото Зависи ОТ - водоем, място, време, примамка, атмосверно налягане, температура, сезон, мрежари, токаджии, кви ли не бракониери и късмет да ти удари СОМ а не сомЧе.
Колеги някой хващал ли е на протеиново топче или това е МИТ? 

-
- новобранец
AZ PROBVAH I SKORO PAK 6TE PROBVAM...ZA SEZA KAPO S TIQ TOP4ETA...4E I DIP POLZVAM...ABE NABUTAH V OB6TI LINII 30LV ZA TUPOTII...XAXAXASobek написа:Колеги някой хващал ли е на протеиново топче или това е МИТ?
- ebro86
- новобранец
Опа,здравейте колеги! Аз с малко закъснение,но темата ми хареса много и искам да си дам мнението. Ходили сме с моите другари специално и само за сом по 3/4 вечери, залагайки по 8/10 въдици та на каквото немислиш, свински дроб ,пилешки дроб,живо шаранче,змиорка.... Значи кат неще, неще ......
Кат ще на всичките от мен изброени сме имали резултат, само дето ако има много змиорки на местото което сме те кълват от дроба..... А иначе,специално моето мнение е живото шаранче,като чили най му е сладък,чувал съм наи различни начини,миризливи истории зада го превлекът,но живата стръв си е наи добра а ако е змиорка, още по-добре. Говоря за тук в испания как ги хващаме. Успех на всички !!!

шшшшшшшшшшшшшшшттттттттттттттт.............

- ebro86
- новобранец
jujistef написа:![]()
![]()
и аз съм тука.......
Опппп, Цезаре!

Малки сомлета докъм 3-4 кг съм ловил на блатни червей.
На Рабиша миналата година на стръв 200-250 грама таранка полята с някаква смрад за Сом, удари нещо голямо, ама се бяхме понапили с компанията и не го извадихме.
На Рабиша миналата година на стръв 200-250 грама таранка полята с някаква смрад за Сом, удари нещо голямо, ама се бяхме понапили с компанията и не го извадихме.

0879684467
-
- разбира нещата
А блатния червеи разкъсват ли го слънчевата ?