Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Ползотворно, па било то и безрезултатно
- daniel defoe
- разбира нещата
Ползотворно, па било то и безрезултатно
Здравейте съмишленици,
от около трийсетина дни не бях ходил за риба и това неминуемо оказа влияние върху психиката ми - започнах да се държа като болен от синдрома на Даун. Трябваше спешно да се поразходя, я по дефилето на река Искър, я по поречието на Марица. В крайна сметка се метнах в колата и отпраших към по-далечната дестинация (167 километра в едната посока, от пред входа на блока - та до самата река
), река Марица в района на Пловдив.

Местата са ми любими и добре познати. През лятото и есента ги посещавам сравнително често, като в по-голямата си част излетите са ми ползотворни.
В сняг и студ не бях пробвал, но не съм напълно разочарован, тъй-като успях да релаксирам и да подишам чист въздух.

На реката в събота от 9 сутринта до към 13 часа не срещнах никого, нито колеги спинингисти, нито представители на другите методи за риболов. Духаше приличен вятър, който гонеше ситни снежинки. Времето беше студено и на 5-6 замятания се образуваха ледени фигурки във водачите.

Независимо от това внимателно почиствах ледените образувания и продължавах да замятам отново и отново с надеждата да имам поне едно подгонване или удар, а защо не и уловена риба, но ... нямаше, просто този път нямаше нииищичко, само ято диви патици си плуваха необезпокоявани на отсрещния бряг.

Абстрахирайки се от липсата на риби, се успокоих дори само ходейки по заледените камъни покрай студените води, заредих си батерийките и си обещах скоро пак да преслушам любимите местенца.
от около трийсетина дни не бях ходил за риба и това неминуемо оказа влияние върху психиката ми - започнах да се държа като болен от синдрома на Даун. Трябваше спешно да се поразходя, я по дефилето на река Искър, я по поречието на Марица. В крайна сметка се метнах в колата и отпраших към по-далечната дестинация (167 километра в едната посока, от пред входа на блока - та до самата река

Местата са ми любими и добре познати. През лятото и есента ги посещавам сравнително често, като в по-голямата си част излетите са ми ползотворни.
В сняг и студ не бях пробвал, но не съм напълно разочарован, тъй-като успях да релаксирам и да подишам чист въздух.

На реката в събота от 9 сутринта до към 13 часа не срещнах никого, нито колеги спинингисти, нито представители на другите методи за риболов. Духаше приличен вятър, който гонеше ситни снежинки. Времето беше студено и на 5-6 замятания се образуваха ледени фигурки във водачите.

Независимо от това внимателно почиствах ледените образувания и продължавах да замятам отново и отново с надеждата да имам поне едно подгонване или удар, а защо не и уловена риба, но ... нямаше, просто този път нямаше нииищичко, само ято диви патици си плуваха необезпокоявани на отсрещния бряг.

Абстрахирайки се от липсата на риби, се успокоих дори само ходейки по заледените камъни покрай студените води, заредих си батерийките и си обещах скоро пак да преслушам любимите местенца.

- Христо Рангелов
- разбира нещата
Re: Ползотворно, па било то и безрезултатно
Важното е , че си си начесал крастата 

"The more you know, the less you carry"
Важен е кефа,рибата остава на заден план 

- nikolaiiliew
- сериозен играч
Нали вече не си със синдрома на Даун, подишал си чист въздух...кво по-хубаво от това?! 

Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Майната им на рибките. Те са си твои, когато се върнеш пак там. Няма къде да избягат.daniel defoe написа: ....................................
.......................................
По-важни са "батерийките" да са заредени.
Поздрави за красивия репортаж и не съжалявай. Много риболовци ти завиждат за капото. Вярвай ми.
Поздрави.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Абсолютно е прав колегата!!! Благородно ти завиждам за прекрасния излет, пък било то и без резултат!!! А дано другия път има и повече слука!!!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Друто си е край водата
Още малко и ще живне и природата, тогава хванатите рибите съвсем няма да са важни за качествената почивка.

Още малко и ще живне и природата, тогава хванатите рибите съвсем няма да са важни за качествената почивка.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Eвала фото!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- geibriel
- вече хвърля и на тежко
И без риба да е за риба да е

Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
- СЪНДИ
- вече хвърля и на тежко
Епа нали виде реката. 

Не е важно колко си живял.А как си живял.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Страхотен репортаж колега, а за рибите - другия път ще им го върнеш 

Match Fishing :]
Без капота риболовът ще бъде скучен!
Благодаря за споделения излет!

Благодаря за споделения излет!

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
-
- кандидат преподавател
И аз вчера пих едно КАПОчино на реката
!
Важното е да ходим , пък кога ще хванем е друга бира !!!

Важното е да ходим , пък кога ще хванем е друга бира !!!

Върл Shimano фен!
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Айде, стягай се, че ще идвам и аз...За тия твойте места по Марица вече съм се наслушал достатъчно...време е да ги преслушам със спининг в ръка...само дай сигнал! Чудничко изглежда! Ти имаш ли ми телефона?