Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Бива ли го?
Модератор: dantho.mihov
-
- разбира нещата
Бива ли го?
Моля ви понеже за пръв път ще ловя на дъно с пружина да ми кажете дали става този монтаж? Не знам дали се вижда много добре,но възела е като за вирбел!

ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

- Димитър Янчев
- ще става разбирач
Колега не се обиждай, но така не става .
1-во си вързал основното влакно от другият край
2-ро правят се по къси поводи на куките и се връзва на срещуположният край на оловото.
3.Ако замяташ така както си вързал в момента със сигурност ще оплиташ и няма да постигнеш желаният ефект.
Това е от мен надявам се да съм ти бил полезен.
1-во си вързал основното влакно от другият край
2-ро правят се по къси поводи на куките и се връзва на срещуположният край на оловото.
3.Ако замяташ така както си вързал в момента със сигурност ще оплиташ и няма да постигнеш желаният ефект.
Това е от мен надявам се да съм ти бил полезен.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Те продават готови капани,които представляват спирала с олово в единия край,като тази от снимката,за едната "халка" се връзва основното влакно,чрез вирбел с карабинка,а за другия има 4-5 куки с дължина колкото пружината.На куките бучиш топчета стиропор,или царевички и ги забиваш в захранката на пружината.Когато рибата засмуче и изплюе захранката на пружината,особено ако прави облак,чрез филтрирането на водата,топчетата стиропор влизат между джуките и на изплюване куките се забиват.
Май не го обясних...

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- кандидат преподавател
С готова "пружина"е по-добре
В който и магазин да влезеш,ще ти предложат поне три вида "пружини"с вързани на тях поводи с куки.Избери си такива,на които са вързани куки с подходящия размер за теб/според това какви и колко големи риби смяташ да ловиш чрез този способ/.След като ги купиш-не са скъпи,у вас остави само два повода с две куки-толкова са допустими по закон при риболов в свободните контролирани водоеми.Ако ловиш на платен,можеш да се оставиш всички поводи с куки,но това не увеличава шансовете ти за повече и по-често кълване.По -добре свиквай и на платените да ловиш съобразно изискванията на закона.Нали целта не е да трупаме килограми риба,за да осигуряваме прехраната на семействата си с това.Защото би трябвало да сме риболовци,а не рибари / това не ни е поминък /.Поне за мен целта е пълен релакс и удоволствие,независимо от количеството рибоулов.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
оловото трябва да ти е отпред,срещу него вързваш основното,ако си представиш как лети пружината,нямаше и да питаш.оловото се стреми като по-тежко да втрви отпред,ако го вържеш както ти пише димитър кво става.5кила написа:всичко казано и написано дотук е грешно

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка: