Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
По принцип знам какво е ултравиолетова светлина, знам какво е (ползвам) ултравиолетова лампа, в И-Бей има много ултравиолетови маркери - http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_nkw=p ... &_from=R40 ама от написаното там разбирам че написаното с такъв маркер е невидимо и се вижда при осветяването му с ултравиолетова лампа.
Ако ултравиолетовите лъчи идващи от слънцето проникват по-на дълбоко от другите лъчи - може би има някакво обяснение за това че са по-резултатни...
Ама - все пак - за какво става дума - що е то ултравиолетово ламе и има ли то почва у нас - някой по-знаещ - ще обясни ли
Ако ултравиолетовите лъчи идващи от слънцето проникват по-на дълбоко от другите лъчи - може би има някакво обяснение за това че са по-резултатни...
Ама - все пак - за какво става дума - що е то ултравиолетово ламе и има ли то почва у нас - някой по-знаещ - ще обясни ли

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Нещо друго е бре.gre6nik написа:Нещо не схващам - какво е UV ламета - такива които светят фосфорицирайки след осветяване със светлина, или нещо друго...
На тъмно се вижда една синьовиолетова светлина.
На снимките нещо не излиза де,че доста сме ги снимали назад в темата,
амаааа - дръжки.
Но на дълбочини под 12-15м вършат добра работа.
То на кука и трябват едно две ламета само в комбинацията,
не да я трупаш основно с такива.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Знаеш ли аз ще се опитам да ти обясня ,ама не научно ,ами по-простичко.Не се мисля за някой знаещ ,но някои неща ги знам от практиката си.Та с две думи.Ултравиолетовия спектър е невидим за човешкото око ,но по списанията за риболов започна да се налага и да се налага тезата ,че рибите виждат този ултравиолетов спектър.В първият момент си казах ,това е поредната реклама на продукти с "uv" ,с цел по-добра търговия. Силиконови примамки с уве покритие ,незнам си какво с уве акцент ,и най-накрая ув -ламета.Викам си ламета като ламета, вънкашно разлика кой знае каква няма,но пък що да не изхарчим някой лев за проба.Да ,ама разлика има и то голяма.И това не го казвам аз ,ами самите риби го потвърдиха.Факт е ,че работи въпросното уве и ти препоръчвам да го ползваш.Интересното е ,че лично аз съм започнал да го използвам ,преди още да знам какво е това уве .И когато се запознах с колегата Добрия той веднага ме попита откъде го имам .Явно и той беше забелязал качествата на въпросното уве ламе и беше почнал да го издирва.Та колега не питай какво е и що е ,ами си го намери и връзвай.Доволен ще останеш.gre6nik написа:По принцип знам какво е ултравиолетова светлина, знам какво е (ползвам) ултравиолетова лампа, в И-Бей има много ултравиолетови маркери - http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_nkw=p ... &_from=R40 ама от написаното там разбирам че написаното с такъв маркер е невидимо и се вижда при осветяването му с ултравиолетова лампа.

Дядо знае най-добре ,как да прави чепаре.
http://bukiiaz.snimka.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Не съм убеден Кире а щом така казвашКИРО написа:Нещо друго е бре.gre6nik написа:Нещо не схващам - какво е UV ламета - такива които светят фосфорицирайки след осветяване със светлина, или нещо друго...
На тъмно се вижда една синьовиолетова светлина.
На снимките нещо не излиза де,че доста сме ги снимали назад в темата,
амаааа - дръжки.
Но на дълбочини под 12-15м вършат добра работа.
То на кука и трябват едно две ламета само в комбинацията,
не да я трупаш основно с такива.

Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Тихич ,кво имаш в предвид ? Кажи де!!!tiho_roev написа:
Не съм убеден Кире а щом така казваш

Дядо знае най-добре ,как да прави чепаре.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Тихо,абе не знам иначе как да го обесня бре.
А си кажи приказката и ти де.
Иначе го знам какво представлява де.
И му знам силата,когато рибата не е активна.
До сега си подготвих чепарета само за пролетното посрещане на сафрида,
ама скоро ще мина на следващите разцветки.
Нищо ново обаче няма да правя.
Освен ако не ме избъзикате с Митака пак с нещо.
Освен ако не ме избъзикате с Митака пак с нещо.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Е не е точно така оказа че се вижда макар и не точно 100% майката му е да снимаш по голям снопКИРО написа:На снимките нещо не излиза де,че доста сме ги снимали назад в темата,
амаааа - дръжки.
Преди време правих снимки и тук първите 4 от ляво са ув-та

ето и една проба на бял фон и на черен фон,една и съща кука

(забравил съм да я намокря

за дебелината няма да коментирам (доста трудно е да се намерят фини ламета а ув-то си е финичко

Лявото е нормалното за нашия пазар,дясното е ув-то,а това в средата е направо елексир

ето и още нещо за ченокопа широко е около кибротена клечка

ето и как стои на кука

(таз май съм я намокрил малко) -сори за бъзика ама това ми звучи като култова реплика

п.п. Сори ако показвам някоя снимка повторно ама вече не знам къде какво показвам и пак съм лош

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Лош не ами направо си за убиване. Що си ги убърнал с гръб тия етикетчета, като срамежливи момиdobria1 написа: ето и още нещо за ченокопа широко е около кибротена клечка
.... ама вече не знам къде какво показвам и пак съм лош

И ти ако се оплачеш че съм лош грях ти на душата (питай където трябва и ще получиш точния адрес)rap66 написа:Лош не ами направо си за убиване. Що си ги убърнал с гръб тия етикетчета, като срамежливи момиdobria1 написа: ето и още нещо за ченокопа широко е около кибротена клечка
.... ама вече не знам къде какво показвам и пак съм лош

п.п.Чиста случайност е че са обърнати повярвай ми
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Е, шегичка. Относно чепаретата шапка ти свалям. Относно случайностите ....dobria1 написа: ...И ти ако се оплачеш че съм лош грях ти на душата ...
- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
[quote="КИРО"]Тихо,абе не знам иначе как да го обесня бре.
Освен ако не ме избъзикате с Митака пак с нещо.[/quote
За това иде реч че всяка година по това време едно и също нещо си приказва ме защото винаги ще има нови колеги които ще питат а материала по темата е доста .Имаше качени снимки назад в темата и се виждаше цветно но той Митака е показал новото за тази година и от тук натам вече всичко е фантазия само риба да има доста нови материали излязоха
пп. ако има възможност като под тема или там нещо си само галерия от снимки по темата
Освен ако не ме избъзикате с Митака пак с нещо.[/quote
За това иде реч че всяка година по това време едно и също нещо си приказва ме защото винаги ще има нови колеги които ще питат а материала по темата е доста .Имаше качени снимки назад в темата и се виждаше цветно но той Митака е показал новото за тази година и от тук натам вече всичко е фантазия само риба да има доста нови материали излязоха

пп. ако има възможност като под тема или там нещо си само галерия от снимки по темата
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ламето на горната снимка на пръв поглед би трябвало да спада към серията lateral scale.Много хубав материал подобен на кринкъл-а но по-дебел и с по-тесни "кутийки".Единственият проблем ако може да се нарече проблем е,че нишките са почти два пъти по-къси от стандартните ув ламета,примерно и в снопчето с което се работи трябва да слагам по две една след друга,демек плюнчим малко повече
.Ама това е бял кахър 

Качествени чепарета Borkata

Малко криввам от темата, но си намерих снимката от сезон 2009 с ранния сафрид.КИРО написа:От нея година търсех снимка,ама май е в другия ХД.BorisK написа:Преди 2-3 сезона го метнахме на 19-ти април още
Ще го прегледам довечера,ако я намеря ще я пусна.
При нас си мисля че изби на 01.05 или на 09.05.

-
- вече хвърля и на тежко
Да се разберем веднъж за винаги не искам да виждам повече никакви рошави куки тука
, ако имате проблем първо ги къпете със шампоан против пърхот , после изплаквате със омекотител за коса. Ако и това не помогне им удряте един език , за целта за да се получи здрава споика от плюнченето изпълнявате следната рецепта........
Пеквате си чернокопче....
После си сипвате червено винце
и след като сте си хапнали обилно , пристъпвате към процедурата
Оууу да не забравя да поздравя и да спомена на "личния ми приятел" че тия гадинки съм ги ловил на оная проволка. Загубени риби да вземат да забравят да си свалят слънчевите очила , не я виждат проволката .Така хем чернокоп си хващам хем събрах една чанта слънчеви очила .......

Пеквате си чернокопче....

После си сипвате червено винце

Оууу да не забравя да поздравя и да спомена на "личния ми приятел" че тия гадинки съм ги ловил на оная проволка. Загубени риби да вземат да забравят да си свалят слънчевите очила , не я виждат проволката .Така хем чернокоп си хващам хем събрах една чанта слънчеви очила .......