Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на мирни риби
 Риболов на мирни риби

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на мирни риби
 Риболов на мирни риби

Захранка за пружина
Модератор: sapuna
- Georgi.Nikolov
- новобранец 
Re: Захранка за пружина
Мерси много колеги ще изпробвам  съветите 

- kodek
- ще става разбирач 
Вече и аз ползвам модерните дипове ,но преди доста години нямаше.Georgi.Nikolov написа:Аз слагам степчета в житото дава добри резултати
за шаран,(малко отклонение), каракудата я хвърляхме обратно, НО всички водоеми бяха рибарници.Риба бол, никой не вземаше каракуда.
лятото месех хляб и халва(сегашните сладки аромати), есен - черен свински дроб накълцан на малки парчета с малко земен изкопан от градината и на куката парче дроб = на трофей.Сега топчета,косми и т.н. Но времената се менят,технологиите също, Рибата си остава същата!
Всеки кой-както успее да я надхитри.Старите рецепти и технологии вършат същата работа като модерните.Въпрос на избор и възможности.Вече ни мързи или нямаме време за "домашни" рецепти, отиваме в магазина и купуваме на готово, но не винаги действа!
Може ли малко повече инфо за мамката с черен дроб  Поздрави
 Поздрави 

Поздрави
 Поздрави 
захранка от магазина и лепило-1 пликче струва около 1,4 лв, аз използвам с мирис на мед или малина! стига за около 2 килограма захранка!

- 
				INCUBUS
- кандидат преподавател 
Момчета,не се увличайте прекалено  кой с какви комбинации за такъв точно риболов /според мен скучен и не много интересен/ .От чисто любопитство,вчера-30.09.,на сегашната "нула"на един язовир,още рано сутринта хвърлих една пръчка  не нещо почти като"на пружина"-стандарна "кошничка"с утежнение 40 грама,свободна по линията,с повод с една кука на края- № 8,със стръв смяна царевични зърна или по два-три торни червеи.В "кошничката"слагах само среда от хляб-фабричен,от тези,които се продават опаковани с нарязани филии.Че като почна едно кълване-нямах време ни да си гледам плувката на другата въдица,ни да разпъна любимия си в последно време спининг  Започна се с дебели бабушки,след това ги "избутаха"каракудите,после дойдоха нахални малки шаранчета.В калабалъка, при стръв торни червеи,се вреждаше и по някой морунаж,а от време на време и не мирни риби-дребни лакоми костурчета.
 Започна се с дебели бабушки,след това ги "избутаха"каракудите,после дойдоха нахални малки шаранчета.В калабалъка, при стръв торни червеи,се вреждаше и по някой морунаж,а от време на време и не мирни риби-дребни лакоми костурчета.

Започна се с дебели бабушки,след това ги "избутаха"каракудите,после дойдоха нахални малки шаранчета.В калабалъка, при стръв торни червеи,се вреждаше и по някой морунаж,а от време на време и не мирни риби-дребни лакоми костурчета.
 Започна се с дебели бабушки,след това ги "избутаха"каракудите,после дойдоха нахални малки шаранчета.В калабалъка, при стръв торни червеи,се вреждаше и по някой морунаж,а от време на време и не мирни риби-дребни лакоми костурчета.- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Малеее, Що рецепти що чудо !!!!
За пружина, най универсалното си остава Качамака. Ако после искаш да го смесваш , ако щеш и с гълабова тор си е твой проблем.
Опитай също така и хляб с кюспе смесено , тоест размачкано до хомогенна смес. слагаш на пружинатаа и вътр във водата.
Да те открехна за нещо, въпреки , че повечето колеги в форума сигурно няма да са съгласнис мен , но аз ще ти споделя.
Недей да залагаш на купешките пружини на затворен водоем. Те са много големи, направи си от медна тел пружинки не по големи от 2 3 сантиметра в дължина и не повече от 1 1,5 в широчина .
С една единствена кука под пружинката и на нея слагаш тояно толкова захранка колкото да покрие пружинката . Късо поводче и във водата.Мисля , че ще пожънеш по голям успех. Дерзай

За пружина, най универсалното си остава Качамака. Ако после искаш да го смесваш , ако щеш и с гълабова тор си е твой проблем.
Опитай също така и хляб с кюспе смесено , тоест размачкано до хомогенна смес. слагаш на пружинатаа и вътр във водата.
Да те открехна за нещо, въпреки , че повечето колеги в форума сигурно няма да са съгласнис мен , но аз ще ти споделя.
Недей да залагаш на купешките пружини на затворен водоем. Те са много големи, направи си от медна тел пружинки не по големи от 2 3 сантиметра в дължина и не повече от 1 1,5 в широчина .
С една единствена кука под пружинката и на нея слагаш тояно толкова захранка колкото да покрие пружинката . Късо поводче и във водата.Мисля , че ще пожънеш по голям успех. Дерзай
- nicko67
- вече хвърля и на тежко 
Миналия ден на Копринка като свърши купешката сложих мачкана среда от лидълски хляб с кюспе.Резултата го вижте в темата Инфо за Копринка.Няма ванилии няма канели няма ягоди.И само с омесен хляб пак пердашеха здраво.По инфо на сина ми до нас някакъв дядо е слагал на оловото отпред малко хлебец и си е тръгнал по живо по здраво с 10тина каракуди и 1 шаран около 1.5 кг.Май започнах и аз да се хващам ,че робувам на купешки захранки и съм на път да сменя тактиката вече.

- 
				dantho.mihov
- Модератор 
Има си дни, когато точно купешката захранка ще бъде успешната тактика, има си дни, когато употребата й е безсмислена.

- ebro86
- новобранец 
Към основвната захранка,която купувам от магазина/ прибавям настърган на рендето сух хляб и царевично брашно жълто, това е румънската мамалига.... за каракуда, пфффффффф нема друго по добро,говоря за себе си от личен опит. За шаран си взимам от магазините, пробвал съм да си правя  у дома ,но си признавам че не  ме бива много в правенето на захранки и предпочитам купешкото,като става въпрос за шарко.