Захранка за пружина

Модератор: sapuna

Аватар
Georgi.Nikolov
новобранец
новобранец

Захранка за пружина

Мнение от Georgi.Nikolov »

Привет колеги може ли да ми кажете захранка за пружина.
Домашно производство и да се задържа повече време :) Аз правя с кюспе и жълтък но бързо се разпада още при замятането :( пада част от нея .
За каракуда ходя повечето пъти.
Аватар
Georgi.Nikolov
новобранец
новобранец

Re: Захранка за пружина

Пружината е обикновена с 4 куки за каракуда най вече я ползвам
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Georgi.Nikolov написа:Пружината е обикновена с 4 куки за каракуда най вече я ползвам
На първо време те съветвам да махнеш 2 или 3 куки.
Изображение
Изображение
vlado321
новобранец
новобранец

Мнение от vlado321 »

Aми аз си правя царевично брашно с кюспе. Слагам вода да заври и след като е готова слагам царевичното брашно и кюспето и на бавен огън бъркам докато стане хомогенна смес. След като изстине му добавям ароматизатор(най-често ванилия) и го слагам в хладилник. Надявам се да съм бил полезен ;)
vlado321
новобранец
новобранец

Мнение от vlado321 »

Georgi.Nikolov написа:Пружината е обикновена с 4 куки за каракуда най вече я ползвам
Колкото до това, максималният брой разрешени куки е 2- другото си е бракониерство ;)
Аватар
Obushtar4e
новобранец
новобранец

Мнение от Obushtar4e »

Здравей....моята рецепта е такава....
Кюспе ,може и стрито,после едно яйце,пакетче канела или ванилия...малко варено жито или комбинация от друга подхранка.
Най-важното след като приготвиш сместа я оставяш в халадилната камера за около 8 часа.
Изчакваш да омекне и си правиш едно малко топче и го поставяш във вода.
Ако се рони за 1-2 минути значи трябва да я комбинираш с нещо по сухо,ако има течение е добре да сложиш калко лепило ако нямаш може и да сложиш глина или праст.

Спецялно за Каракуда на куката закачай малко топче стиреопор.
Успех :)
Мокър от дъжд се не бои
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

твърд качамак и една кука е достатъчна отдолу с бял или торен червей ....
Обичам природата, но не само на картинка !!!
Аватар
Georgi.Nikolov
новобранец
новобранец

Благодаря колеги ще пробвам нещо от тези варианти :)
АЗ не съм голям рибар и 10 куки да има язовирчето е много малко и рядко да удари по едра каракуда , но ще го имам в предвид и ще махна 1 , 2 куки :) мери отново за съветите :)
Аватар
Georgi.Nikolov
новобранец
новобранец

Аз слагам степчета в житото дава добри резултати :P
Аватар
kodek
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kodek »

Здравей и от мен, моята рецепта е:
купувам от кауфланд 2 пакета по 500гр. качамак на боркони по 99ст.(може и царевично брашно)Кипвам 2л.вода слагам 3 щипки сол 100мл.литра олио(зехтин още по-добре) изсипвам пакетите бъркам 1 мин.свалям съда от котлона и продължавам да бъркам до получаване на хомогенна смес.след това изсипвам в тава да изстине.намокрям 1 типов хляб и го изстисквам силно, смесвам със качамака в леген и меся докато се получи лепкаво тесто, накрая оформям на топка става като малка футболна топка.това го правя вечерта преди излета. на водоема слагам половината от топката в кофа и смесвам с готова пакетирана захранка от риболовния магазин "за пружина с протеини", добавям малко вода пресявам и се получава хомогенна и добре ароматизирана смес.Зависи колко силно стягам топките, може да се разпада по-бързо ,може да кисне и 4 часа без да се разпадне и 50%.С тази захранка ловя най-много от всички около мен!На 1 водоем направих фурор 3 въдици на пружина с по2 куки, 1 отгоре и 1 отдолу на пружината с топче стиропор за 3 часа 25кг.каракуда 700-900гр.(много се откачиха и доста гелета, но нямах време за корекции при едновременно удряне и на 3те въдици)Всички колеги около мен по 2-3-4бр.повечето на готови захранки ,кой на ванилия ,ягода,канела ит.н.Накрая дойдоха да питат за рецептата и им я казах, сега я споделям с Вас.Специално за каракуда! Наслука и който я пробва да пише.

П.С. един път, когато направих големия улов, по грешка вместо олио сипах зехтин, после разбрах като жената потърси зехтина. Не съм сипвал зехтин друг път, не съм сигурен ,дали на това се дължеше успеха, но жената не дава вече да хабя зехтина.Ама аз пак си ловя и с олио.
Аватар
Georgi.Nikolov
новобранец
новобранец

Това е интересно колега ще го изпробвам някой път :P не съм се сещал за олио а зехтин може да капна малко :D

На тези от магазина не се доверявам много рядко ги ползвам
anastas_igs
новобранец
новобранец

Мнение от anastas_igs »

и аз ще пробвам тази захранка
Аватар
Спец-костур
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Спец-костур »

Най - добрият вариант е да си вэемеш от магаэина основната эахранка , с която ще ловиш и направо преди самия риболов купуваш чисто бяло брашно . Ако ловиш беэ едри частици в эахранката слагаш 250 гр брашно на 1 кг эахранка , ако слагаш жито , царевица и т.н. 500 гр брашно на 1 кг эахранка. Ефектът е убийствен , става лепкаво и иэклютилно стабилно стои :D
Аватар
gochev86
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от gochev86 »

vlado321 написа:
Колкото до това, максималният брой разрешени куки е 2- другото си е бракониерство ;)

Зависи колега,ако ходи на платен може и по 3 да слага ако реши.Но ако е на свободен си прав :)
If we are what we eat, tomorrow I could be you.
Аватар
kodek
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kodek »

[quote="Georgi.Nikolov"]Това е интересно колега ще го изпробвам някой път :P не съм се сещал за олио а зехтин може да капна малко :D

Олиото е в основата на кюспето, вместо кюспе 50-100гр.олио.Зехтина е скъп, жената купува некъв "екстра върджин" по 21лв.шишенцето и го ползва за лекарство смесва го с некакви билки,Ма ако ми падне (без да ме види) пак ще пробвам.Но и на мен не ми се дават 21лв.за "зефтин". :)
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”