Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Сом на тролинг
Модератор: bobopeli
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Сом на тролинг
След този компромат,кво да се каже?
На мен ми е ясно ква е хавата,но тези които се хванаха на неговата кукичка,вече ще си имат и обица на ухото!
Та който може да усети измамата,значи ще има и усет към рибите на тролинг,а за това си треа чувствителна въдица!Моята препоръка е да бъдете по-чувствителни към въдиците и взискателни към предлагачите,щот често се случва да знаят по-малко и от вас! 

-
- кандидат преподавател
Бачи Емо , не че е моя работа да се меся там дето не разбирам , но тази тема я чета с Удоволствие !!!Emo-83 написа:Не зная как е на река и какво имаш предвид.
Обаче , това за РЕКАТА го разбрах

Става въпрос за вирбелите , и човека дето го е написал , те пробва дали си в час с ИЗОБЩО с риболова !
Аз те УВАЖАВАМ , без да те познавам лично , и ще ми е много интересно как ще обясниш конкретното питане !?!?!?!
Не приемай поста ми като провокация . Ще се изкефя истински , ако се аргументираш ПОДОБАВАЩО !!!
Имаме доста общи познати , дето са ми говорили все Убави работи за теб !
Ти си на Ход

Върл Shimano фен!
Не ми пречи да обяснявам,но сега не може.Виж кво става тука.Няма да им правя кеф на тия келемета,дето имат постоянен апостроф и то личен.Развалят само хубавите теми.simo72 написа:Бачи Емо , не че е моя работа да се меся там дето не разбирам , но тази тема я чета с Удоволствие !!!Emo-83 написа:Не зная как е на река и какво имаш предвид.
Обаче , това за РЕКАТА го разбрах!!!
Става въпрос за вирбелите , и човека дето го е написал , те пробва дали си в час с ИЗОБЩО с риболова !
Аз те УВАЖАВАМ , без да те познавам лично , и ще ми е много интересно как ще обясниш конкретното питане !?!?!?!
Не приемай поста ми като провокация . Ще се изкефя истински , ако се аргументираш ПОДОБАВАЩО !!!
Имаме доста общи познати , дето са ми говорили все Убави работи за теб !
Ти си на Ход!
Бих ти написал всичко с голямо удоволствие и с другите колеги да се обогатим взаимно.Сега е видно....няма да го бъде.Не ми се хвърлят усилия за лудо.
Ако искаш мога да ти обясня всичко на лични или по телефон.Но за да те предпазя от грешки,които могат да те откажат трябва да ти покажа на живо.
Ще ми бъде приятно да се запознаем.Сега ще потърся някоя чернова,която съм писал да ти пусна отговор.
Тука ще пиша за риболов,когато е спокойно.А то ще стане така...вярвай ми.

За последен път позачистих темата, ако не се спрете , следващия път в коша 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Е,тогава и аз имам въпросче към Емо...........
Троли , следващите въпроси към Емо на лични , не е нужно да осираш всички теми
Считай го като официално предупреждение , ако ли не имаш от мен съдействие да изхвърчиш завинаги от форума
Митев
Троли , следващите въпроси към Емо на лични , не е нужно да осираш всички теми

Считай го като официално предупреждение , ако ли не имаш от мен съдействие да изхвърчиш завинаги от форума

Митев
- Ashmodean8004
- ще става разбирач
Здравейте колеги, след много четене и доста часове влачене си направих някои изводи и послушах съветите на колеги като Емо и според мен сомския такъм който си купих и нямам търпение да го пробвам в битка е: въдица Dragon Boat Master Pilk, дълж. 2 метра, c.w. 100 - 250, акция Fast. Макарата е Dragon Boat Master FD, лагери 6 + 1, ратио 1 : 5.0 с навит плетеняк Dragon Guide Pro Rainbow, дебелина 28 - това ми е сомския такъм, мисля, че е бияч 

Тук маи е била яка битка...
Колега относно такъмати за сом,е супер като акция, и дебелина на конеца.
Колега относно такъмати за сом,е супер като акция, и дебелина на конеца.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Може би си прав или може би не!Ashmodean8004 написа:Здравейте колеги, след много четене и доста часове влачене си направих някои изводи и послушах съветите на колеги като Емо и според мен сомския такъм който си купих и нямам търпение да го пробвам в битка е: въдица Dragon Boat Master Pilk, дълж. 2 метра, c.w. 100 - 250, акция Fast. Макарата е Dragon Boat Master FD, лагери 6 + 1, ратио 1 : 5.0 с навит плетеняк Dragon Guide Pro Rainbow, дебелина 28 - това ми е сомския такъм, мисля, че е бияч

- Ashmodean8004
- ще става разбирач
Мерси Троли дано да се похваля 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ако си достатъчно нахъсан,ще успееш на 100%!Ashmodean8004 написа:Мерси Троли дано да се похваля

Troli Rapala написа:Ако си достатъчно нахъсан,ще успееш на 100%!Ashmodean8004 написа:Мерси Троли дано да се похваляИ не забравяй кво е казал Троли:"За под 10кила сом не ми се обаждай и не ми се хвали"!
Чакам обаждане през новия сезон на сомове!

- spookymiro
- ще става разбирач
Първият воблер (водача) не е задължително да е оборудван с куки...sorcerer--- написа:didooo написа:и как го сваляш
Дидо, помисли, ако сложиш воблер слизащ на 7м на вирбела и 15м след него друг воблер със същата дълбочина на газене какво ще се получиВместо да туряш олово
Но това не знам до колко е коректно и джентълменско
Все пак чепаре от воблери не е спортменско
![]()
Също така не е задължително да има само един водач...
И ползването на вирбели не е задължително...BIGVAS13 написа:Това е най сигурния начин да си изкъртиш водачите на пръчката и да си прецакаш макарата.Emo-83 написа: Отностно монтажа си го представи така.
Воблер със повод около 10-15м.Той е свързан с основния конец посредством малък вирбел.Да кажем има такива на Кралузо,Окума и още мн. др фирми.Трябва вирбела да е малък,защото ще ти минава през водачите и буренцето на макарата.На този вирбел закачаме тежести според дълбочината която гоним.Слагали сме до 350гр.олово
Поздрави!
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Не само,че не ме кефи а го намирам за бракониерско и алчно да тролиш със седем въдици или с десет воблера едновременно!
Който разбира от тролинг на сом,даже влачи с една въдица и най-много с две,когато е тегаво!
Имена да не цитирам,че всички ги знаят!Този който наистина разбира от тролинг на сомове,никога няма да избракониерства с подобни схеми,щот търси друга тръпка а не само месо!Разочарован съм от тези хора в тролинга,знаеме се от години,но явно имаме различни възгледи!
Бъркат много и морално,и юридически!
Знам някои истории от Монтана,но не са за коментар във Форума и ще разисквам проблемите по лагерите,га се засечем!Не са прави и точка,те да му мислят! 

- spookymiro
- ще става разбирач
Като каза олово, та ми дойде на акъла едно питане:sorcerer--- написа:Спокимиро, аз само насочих вниманието на момчето в правилната посокаЩото това с оловата нещо не ми вдъхва надежда
Така да се каже - дискретно показвам начин използван от доста хора
Но мен лично този способ не ме кефи.
Колега BIGVAS13, според теб колко дълбоко ще свалиш воблер с показаният по-горе начин и използвайки олово с тежест 70-80 грама, както дават в клипа?BIGVAS13 написа: То голяяма философия и тайна брех да свалиш плуващ воблер в дълбочина.
Ето най ефтиния вариант .Просто изгледайте клипа.
Сваляне в дълбочина монтаж за Бяла риба с воблер
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... JN4oiclHyM
Сваляне в дълбочина монтаж за Бяла риба с блесна
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=YIf ... =endscreen
Поздрави!
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Нека съм шут,ма лошо ще ти стане ако пусна снимки на сомове на тролинг с големи кила хванати от НОРМАЛНИ тролингисти дет си влачат с две въдици и два воблера!Като пример мога да дам Ники-Бейса и Пазарджиклии,че им бех в Лагера и ги разузнах,та не видех големи разлики с моите възгледи в тролинга!Ако знаеше и историйките по Монтана,как човека със седем въдици е капо седем дена и е видел от друг,как се ловят на две пръчки яки сомове,чупене на воблери.........,всичко стига до мен щот съм луд на тема тролинг и нищо не ми убягва,та нека съм шут!Гаранте,че има 100 кат мене!
То и шаранджии има с по 20въдици,ма те не са шутове а пробват различни примамки,нищо че не е законно или морално!
Пробвай бракониерските схеми,па дано имаш успех!Лично аз,мога да отида с два воблера на гьола и да си треснем сом по всяко време на годината!Даже влачих от каяк с една въдица и един воблер,та ми прасна нещо големо след 2часа гребане,жалко че немаше некой около мен да влачи със седем въдици-капо!
Сега,ако има тарикати в тролинга,ще измислят и схема с 30-40воблера накуп или най-добре е директно с трал,къде трал,там и трол!