Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

акваристика
Модератор: dantho.mihov
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
акваристика
мен лично ме интересува-що си неаме такава?само ги морим без да ги гледаме ли?наскоро пак се запалих,и ест беха накупени филтри,нагреватели(баати модернизациите са излезли) и честно казано си е бати кефа-с часове седя и ги гледам кво правят...много неприятни са шлаерите,ама без свински истории-закьде?
та ако някой друг се интересува,да обменим опит-ок.отдавна сьм забравил някои работи,ама сега пак ми се вьрнаха-то като цигарите дейба.относно стискозьба-гледал сьм го с мноого различни декоративни и не сьм имал проблеми
трае си,рови си..най гадния ми случай беше когато пуснах СЛЬНЧАЦИ
разкатаха всичко!!даже избиха едни мраморни сомчета,дето никой не ги закача
А СА ПЛУВАЛИ НАД ТЯХ астронотуси по 300 гр-аз ги пуснах,да ги ядат астронотусите,а те вьведоха гати порядька в аквариума.ум ти зайде.та така

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- Боро
- научил се да хвърля
Чудесна идея ! Запален акварист съм. Сигурно си чувал за поносимост на рибите една към друга, за карантина... Както и че не трябва да се вкарват директно неща от живата природа, които ще ти убият аквариума. Любимците ни са пропътували много дълъг и смъртоносен път преди да стигнат до нас. Освен това ги поставяме в някаква окаяна среда (колкото и да не ни се иска това, въпреки технологиите). Много бързо и лесно могат да се разболеят. Дори и след карантина и обезпаразитяване. И не се притеснявай астронотусите, след обаче като има дойде музата ще ги изядат, ако ще и черни пирани да са, просто не им е дошъл момента. Накрая ще ти остане 1 риба в аквариума- най-якият астронотус. Идеята да се пускат живородни е добра. Естествено ги храниш от време на време 
Мразя живородните, много цапат, скучни са за наблюдение и подтискат развитието на хайверните риби.
Надявам се да се започне едно добро начало !

Мразя живородните, много цапат, скучни са за наблюдение и подтискат развитието на хайверните риби.
Надявам се да се започне едно добро начало !
-
- разбира нещата
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
моите пирани не прощават на астронотусите,бил съм ги много пъти.продадон ги на един турчин с който търгува един комшия,свидетел на не една битка.сега развъждам розово данио,барбуси и чакам да ми се хванат чифтове на скалариите.базата ми стои и през 3-4 години ме хваща крастата.питайте ако нещо не ви е ясно.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
i аз сьм така-през няколко години
са сьм пуснал скаларии,че такова никога не сьм гледал(почти всичко друго-само с цихлидите не сьм се занимавал) и ми е чудно с кво да ги комбинирам
че така малко ми скучнее.имам и две златни,ама като поотрастнат ще ги разкарам,че сьсипват всичко.па ми се ще и астронотус..дали ще е удачно?

- Боро
- научил се да хвърля
Никога не са ми харесвали скалариите . И барбусите като съжители май са вариант, но класиката е с цихлиди. Естествено трябва да имаш голям аквариум. Ако го направиш в никакъв случай не слагай растения в аквариума (само изкуствени).
Колега butnik това с астронотуса и пираните и аз съм го следил в един 1 000 л. аквариум във Варна. Бяха пуснали едно малко астронотусче при пасаж пирани. Стоеше си на едно място, като пираните постоянно го атакуваха.. Не бяха от тревопасните. Астронотусчето си пърхаше небрежно с прекрасните воали под непрестанните атаки и точно когато решаваха да го захапят правеше мигновено движение встрани. Минах след около седмица- същата работа..
Надявам се да не съм прав, но май нищо добро не очаква розовото данио при съжителството му със скалариите. Колкото и да е пъргаво.
Колега butnik това с астронотуса и пираните и аз съм го следил в един 1 000 л. аквариум във Варна. Бяха пуснали едно малко астронотусче при пасаж пирани. Стоеше си на едно място, като пираните постоянно го атакуваха.. Не бяха от тревопасните. Астронотусчето си пърхаше небрежно с прекрасните воали под непрестанните атаки и точно когато решаваха да го захапят правеше мигновено движение встрани. Минах след около седмица- същата работа..
Надявам се да не съм прав, но май нищо добро не очаква розовото данио при съжителството му със скалариите. Колкото и да е пъргаво.
Последно промяна от Боро на Нед Окт 28, 2007 11:24 pm, променено общо 1 път.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
на мьжкото данио са му по дьлги и красиви перките,женското е по дебело и кьсоперо
преди имах 2 астронотуса по около 300 грама,пуснах ведньж десетина пирани(от лошите,не от тревопасните),че ми беше интересно какво ще стане-едвам ги спасих с една прьчка-астронотуса по две почна да нагьлтва
много интересно се дьржаха тия риби-захапваха се за устите,все едно,че се целуват и почваха да се вьртят и да плискат вода като фонтан-не знам,може пьк по случайност да са се оказали мьжка и женска и това да е един вид ебане
всичко живо тероризираха,докато не остана нищо освен те и колкото и да е странно тия мижавите сомчета с големите глави.аз доста опити и извращения сьм си правил,но астронотуса е най железния-единственото нещо което му се случи неприятно дойде от трите червенобузи костенурки,които като поорастнаха проведоха напьлно организиран лов на астронотус и на единия му разказаха играта,а беше в пьти по голям от всяка една от тях.та какво ще ме посьветвате за комбинация сьс скалариите?виждал сьм аквариум,кьдето дискуси,скаларии,астронотуси,калихт,мистус и анциструс си сьжителстват сьвсем спокойно-и то доста едри.дали да се спра на този ватиант 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
хаивер на корем,албигети,какалашки-напила и като резултат от петьк срещу понеделник-сльнчево/юпитерен гьз?sapuna1971 написа:Интересува ме кръстоската м/у лимонена лунна плата и розова виолетка!
п.п.Без сериозни изказвания!

храня ги ведньж дневно-дали е приемливо това?бе като гледам как се гонят-явно имат сили за глупости

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
задължително един път седмично без храна.астронотосите съм ги гледал сами,имах един порасна като голям шаран,казваше се гошо не търпеше други риби дори и себеподобни,гледах го в 500л вода,хранех го с каракудки,пилешко,телешко.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....