Прът за чепаре и бомбарда

Модератори: Димо Михалев, dobria1

kameyama
новобранец
новобранец

Прът за чепаре и бомбарда

Мнение от kameyama »

Здравейте колеги.Трябва ми прът,който ще се ползва основно за чепаре и бомбарда и се колебая между тези трите:

http://www.masterfishing.bg/index.php?p ... hing_type=

http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=2471

http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=4762

Колебая се и относно акцията на lineaeffe-то дали 60 или 80гр.Изобщо приемам всякакви съвети и мнения :D
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Прът за чепаре и бомбарда

Мнение от Ribarina »

Аз бих използвал някой от прътите с акция 50-100,понеже при силно вълнение е наложително голяма тежест да ти изпъва влакното.Също така в повечето случаи вятъра е насрещен и с 20-30 грама трудно се постига дистанция и точност на замятането.Е не е и много красиво пръта да става на "0" с два сафрида на него.Туй за чепарето

За бомбарда аз използвам акция 30-50 на 4,20 метра прът.При условие че максималната тежест,която замятам е до 25 грама.С 30 и 35 грамова бомбарда въдицата не се държи добре и дистанцията силно намалява.

И май става така че ти трябват два пръта :D
rusty
новобранец
новобранец

Мнение от rusty »

Две пръчки ти трябват : за чепаруване акция 50/100 ,дължина 390/420, за бомбарда 40/80, дължина 420/450, колкото повече водачи по-добре.Аз лично ползвам 30/50 за бомбарда на 450 с 12 водача(плюс минус един :lol: )
kameyama
новобранец
новобранец

Мнение от kameyama »

Ясно,че е най-добре с две отделни пръчки,но в момента проблема е че съм във финансова катастрофа и не мога да си ги позволя :) Та идеята ми е за компромисен вариант,примерно акция 80гр. дали ще върши работа за чепаре с тежест 30-35гр.
Някой има ли впечатления от lineaeffe-то?На едно място ми казаха че им била слаба първата секция.
malkiq2793
новобранец
новобранец

Мнение от malkiq2793 »

Колега виж тази http://sigurna-sluka.com/index.php?page ... &Itemid=55 , аз ползвам тази пръчка и съм доволен.
Аватар
fozi073
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fozi073 »

Имам Lineaffeto на 10-40 и си го ползвам за мач,с кръстосана оплетка по цялата дължина.Изключително доволен съм.
riibok
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от riibok »

Виж сега,тези дължини за чепаре,около 4-те метра,ме хвърлят в дълбока почуда,да не кажа в потрес.Предполагам,че ще ловиш от лодка де,ако от кораб-моите извинения!
Щом си във финансова катастрофа,с пръчката за чепаре можеш да направиш по-голям компромис откъм цена,вземи си някой ментак за десетина левчета,гледай само водачите му да не са пластмасови,въпреки,че напоследък такива почти не се срещат,с дължина 2.40-2.70 м.
Сопата за бомбардата около 4.20 м.,30-60 гр.е универсален вариант,имаше едни на "Глоуб" за около 70-80 лв.,перфектни са,леки,стегнати ...
КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
kefeto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kefeto »

Привет колега!
Много мнения прочетох и отново "големите спецове" две пръчки и тем подобни от лодки и кораби. Моето мнение е телемач с дължина 4,20м. с акция до 60г. може и 80г. и за мен по удобен е варианта с коркова дръжка, тъй като макародържача е по стъбилен и по пасва в ръката. Всичко друго е глезотии. Успех и много риби през новия сезон.
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Георги Кръстев »

Погледни тази, с акция до 80гр спокойно ще чепариш от брега. Аз поне от върпоса разбрах,че става за риболов от брега...Поправи ме ако греша.
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=2528
Можеш да я видиш в магазин Гоу фиш Варна при Стефан :)
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Колега аз имам ето тази Горила с акция 50-100 грама и с нея си ловя както и сафрид кацнал по скалите така и зарган и е изклучително чуствителна като се има предвид акцията и , и с нея съм вдигал платерина около половинката на скалите без кеп , уловена на бомбарда
http://www.kolko.bg/bg/crown-riboloven- ... /p/1118392
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
kameyama
новобранец
новобранец

Мнение от kameyama »

Може би трябваше да уточня,че ще я ползвам от брега,а не от лодки,кораби и др.Не съм и любител на бруталните тежести,както казах ще ползвам най-много 30-35 гр.олово. :wink:
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Колега не се обиждай ама ако разчиташ само на 30-35гр олово си е несириозно особенно по по силно вълнение , вятър и голяма дълбочина убедих се в това миналата година на Агалина където се наложи да ловя с 60 гр. олово за да мога да взема риба и да не гелпя колегите а вълните бяха по 2 метра та така но ти си знаеш човек се учи в движение
riibok
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от riibok »

kefeto написа:Привет колега!
Много мнения прочетох и отново "големите спецове" две пръчки и тем подобни от лодки и кораби. Моето мнение е телемач с дължина 4,20м. с акция до 60г. може и 80г. и за мен по удобен е варианта с коркова дръжка, тъй като макародържача е по стъбилен и по пасва в ръката. Всичко друго е глезотии. Успех и много риби през новия сезон.
Не се навирам като"голям спец" и ако питащият колега беше уточнил,че ще лови от брега,надали изобщо щях да се включа с мнение по темата.А най-редовно виждам риболовци,чепаруващи в морето с пръти над четирите метра,как провалят излета си и не само техния .
И още нещо-от такива писатели като теб,все по-рядко влизам и още по-рядко пиша тук. :goodman:
КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

riibok написа:Не се навирам като"голям спец" и ако питащият колега беше уточнил,че ще лови от брега,надали изобщо щях да се включа с мнение по темата.А най-редовно виждам риболовци,чепаруващи в морето с пръти над четирите метра,как провалят излета си и не само техния .
И още нещо-от такива писатели като теб,все по-рядко влизам и още по-рядко пиша тук. :goodman:
Колега не се пали пък и гледам че многото мнения са писани от Бургазлии (нищо лично) но те ползват малко по дълги и по корави тояжки и са си прави и аз бих ползвал нещо по кораво ако ловях като тях от скалите,предполагам че питащия ще кисне по буните(като повечето Варненци) и 30-40гр.олова са напълно достатъчни.Така че прътлето може да и по фино и леко :wink:
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

И аз съм съгласен че от буни и кейове става и с малка акция и с по къс прът ако се налага но както каза Добрия много зависи от къде ще се лови риба.И не виждам защо винаги се намират хора които се чудят за какво и ской да се заядът.Ако имат нещо да казват по темата да казват ако искат да си го мерят на кой му е по голям имат си лични за тази работа.Извинявам се на автора на темата че му я успамих малко
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици, макари и такъми”