Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Въдица за тролинг
Модератор: bobopeli
Re: Въдица за тролинг
Ами нямам представа да ти кажа дали съм взел правилната въдица .За мен във вашия спор истината е някъде по средата. Първо,защото както казваш ти при по- малка риба с по финната пръчка ще си направиш по голям кеф ,но и както казва Емо при по- голям сом примерно над 30кг с по- яката пръчка ще ти е доста по- лесно да го напънеш както трябва .въпреки ,че този колега където е хванал сома 66 кг е със същата пръчка като моята само че с по -слаба акция 30-60гр и се е справил .Ако имам късмета тази година да хвана някоя стойностна риба пак ще си искажа мнението, защото все пак съм новобранец ,който не хванал и един сом през живота сиTroli Rapala написа:Соме,с такава въдица 10-30гр. няма проблем със сомове до 30-40кила=пробвано е и давам гаранция!Some написа:Като се заговорихте за тестове с мъртва тежест се сещам как счупих една пръчка 2.10 с акция 10-30 на фокус с 2.5л бутилка минерална вода.Така и неможах да я вдигна само леко я отлепих от земята.Голяма глупост направих ама нищо здраве да е.Щом 100кила сом тежи 6кила на 5метра под водата,значи имам решена задачка и въдица с горна акция 60-90грама,няма да се строши!Имам десетки примери за улавяне на големи сомове със спинингови пръчлета,мога веднага да изброя 20сома от 30 до 83кила на тази схема!Специално те поздравявам за избора на въдица,че не се наби с Ъглито за джигинг на Емо,щот то е предвидено за Пилкери по 100-300грама,както каза Сорцерер и с него ловят в Северно море на 100-200метра дълбочина в отвес риби,като треска,зъбатка и змиорка!Щом избра спининга Ъгли пред баятата гега за морски джигинг,значи ти сече пипето и нема да се изненадам,ако праснеш нещо по-така,като Дане Силурус!
Най-скъпите въдици на света са тези,които са супер-леки и здрави,та за това гонят по 6-700долара!
В тази цена влиза невероятно удоволствие при ваденето на рибата и всеки неин тласък,независимо дали е 5 или 150кила се отразява директно на китката и все едно нямаш прът в ръката си,УСЕЩАШ всяко мускулче на противника!Не виждам смисъл да давам 100лева за стъклопластовата въдица на Емо при положение,че преди 8години смених стъклопластовите прътлета за по 10-15лева с карбонови за по 100лева за да УСЕЩАМ повече при удъра и ваденето!Щот при стъклопластиката нема усещане,иначе щех да си карам със старите въдици по 120санта!Та сега и риба от 5-6кила ще ти достави удоволствие мистър Соме!
С Емо не мога да споря повече,просто мисля кат Сорцерер и така си действам без проблеми с финните въдици!Успех на всички и най-вече на мене си=Българска поговорка!
![]()

Престани бе човек с тия глупости.Стига писа глупави изречения,като Ъглито на Емо,защото спинингарка на Троли няма.Освен това не съм посочил само тази въдица,а сравнявахме две от една и съща фирма.
Едната се оказа,че в световен мащаб се ползва за джигинг.
Но така и не стана ясно в световен мащаб как спинингарката се ползва за сомове.
Още един въпрос към тебе.С какви акции въдици ходят повечето на джиг за бяла риба със силикон
Ако ми отговориш на този въпрос,ще стане ясно всичко останало,което пишеш за сомовете.
Отностно колегата Дани от днес е собственик на Окума Седрос 90-200гр.(за кльонк).
А този факт доказва само едно,което ми дава спокойствие.Хората си имат глава на раменете и въобще не се интересуват какво пишеш тук.
На момчето със спининг въдицата му я честитих отдавна и му пожелах големи риби.
Сега остава ти да направиш същото със Кетфиш и Дани,ако си джентълмен де.

Соме и със 12-25 либри ще се кефиш на белите риби.Не се ядосвай от покупката си,ще ти върши работа.
Едната се оказа,че в световен мащаб се ползва за джигинг.
Но така и не стана ясно в световен мащаб как спинингарката се ползва за сомове.
Още един въпрос към тебе.С какви акции въдици ходят повечето на джиг за бяла риба със силикон

Ако ми отговориш на този въпрос,ще стане ясно всичко останало,което пишеш за сомовете.
Отностно колегата Дани от днес е собственик на Окума Седрос 90-200гр.(за кльонк).
А този факт доказва само едно,което ми дава спокойствие.Хората си имат глава на раменете и въобще не се интересуват какво пишеш тук.
На момчето със спининг въдицата му я честитих отдавна и му пожелах големи риби.
Сега остава ти да направиш същото със Кетфиш и Дани,ако си джентълмен де.

Соме и със 12-25 либри ще се кефиш на белите риби.Не се ядосвай от покупката си,ще ти върши работа.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Соме,не споря с никого вече а следя хора,като Дане и други как разсъждават после,след голяма битка на финн такъм!Some написа:Ами нямам представа да ти кажа дали съм взел правилната въдица .За мен във вашия спор истината е някъде по средата. Първо,защото както казваш ти при по- малка риба с по финната пръчка ще си направиш по голям кеф ,но и както казва Емо при по- голям сом примерно над 30кг с по- яката пръчка ще ти е доста по- лесно да го напънеш както трябва .въпреки ,че този колега където е хванал сома 66 кг е със същата пръчка като моята само че с по -слаба акция 30-60гр и се е справил .Ако имам късмета тази година да хвана някоя стойностна риба пак ще си искажа мнението, защото все пак съм новобранец ,който не хванал и един сом през живота сиTroli Rapala написа:Соме,с такава въдица 10-30гр. няма проблем със сомове до 30-40кила=пробвано е и давам гаранция!Some написа:Като се заговорихте за тестове с мъртва тежест се сещам как счупих една пръчка 2.10 с акция 10-30 на фокус с 2.5л бутилка минерална вода.Така и неможах да я вдигна само леко я отлепих от земята.Голяма глупост направих ама нищо здраве да е.Щом 100кила сом тежи 6кила на 5метра под водата,значи имам решена задачка и въдица с горна акция 60-90грама,няма да се строши!Имам десетки примери за улавяне на големи сомове със спинингови пръчлета,мога веднага да изброя 20сома от 30 до 83кила на тази схема!Специално те поздравявам за избора на въдица,че не се наби с Ъглито за джигинг на Емо,щот то е предвидено за Пилкери по 100-300грама,както каза Сорцерер и с него ловят в Северно море на 100-200метра дълбочина в отвес риби,като треска,зъбатка и змиорка!Щом избра спининга Ъгли пред баятата гега за морски джигинг,значи ти сече пипето и нема да се изненадам,ако праснеш нещо по-така,като Дане Силурус!
Най-скъпите въдици на света са тези,които са супер-леки и здрави,та за това гонят по 6-700долара!
В тази цена влиза невероятно удоволствие при ваденето на рибата и всеки неин тласък,независимо дали е 5 или 150кила се отразява директно на китката и все едно нямаш прът в ръката си,УСЕЩАШ всяко мускулче на противника!Не виждам смисъл да давам 100лева за стъклопластовата въдица на Емо при положение,че преди 8години смених стъклопластовите прътлета за по 10-15лева с карбонови за по 100лева за да УСЕЩАМ повече при удъра и ваденето!Щот при стъклопластиката нема усещане,иначе щех да си карам със старите въдици по 120санта!Та сега и риба от 5-6кила ще ти достави удоволствие мистър Соме!
С Емо не мога да споря повече,просто мисля кат Сорцерер и така си действам без проблеми с финните въдици!Успех на всички и най-вече на мене си=Българска поговорка!
![]()
![]()
![]()
.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Имам един въпрос към Кетфиш!
Защо реши да смениш карбонова въдица на Пенн за тролинг със стъклопластова пръчка на Ъгли за джигинг?
Не виждам логиката? 

Не виждам никъде на Ъглито да пише,че е за джигинг.
Еми значи си бракониер....щом имаш 4 въдици до сега.С другото Ъгли ти стават 5 и ме достигаш по въдици.Разликата е,че аз имам 2 Пена не стъклопластови и по този параграф съм 1 напред.Cat_fish написа:троли не съмя сменил с тая въдица съм вадил риби до 30кг и няма дая сменя казах 4е ми хареса ъглито и за това я купих има за тролинг 4 въдициTroli Rapala написа:Имам един въпрос към Кетфиш!Защо реши да смениш карбонова въдица на Пенн за тролинг със стъклопластова пръчка на Ъгли за джигинг?
Не виждам логиката?

Сега,като дойдат Дайвичките от Америка,ще ти светне пред очите.

Cat_fish написа: има евтини карбонови пръчки

По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

да колага нещо смешноли казах и потвърждавамче на тия евтините карбонови пръчки сме извадили големия сом от яз,Тичя и от яз.Бистра акция 15 -40гр и съм продал от тях над 50 пръчки нямаги вече ако ги има имам поръчка за още10 въдици такаче за 50 лв си струва тая въдица с 9 водачаcapetano написа:Cat_fish написа: има евтини карбонови пръчки![]()
![]()
![]()
![]()

Да, колега, нещо смешно каза, наистина. 
Понеже поназнайвам някои неща, мога да те уверя, че думите "евтино" и "карбон" не могат да се съдържат в едно изречение.
Ако в една бланка има достатъчно карбон, за да може въдицата да се нарече карбонова, то тя в никакъв случай не може да е с производствена цена на тези, които си показал.
Но това няма значение, разбира се, всеки може да си кръсти пръчката както иска.

Понеже поназнайвам някои неща, мога да те уверя, че думите "евтино" и "карбон" не могат да се съдържат в едно изречение.
Ако в една бланка има достатъчно карбон, за да може въдицата да се нарече карбонова, то тя в никакъв случай не може да е с производствена цена на тези, които си показал.

По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

но,аз мога дати я покажя чее карбон и съм сигорен чее карбон ,не самно а з които си я купи и те мислеха чее нее карбоно като е видяха и разбраха за какво става на въпросcapetano написа:Да, колега, нещо смешно каза, наистина.

Хаха ще ме скъсаш от смех с тия клиповеEmo-83 написа:Тия клипове съм ги правил преди три години и в тях съм ти казал всичко.Тогава не бях търгаш и мислех по същия начин,като сега.Гледай въдици без водачи.И мисли кво съм ти казал още преди да започна с тролинга.Това ми е кръщенето.![]()
http://www.youtube.com/watch?v=Az3SQF0aIOk
http://www.youtube.com/watch?v=ofD1DTuXYhU
http://www.youtube.com/watch?v=xzcXyu_D6og

Моля за мнение ,въдица PEEN-TRQ 1,98 12-20 lbr ще се ползва за тролинг Е ЗА СОМ дай боже... ако някой има виждане от тази въдица за мнение

Имам две от тях и за мен са убийствени.Това са пръчки със супер качество,но с объркани надписи.За това и цената им е сравнително ниска за предлаганото качество.lubozet написа:Моля за мнение ,въдица PEEN-TRQ 1,98 12-20 lbr ще се ползва за тролинг Е ЗА СОМ дай боже... ако някой има виждане от тази въдица за мнение![]()
![]()
Проблема е,че въдиците бяха с три различни акции и написаното не отговаря на истината.Когато ги видях купих всичките с тази акция.Но после видях проблема и ги върнах на Марто.Трудно е по ел. сайт да обеснявам всичко това на желаещите.Ако имах магазин в който клиента докосва нещата щях да ги взема.
За мен си избрах 2-те най-меки въдици.Но имаше една с надпис 20-40лб.,която беше по-мека от подобна с надпис 12-20лб.За това не зная какво да ти кажа без да пипна въдицата.
Мои познати си взеха 20-40 за морски тролинг в Гърция,както и за въдица ползвана при кльонк с октопод.
С Марто разговаряхме да внесе от меките,при условие,че ги има на изложението в чужбина.Ако това се случи,веднага ще ви уведомя.

Въдицата е подобна на Окума Седрос мекия вариант.За риболов на тролинг и сом ще е супер.
щом я хванах нещо много приятно чуство,за една въдица лека много лека за една много масивна дръжка ,на пръв поглед човек си мисли каква е тази сопа но уви,изклзчително лека и удобна мека много жилава направих ме и един тест държи се добре ,мисля че ще е тя.
Бати ЕМО МЕРСИ ЗА КОМЕНТАРА ,щом си имал значи знаеш за кво иде реч,и нея взимам защото емо казва да добра е да се знае той даде съвет. ТРОЛИ да няма хър мър после, заяждане с ЕМО капиш.............

Само без разправии.Щом ти е харесала я взимаш.
Аз се ядосвам от други неща,дето ме обельосват.Може никакъв да съм,но от такъми поне малко разбирам.По неволя правя това по цял ден.И най-смотания да си пак ще знаеш.
Но всеки си има вкус и мнение.Изказвам моето почти винаги с аргументи,но не го налагам.
Караниците идват от друго....понякога не те оставят да имаш мнение.А няма безгрешни хора,за това леко и без дразги.
Дано въдицата дето си взел да е от меките.Кажи кви водачи има а

Аз се ядосвам от други неща,дето ме обельосват.Може никакъв да съм,но от такъми поне малко разбирам.По неволя правя това по цял ден.И най-смотания да си пак ще знаеш.
Но всеки си има вкус и мнение.Изказвам моето почти винаги с аргументи,но не го налагам.
Караниците идват от друго....понякога не те оставят да имаш мнение.А няма безгрешни хора,за това леко и без дразги.
Дано въдицата дето си взел да е от меките.Кажи кви водачи има а