Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Проект-хавайско копие
Модератор: nkolev66
- express.servise
- научил се да хвърля
Re: Проект-хавайско копие
Мисля че ще ти се умаря ръката от стискане на два ластика (зависи и от покритието на ръкавицата ти).Монтирай му едно въженце също както се вързват тетивата на харпуна и го хвани с въженцето към края на хавайката.Така няма да търкаш ластика в хавайката.На другия край на ластика направи едино ухо където палеца ти да минава с лекота с дебела ръкавица удобно дори под вода.Вържи двата ката ластик с възела използван за тетива.Прекарай палеца в ухото хващаш хавайката в дланта си опъваш и БОЙ!Хавайката трябва да се движи плътно под прдмишницата (както държиш въдица) иначе се губи треакторията и.
Последно промяна от express.servise на Съб Фев 02, 2013 3:49 pm, променено общо 1 път.
- express.servise
- научил се да хвърля
не знам, искам да направя нещо като дръжка за която по лесно да се хваща копието.express.servise написа:Мисля че ще ти се умаря ръката от стискане на два ластика (зависи и от покритието на ръкавицата ти).
малко раздвижване по темата от доста време.
върха е захванат за хаваеца, сега ще го уплътня със силикон да не влиза вода и остава само ластика.

- Прикачени файлове
-
- Picture 003.jpg (104.02 KiB) Преглеждано 2328 пъти
-
- Picture 002.jpg (95.2 KiB) Преглеждано 2328 пъти
-
- Picture 001.jpg (119.5 KiB) Преглеждано 2328 пъти
вече официално хавайката е завършена.
- Прикачени файлове
-
- Picture 003.jpg (94.84 KiB) Преглеждано 2306 пъти
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Крайна цена на проекта?
- Диканаров
- кандидат преподавател
Дълги дизгии с попчета да нижеш с него! 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
-
- новобранец
Малко пояснение,че аз не разбрах:Самото копие /тръбата/ от какъв материал е, колко е дълго и с какъв диаметър ?Колко е дължината на ластика ,така както си го поставил и не е опънат,а само изпънат до копието/т.е. спазваш ли някаква пропорция-дължина,дебелина на ластика спрямо дължина на копието/?Доколкото разбрах ,си го изработил така,че вътре да не влиза вода или не съм прав?Аз миналата година си направих 2 бр.Едното от алуминиева тръба,2 коленна/от подочистачка/,другото от 2 колена на стара стъклопластова въдица,които се разгъват телескопично.В края съм сложил дръжка от подочистачка и ластик.Отпред острие.Ластика е около 10-11мм,от спортен магазин ,отвътре е кух.Тези Дънлоп които се поръчват от Видракс,не намерих.Чувал съм че ластиците от прашка се скапват бързо от солената вода.При мен обаче стрелата се пълни с вода ,поради това че са двуколенни вероятно,но пък са удобни за транспорт,защото иначе са дълги около 160 см.Някакви пропорции за дължина на ластика не съм спазвал.Горе долу като го опъна до откат,стига 2/3 дължината на стрелата,че даже и малко повече.
не съм спазвал никакви пропорции,това е първото ми копие и смятам че долу-горе добре стана.уплътнил съм копието от всякъде и мисля че няма да влиза вода. 

И за мен е интересно от какво е тялото на копието?
Моето е купено, сгъваемо. Миналата година за пръв път пробвах риболов с хавайка - голяма кеф
Моето е купено, сгъваемо. Миналата година за пръв път пробвах риболов с хавайка - голяма кеф

тялото е от стоманена тръба отвънка обгърната от пластмасова обшивка.само това ме притеснява да не изгние но се надявам да не пропуска вода.
Щом е стоманена тръбата най-вероятно ще е тежко и тромаво копието, ама като пробваш ще стане ясно. Обикновенно с алуминиева тръба са най удачни, стават леки и пъргави.
Никоя риба не е по - важна от живота !
Прав е Ватуса,глей да намериш алюмин,гледам захват нямаш-ще ти се умори ръката
- express.servise
- научил се да хвърля
Фибростъкло от стара щека за ски също може да става? Или карбон за някой по вманиачен. 

направихме сефтето на пръчката.....един паур и две попчета
и към 20 изпуснати заради лошият ми мерник или изплашени
.от бой в камъните върха доста са е затъпил но ще го наточа освен това в хаваеца влезе малко вода откъм върха но сега съм го уплътнил по-добре и мисля че проблем няма да има.доста е бързо във водата, трябват ми само малко тренировки и да са стопли малко водата
поздрави.