Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Голямо капо на язовир Искър
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Голямо капо на язовир Искър
Вчера в ранното съботно утро решихме да посетим яз. Искър. Напук на информационното затъмнение напоследък за водоема, а и малките шансове за улов на нещо там по това време на годината, ентусиазма ни надделя. И въоръжени с по един спининг и купчина най-различни примамки в съботното утро потеглихме натам. Идеята беше да наемем лодка от Щъркела и да влезем на 80-100 м от брега и да въртим цял ден, пък каквото стане. За наше най-голямо разочарование, лодки не се даваха, но пък се намери един пазач, който да ни каже, че паркинга в района струвал 2 лв. Отсвирихме го - просто не вярвах, че ще ми даде касова бележка, а и разбираш ли...ток нямало и апаратът му не работел
Така, че в крайна сметка потърсихме алтернативен маршрут, по който да обходим възможно най-голяма част от язовира и да си потърсим късмета. Тъй като апаратът, който ползвам е доста голям, решихме да не го взимаме, само щеше да ни пречи обикаляйки стръмнини, кални брегове и със всичко на гръб. Времето беше чудесно, отваряше се един слънчев и топъл ден, с лек ветрец. Тръгнахме от устието на р.Искър по западния бряг на язовира и там където нямаше лед на брега, спинингите влизаха в действие. След 3 часа обикаляне и пробвайки всевъзможни примамки и водене без нито едно подгонване...да не говорим за удар на риба, взе само лееекичко да ни писва. Вместо риба обаче успяхме да хванем няколко капана за риба, случайно оставени във водата от някой съвестен риболовец. Поуморени от безкрайното обикаляне, но доволни от разходката в крайна сметка решихме да завъртим пак през ресторанта на Щъркела и да видим колегите, които оставихме сутринта какво са направили. Обаче като стигнахме останалите рибари бяха едва 1/3 от тези, които бяха там сутринта и един по един се разотиваха. Така и така бяхме отишли, пак взехме да замятаме...и така още 3 часа...дойде едно куче и ни правеше компания. Едва ли е чакало да му дадем риба, защото докато мятахме то беше легнало до кутията с примамките и кротко си спеше...ентусиазма му дойде, когато решихме да извадим по един сандвич и да залъжем червея, че от сутринта не бяхме хапвали нищо.
В крайна сметка риболова завърши с 2 джига назад останали помежду острите камъни и хубавата разходка. Уморени потеглихме към София, междувременно беше излязъл силен вятър и беше развълнувал много водата. Стоейки час и половина на тоя вятър в колата ми се струваше 40 градуса...
Да не каже жената, че големите майстори-ентусиасти се връщат без риба... минахме край пазара, и купихме едно живо сомче...не че тя щеше да ни повярва, че сме го хванали посред бял ден, на спининг на Искър, ама...ей така, да се запомни, че денят е бил риболовен. Та това е от мен. До март месец поне аз на Искър не стъпвам!

В крайна сметка риболова завърши с 2 джига назад останали помежду острите камъни и хубавата разходка. Уморени потеглихме към София, междувременно беше излязъл силен вятър и беше развълнувал много водата. Стоейки час и половина на тоя вятър в колата ми се струваше 40 градуса...
Да не каже жената, че големите майстори-ентусиасти се връщат без риба... минахме край пазара, и купихме едно живо сомче...не че тя щеше да ни повярва, че сме го хванали посред бял ден, на спининг на Искър, ама...ей така, да се запомни, че денят е бил риболовен. Та това е от мен. До март месец поне аз на Искър не стъпвам!

Re: Голямо капо на язовир Искър
Това се очакваше
Как е нивото, понтона на Щърка във вода ли е, или на сухо; плувкаджиите на Щърка как се бяха отчели 

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
-
- научил се да хвърля
Поне разходката сте си направили 
А също бях на Щъркела на скалите вчера !
Пробвах на спининг , но нищо !
След това заложих на леко дънце с две кукички , като на едната рибе , а на другата торен и доволно хванах
Излизаха предимно костури по педя и имах и две късания от риба , но повода ми беше 0,12
Около мен колегите ловяха доста уклей и дребни костури на плувка !

След това заложих на леко дънце с две кукички , като на едната рибе , а на другата торен и доволно хванах

Излизаха предимно костури по педя и имах и две късания от риба , но повода ми беше 0,12

- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Е супер! Ние си останахме капоivanminkov1981 написа:Поне разходката сте си направили

- Христо Рангелов
- разбира нещата
И по вестниците пише , че уклей на Щъркела давало доволно, но..
Жалко , че сте били капо - другия път ще си върнете!
Жалко , че сте били капо - другия път ще си върнете!

"The more you know, the less you carry"
-
- новобранец
В петък бях и аз с един колега . Цял ден ловихме дребен костур , но упорито захранвахме . Захранката даде ефект точно 30 минути преди да се стъмни и хванахме по 30тина прилични бабушки и 5-6 кленчета. Бяхме на северния бряг точно под понтона , които е на сухо в момента. Нивото на язовира е много ниско за момента. Като цяло направихме един фантастичен риболов ! 

да ток няма, но този пазач събира всички отпадъци оставени от столичани в повече, така че не го отсвирваите защото ако съм аз пазач няама и да влезете там тапаци такива поне си събираите боклука от захранките и кутиите от червеите да не гворя за кутиите от бира и чашите от кафе !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ако ви оберат колите отвън сигурно ще ви е по добре? ДАНО да ви се случии на другия риболов

Последно промяна от ludia4 на Нед Фев 03, 2013 7:50 pm, променено общо 6 пъти.
Супер!!!dimityr_georgiev написа:Нивото на язовира е много ниско за момента.

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
Абре пич, от къде си насъбрал всичката тази злоба в себе си ? Вземи пий една ракия и пусни сръбска музика да свири.ludia4 написа:да ток няма, но този пазач събира всички отпадъци оставени от столичани в повече, така че не го отсвирваите защото ако съм аз пазач няама и да влезете там тапаци такива поне си събираите боклука от захранките и кутиите от червеите да не гворя за кутиите от бира и чашите от кафе !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ако ви оберат колите отвън сигурно ще ви е по добре? ДАНО да ви се случии на другия риболов![]()

- dimmitov
- ще става разбирач
Tази тема май скоро ще се заключва ако колегата ,, ludia4 ,, продължава с любезностите 

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА

- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ти добре ли си бе? Няма да се учудя, ако ти си пазача! И кой е казал, че всеки, който реши да си прибере 2 лева в джоба, трябва да лъже хората, че има такса паркинг. Да вземем да разпоредим проверка ли? Да видим какво мисли закона по този въпрос. Аз боклук след риболов не оставям, че се е случвало и чужд да събирам! Айде де, аман от селски тарикати! Добре, че има некое друго балъче, да ви клъвне. А щом му се плаща да събира боклук, това ще прави! Едва ли го прави доброволно, както съвестните колеги рибари. Това, че е решил да си докара допълнителен доход, да не му струва работата само. Пълен абсурд! Не в въпроса в двата лева, въпроса е принципа.ludia4 написа:да ток няма, но този пазач събира всички отпадъци оставени от столичани в повече, така че не го отсвирваите защото ако съм аз пазач няама и да влезете там тапаци такива поне си събираите боклука от захранките и кутиите от червеите да не гворя за кутиите от бира и чашите от кафе !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ако ви оберат колите отвън сигурно ще ви е по добре? ДАНО да ви се случии на другия риболов![]()
Последно промяна от Redimido на Пон Фев 04, 2013 9:54 am, променено общо 1 път.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Заеби за 2лв се изпокарахте...айде още 2 седмици и им стъпваме на платиките 

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
Господин самоковски/може би/ селяндур не знам ,какво от писанията на колегата "Redimido" те накара да напишеш този си пост ,но се замисли, колко от твоите съселяни ,а може би и ти пускате мрежи и е....те м...та на язовира от години. А със твоя си пост ме караш да си запяля колата и всяка седмица да си изхвърлям боклука на щъркелово гнездо при долните пияници пазачите.да ток няма, но този пазач събира всички отпадъци оставени от столичани в повече, така че не го отсвирваите защото ако съм аз пазач няама и да влезете там тапаци такива поне си събираите боклука от захранките и кутиите от червеите да не гворя за кутиите от бира и чашите от кафе !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ако ви оберат колите отвън сигурно ще ви е по добре? ДАНО да ви се случии на другия риболов![]()
Зависим от риболова !!!!!
ми заповядаи да допълниш пеизажа и със твоите боклуци !
- dimmitov
- ще става разбирач
Тази тема се омаза нацяло, предполагам че Sapuna или Митев скоро ще слагат ключ 

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА