Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

И този уикенд нищо
И този уикенд нищо
Отдавна трябваше да пиша тук, защото определено напоследък неуспехите при мен станаха повече от поносимото
Но нали човек най-трудно пише за неуспеха, та и аз нямах желание... А като помисля, че бях предвидил това да е най-успешния ми месец по Дунава
С надежда да променя негативната тенденция още в петък след работа се замъкнахме на едно от най-дашните места тази година около Козлодуй. Бяхме заедно с колегата Цено Ценов, а намеренията ни бяха...велики
Той щеше да търси шарани и хищници, а аз - само щуки и бяла риба...
"Риболова" започна в късния следобед и след като се нахвърляха дънните въдици се заех със спининга. Времето беше доста мъгливо, но иначе тихо и сравнително меко за Октомври. Типичен есенен ден, изпълнен с много красота и спокойствие, за които обаче сега нямахме никакво време... Абе както и да го погледнеш - идеален момент за хищни риби. На всичкото отгоре нивото на реката леко се покачваше и макар да беше прекалено бистра, имах надежди, че тоя път рибки ще има някакви
Да, ама не
Последваха около 2 часа неуморно хвърляне на какви ли не примамки, но това до което успях да се добера бе едно единствено празно "клъв". По прорезите в силикона установих, че е била щука, но същата изчезна нанякъде и повече така и не пожела да се покаже...
Отказах се с намерение да приготвим нещата за вечерта и да обмислим тактиката за следващата сутрин. Последва приятна вечеринка със скара, домашно винце, уиски и неспирни приказки чак до 1 след полунощ. Имахме и приятен огън, покрай който винцето вървеше още по-гладко, студа не се усещаше толкова а приказките се лееха щедро в тъмнината наоколо. Тежка мъгла и мъртва тишина бяха затиснали Реката, нарушавани единсвено от редките кораби, минаващи съвсем близо до брега...
Така мина вечерта, легнахме да поспим и откарахме в приятна дрямка чак до развиделяване.
След бързо студено кафе и цигарки решаваме да запалим лодката и да проверим със спининга отсрещния остров. Мушваме се уверено в мъглата и след минутка сме там... Посрещат ни чудесни места за риболов, които сякаш са излезли от книжките за спининг - дълбочини с много нападали дървета и клони, тихи заливчета и ръкави, бавно или почти никакво течение... Същинска прелест
Започваме бавно и методично да пробваме всяка перспективна точка и редуваме блесни, воблери, силикони... Приятно е и е красиво, но рибки разбираме, че липсват
Поредни 2 часа минават без удар и посърнали се прибираме отново на нашия си бряг. Пробваме за последно, но резултата е неизменно един и същ, т.е. никакъв
Перипетиите по тръгването ни няма да разказвам, но определено излета ни остави с много въпросителни и удивителни за идните дни. Дали ще им намерим отговори в скоро време
Ще разберем другата седмица...
Поздрави на всички

С надежда да променя негативната тенденция още в петък след работа се замъкнахме на едно от най-дашните места тази година около Козлодуй. Бяхме заедно с колегата Цено Ценов, а намеренията ни бяха...велики

"Риболова" започна в късния следобед и след като се нахвърляха дънните въдици се заех със спининга. Времето беше доста мъгливо, но иначе тихо и сравнително меко за Октомври. Типичен есенен ден, изпълнен с много красота и спокойствие, за които обаче сега нямахме никакво време... Абе както и да го погледнеш - идеален момент за хищни риби. На всичкото отгоре нивото на реката леко се покачваше и макар да беше прекалено бистра, имах надежди, че тоя път рибки ще има някакви

Да, ама не

Отказах се с намерение да приготвим нещата за вечерта и да обмислим тактиката за следващата сутрин. Последва приятна вечеринка със скара, домашно винце, уиски и неспирни приказки чак до 1 след полунощ. Имахме и приятен огън, покрай който винцето вървеше още по-гладко, студа не се усещаше толкова а приказките се лееха щедро в тъмнината наоколо. Тежка мъгла и мъртва тишина бяха затиснали Реката, нарушавани единсвено от редките кораби, минаващи съвсем близо до брега...
Така мина вечерта, легнахме да поспим и откарахме в приятна дрямка чак до развиделяване.
След бързо студено кафе и цигарки решаваме да запалим лодката и да проверим със спининга отсрещния остров. Мушваме се уверено в мъглата и след минутка сме там... Посрещат ни чудесни места за риболов, които сякаш са излезли от книжките за спининг - дълбочини с много нападали дървета и клони, тихи заливчета и ръкави, бавно или почти никакво течение... Същинска прелест

Започваме бавно и методично да пробваме всяка перспективна точка и редуваме блесни, воблери, силикони... Приятно е и е красиво, но рибки разбираме, че липсват

Перипетиите по тръгването ни няма да разказвам, но определено излета ни остави с много въпросителни и удивителни за идните дни. Дали ще им намерим отговори в скоро време

Поздрави на всички

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Марко, не са песимистични, щото аз съм малко по-друг тип човек, който не приема неуспехите като нещо лошо или драматичноMarco Polo написа:Не очаквах от теб да видя такива песимистични теми, ама нейсе... Нова седмица - нов късмет!
Следващият ти репортаж да е другия подфорум!![]()

Хехе, а даноMarco Polo написа:Това да се чува, но не забравяй къде го искам следващия!

Моите приключения всъщност имаха известно продължение и в неделя - мръднах за малко до топлия канал за да пробвам щуката

Е, ако имаше начин да знае животинката, че ще я пусна после... Нищо, може би Марко е прав - кръговрат, от който за зло или добро сме част и ниеDedy написа:Stefko написа:рибката няма да може да се отърве от него и ще загине скоро![]()
![]()
![]()
![]()
Да мре копелето тъпо, като не си знае интереса! Аз, ако бях риба никога нямаше да направя подобна глупост - да скъсам на Stefko!

- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз хванах на скоро една 44 см щука с 40 см метален повод и 3 -ка някъде в стомаха ... дори не се виждаше и милиметър от нея .... и си беше супер активна и атакува воблера на повърхоста без да му мисли изобщо... твоята едва ли е глътнала толкова здраво ... ще оживее и още как
може пък и ти да си я хванеш скоро ... ние вчера с агитката ходихме до Оризаре и колегата Lorda .. забоде една около 40 см която налапа блесната толкожа дълбоко ... откачихме внимателно 3 -ката от хрилете и и ...
на СВОБОДААА... Стана ни едно такова готино на всички .... дано и други да правят така. Риболова е спорт а не поминък
На слука на всички

на СВОБОДААА... Стана ни едно такова готино на всички .... дано и други да правят така. Риболова е спорт а не поминък

На слука на всички