Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

Прът за чепаре и бомбарда
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Прът за чепаре и бомбарда
Ще я ползвам основно по буните във Варна(както предположи Добрия)и в Шабла по камъните.Благодаря на всички за мненията и съветите.
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Колега забравих да ти кажа най добре да се разходиш по магазините и да разклатиш пръчките наред и която ти пасне нея да вземеш , а не само да си поръчаш по нета някоя която ти е харесала на картинка и това което са написали за нея без да си я пипнал и да останеш разочарован като пристигне.
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

Естествено,ще се разходя по магазините.Аз затова първо питах дали някой има впечатления от някоя от пръчките,ама... 

- PlamenIvanov
- вече хвърля и на тежко
Аз ползвам това http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=8192 до 60g. и съм мн. доволен идеална комбинация
Когато човек иска нещо намира начин, а когато не иска намира причина.
-
- новобранец
Колега, аз чепарувам с Линеафето до 60гр. от брега на Варна и нямам никакви оплаквания(това за слабия връх не го разбрах- вадя пълни чепарета от 100метрова дистанция).Пръчката е стегната(не прекалено, но в никакъв случай не е лигава).За риболова с бомбарда не мога да дам някакво мнение тъй като не го практикувам много, но по моему няма да имаш проблем.Чепарувам с плетено влакно и макара Рьоби Ексия и Заубер 4000 с олова до 50гр.(основно 45гр.) и мятам до 120-130м(висок съм 184см.).Пръчката тежи точно 287гр. и на Тунджата вади 3кила шаран с плетеняк.И този сезон ще съм с нея.Но преди да избереш е добре да отидеш до някой магазин и да ги поразклатиш и трите за да добиеш по-ясна представа, тъй като аз сравнение с другите две не мога да дам.Миналия сезон ползвах за чепарене един фидер на 4,20 с най-твърдия от върховете му.Забелязах следния "проблем", който с Линеафето нямам, при натоварване на чепарето докато го извадя и половината риби се изръсват - отдавам го на твърдия връх и единствено върховия строй на фидера.А гледам и цената му е много добра сега - аз първо си го поръчах от същия сайт, но нямаха исканата акция и го взех от магазин Го Фиш.Ако имаш някакви допълнителни въпроси относно тази сопа ще помагам.Наслука!
-
- разбира нещата
Колега "Eladjia",
Вие пишете:"Чепарувам с плетено влакно и макара Рьоби Ексия и Заубер 4000 с олова до 50гр.(основно 45гр.) и мятам до 120-130м(висок съм 184)".Ако не ви затруднява, моля съобщете какво плетено влакно сте си взели/марка, диаметър, товароносимост, метраж/. Смятам да пробвам и аз с плетено за постигане на такава дистанция.И аз съм толкова висок и мога да отбележа, че пробвах с едно Поуър Про от ментетата, но това беше само за проба.
Иначе смятам, че за добър резултат притежавам подходящи прът Шимано Нексейв Троут 4.7 м, акция -до 40 гр и макара Дайва Екселер 2500.
С интерес очаквам Вашия отговор и впечатления от използваното от вас плетено влакно.
Благодаря предварително.
Митко Кирилов
Вие пишете:"Чепарувам с плетено влакно и макара Рьоби Ексия и Заубер 4000 с олова до 50гр.(основно 45гр.) и мятам до 120-130м(висок съм 184)".Ако не ви затруднява, моля съобщете какво плетено влакно сте си взели/марка, диаметър, товароносимост, метраж/. Смятам да пробвам и аз с плетено за постигане на такава дистанция.И аз съм толкова висок и мога да отбележа, че пробвах с едно Поуър Про от ментетата, но това беше само за проба.
Иначе смятам, че за добър резултат притежавам подходящи прът Шимано Нексейв Троут 4.7 м, акция -до 40 гр и макара Дайва Екселер 2500.
С интерес очаквам Вашия отговор и впечатления от използваното от вас плетено влакно.
Благодаря предварително.
Митко Кирилов
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
-
- новобранец
Ползвам Sunline Cast Away PE размер 0.6 10либри и Sunline Super PE размер 1 също 10либри.Пиши каквото те интересува на лични защото тук темата е друга.Митко Кирилов написа:Колега "Eladjia",
Благодаря предварително.
Митко Кирилов
Това ще да е неговата пръчка. Titan Advanced 4.00m 20-60 акция ще става и за бомбарда. Само дето в сайта пише 190 г., а колегата Eladjiq казва 287 г., което е по-вероятното. За фидера абсолютно подкрепям - не става за чепаре за сафрид.eladjia написа:Колега, аз чепарувам с Линеафето до 60гр. от брега на Варна и нямам никакви оплаквания(това за слабия връх не го разбрах- вадя пълни чепарета от 100метрова дистанция).Пръчката е стегната(не прекалено, но в никакъв случай не е лигава).За риболова с бомбарда не мога да дам някакво мнение тъй като не го практикувам много, но по моему няма да имаш проблем.Чепарувам с плетено влакно и макара Рьоби Ексия и Заубер 4000 с олова до 50гр.(основно 45гр.) и мятам до 120-130м(висок съм 184см.).Пръчката тежи точно 287гр. и на Тунджата вади 3кила шаран с плетеняк.И този сезон ще съм с нея.Но преди да избереш е добре да отидеш до някой магазин и да ги поразклатиш и трите за да добиеш по-ясна представа, тъй като аз сравнение с другите две не мога да дам.Миналия сезон ползвах за чепарене един фидер на 4,20 с най-твърдия от върховете му.Забелязах следния "проблем", който с Линеафето нямам, при натоварване на чепарето докато го извадя и половината риби се изръсват - отдавам го на твърдия връх и единствено върховия строй на фидера.А гледам и цената му е много добра сега - аз първо си го поръчах от същия сайт, но нямаха исканата акция и го взех от магазин Го Фиш.Ако имаш някакви допълнителни въпроси относно тази сопа ще помагам.Наслука!
Аз за чепарето тази година ще си заприходя Това само го чакам да дойде. И един въпрос към eladjia - Excia или Zauver,
-
- новобранец
Определено със Заубера белите линии излизат по-леко и неусетно!rap66 написа:Това ще да е неговата пръчка. Titan Advanced 4.00m 20-60 акция ще става и за бомбарда. Само дето в сайта пише 190 г., а колегата Eladjiq казва 287 г., което е по-вероятното. За фидера абсолютно подкрепям - не става за чепаре за сафрид.eladjia написа:Колега, аз чепарувам с Линеафето до 60гр. от брега на Варна и нямам никакви оплаквания(това за слабия връх не го разбрах- вадя пълни чепарета от 100метрова дистанция).Пръчката е стегната(не прекалено, но в никакъв случай не е лигава).За риболова с бомбарда не мога да дам някакво мнение тъй като не го практикувам много, но по моему няма да имаш проблем.Чепарувам с плетено влакно и макара Рьоби Ексия и Заубер 4000 с олова до 50гр.(основно 45гр.) и мятам до 120-130м(висок съм 184см.).Пръчката тежи точно 287гр. и на Тунджата вади 3кила шаран с плетеняк.И този сезон ще съм с нея.Но преди да избереш е добре да отидеш до някой магазин и да ги поразклатиш и трите за да добиеш по-ясна представа, тъй като аз сравнение с другите две не мога да дам.Миналия сезон ползвах за чепарене един фидер на 4,20 с най-твърдия от върховете му.Забелязах следния "проблем", който с Линеафето нямам, при натоварване на чепарето докато го извадя и половината риби се изръсват - отдавам го на твърдия връх и единствено върховия строй на фидера.А гледам и цената му е много добра сега - аз първо си го поръчах от същия сайт, но нямаха исканата акция и го взех от магазин Го Фиш.Ако имаш някакви допълнителни въпроси относно тази сопа ще помагам.Наслука!
Аз за чепарето тази година ще си заприходя Това само го чакам да дойде. И един въпрос към eladjia - Excia или Zauver,
287гр. показва моето кантарче с моя екземпляр на Адвансета.
Благодаря колеги.Вярно,че титана ще да е моята пръчка,онзи ден я видях,хареса ми и даже вече си я поръчах с акция 60.
-
- новобранец
kameyama написа:Благодаря колеги.Вярно,че титана ще да е моята пръчка,онзи ден я видях,хареса ми и даже вече си я поръчах с акция 60.

- PlamenIvanov
- вече хвърля и на тежко
С коркова дръжка определено ще останеш доволен при дълго държане на пръчката.
Когато човек иска нещо намира начин, а когато не иска намира причина.
Аз също ползвам горилата много съм доволен много добър вариянт еPe6o_Tikvata написа:Колега аз имам ето тази Горила с акция 50-100 грама и с нея си ловя както и сафрид кацнал по скалите така и зарган и е изклучително чуствителна като се има предвид акцията и , и с нея съм вдигал платерина около половинката на скалите без кеп , уловена на бомбарда
http://www.kolko.bg/bg/crown-riboloven- ... /p/1118392