Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Мнения за водоем за спининг...
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Мнения за водоем за спининг...
Здравейте колеги
Бих искал да ви задам няколко въпроса
1. Бихте ли посещавали водоем, който е изцяло предназначен за риболов на хищници и само с изкуствени примамки ( воблери , блесни , силикони и мухи) ?
2. Каква риба ( вид и размер) бихте предпочитали за риболов?
3. Бихте ли спазвали съвестно правилото "Хвани - Пусни" ?
4. Каква такса за дневен излет би била поносима при горното условие?
5. Бихте ли го посещавали целогодишно ( или през кои сезони ) ?
6. Бихте ли приветствали един водоем от изцяло затворен тип , в който се спазват правилата, няма случайни хора и се влиза с покана ?
7. Бихте ли си закупили годишна абонаментна карта равняваща се на около 20 х такси , който вие сте определили във въпрос номер 4 ?
Благодаря на всички отделили време за кратък отговор.
Всяко мнение ще е от полза
Благодаря предварително
1. Бихте ли посещавали водоем, който е изцяло предназначен за риболов на хищници и само с изкуствени примамки ( воблери , блесни , силикони и мухи) ?
6. Бихте ли приветствали един водоем от изцяло затворен тип , в който се спазват правилата, няма случайни хора и се влиза с покана ?
7. Бихте ли си закупили годишна абонаментна карта равняваща се на около 20 х такси , който вие сте определили във въпрос номер 4 ?
Благодаря предварително
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Re: Мнения за водоем за спининг...
1. Даmaznislav написа:Здравейте колеги
Благодаря предварително
2. Какъвто и да е хищник, стига да го има. За размерите - пак същото.

3. 100%
4. 5-10 лв.
5. Да, стига да не е замръзнал
6. Не, защото не виждам смисъл от затворен водоем. При добър контрол трудно някой би си позволил да не спазва правилата. А и смятам, че спининга в най-голяма степен се доближава с понятието "спортен риболов", което според мен почти изключва прибирането на риби, което явно е коренът на проблема, породил питането.

7. Не. Надали така или иначе ще посетя 20 пъти платен водоем в годината, бил той и зарибен само с хищници.
Надявам се да съм бил полезен

- vankata81
- ще става разбирач
Привет колега,много хубава тема.Мен лично идеята ти много ми допада, горе долу се припокрива с моя проект който ми се върти в главата от известно време./Ще бъде реализиран след като спечеля от ТОТОТО.//но това е друга тема//.
1.Да с най-голямо удоволствие.
2.щука и бяла риба.
3. Мисля че това трябва да е закон за водоема,без изключения.
4.10лв. мисля че е нормално/пък и т3 ит4 ще отсеят месарите от рибарите, и най-вече мургавите колеги./
5.РАЗБИРА СЕ, най-вече пролет и есен когато е сезона за хищник.
6.С две ръце за, но това трябва добре да се обмисли, за да не стане пак накрая само за наши и ваши.
7.Да, но стига наистина да са изпълнени горепосочените условия и да се спазват. И все пак да е на приемлива цена/защото 20по10=200лв. малко хора ще отделят./
Поздрави и успех на всички.
1.Да с най-голямо удоволствие.
2.щука и бяла риба.
3. Мисля че това трябва да е закон за водоема,без изключения.
4.10лв. мисля че е нормално/пък и т3 ит4 ще отсеят месарите от рибарите, и най-вече мургавите колеги./
5.РАЗБИРА СЕ, най-вече пролет и есен когато е сезона за хищник.
6.С две ръце за, но това трябва добре да се обмисли, за да не стане пак накрая само за наши и ваши.
7.Да, но стига наистина да са изпълнени горепосочените условия и да се спазват. И все пак да е на приемлива цена/защото 20по10=200лв. малко хора ще отделят./
Поздрави и успех на всички.
-
- новобранец
нямам търпение да има такъв водоем.Бих го посещавал доста редовно стига да ми е удобно
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Аз съм против платените водоеми и не ви пиша защо, понеже мнението на такива като мен няма значение за вас.
Направих успешен излет - не загубих нито една пръчка 

+1Стефан написа:Аз съм против платените водоеми и не ви пиша защо, понеже мнението на такива като мен няма значение за вас.

В тоз гьол,риба няма!
- 6tukara
- ще става разбирач
Не - НИКОГА.
Улова дори на едно костурче на свободен опоскан водоем ми носи много повече удоволствие отколкото да хвана голяма щука на платено.
Улова дори на едно костурче на свободен опоскан водоем ми носи много повече удоволствие отколкото да хвана голяма щука на платено.
АКО ИМА РИБА И НА БАСТУН, ЧЕ СЕ ХВАНЕ
И аз съм против платените водоеми, не заради факта, че трябва да плащам, а заради тенденцията все повече водоеми да стават платени. И най-вече заради идеите да стават достъпни за ограничен кръг от хора – всъщност това е по-важната причина.
И кво – ако имам карта за достъп – все на един водоем ли ще трябва да ходя? И крокодили да има – все ми е тая. Ще ми омръзне за нула време.
А най-важната причина е, че има надежди същото да се случи и по реките.
Поздрави
И кво – ако имам карта за достъп – все на един водоем ли ще трябва да ходя? И крокодили да има – все ми е тая. Ще ми омръзне за нула време.
А най-важната причина е, че има надежди същото да се случи и по реките.
Поздрави
- muerter
- сериозен играч
- Обратна връзка:
С радост ще се включа в темата ,защото явно има някакьв замисьл чието осьществяване ще е прекрасно .
1.Бих ,с най голямо удоволствие.
2.Всякаква ,имайки в предвид ,че разнообразието от хищници у нас се свежда до 5-6 вида.
3.Да.
4.Тук голяма роля играе видьт и най вече рамера на рибите.До 10лв. би била нормална такса ,но при известно количесво трофейни екземпляри бих заделил и повече.
5. Много голяма роля играе местоположението на водоема .Иначе в близост до мен ,целогодишно (да се чете ,през всички сезони ) стига да позволява времето
6.Абсолютно не ,в такьв случай мнението на повечето колеги (включвам и моето) е без значение.
Което не значи слаб контрол ,или нещо от сорта.
7.Да се вземе предвид т. 5
1.Бих ,с най голямо удоволствие.
2.Всякаква ,имайки в предвид ,че разнообразието от хищници у нас се свежда до 5-6 вида.
3.Да.
4.Тук голяма роля играе видьт и най вече рамера на рибите.До 10лв. би била нормална такса ,но при известно количесво трофейни екземпляри бих заделил и повече.
5. Много голяма роля играе местоположението на водоема .Иначе в близост до мен ,целогодишно (да се чете ,през всички сезони ) стига да позволява времето

6.Абсолютно не ,в такьв случай мнението на повечето колеги (включвам и моето) е без значение.
Което не значи слаб контрол ,или нещо от сорта.
7.Да се вземе предвид т. 5
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
- koda33
- разбира нещата
1.ДА стига да не е с размерите на локваmaznislav написа:Здравейте колеги
Благодаря предварително
2.Всички познати хищници
3.Аз риба не ям , ако ям риба то е в редки случаи само морска
4. 5-10 лв
5.Бих го посещавал дори да е замръзнал (имам си ледобур)
6.Не губи се удоволствието от запознаване с нови колеги
7.Бих закупил карта , има много вариации на тая тема плати 5 ползвай 8 и тн.
8.Главно условие да е близо и да е лесно достъпен.
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
-
- разбира нещата
1.Да
2.Щука и бяла риба. Размери:големи
3.Да
4.Може би около 10 лв
5.Да
6.Мисля, че не разбрах точно за каква покана се има в предвид...
7.Не съм целогодишно в България.
А иначе за 200 лв годишен билет...зависи каква заплата вземам в БГ и колко е далече водоема.
2.Щука и бяла риба. Размери:големи

3.Да
4.Може би около 10 лв
5.Да
6.Мисля, че не разбрах точно за каква покана се има в предвид...
7.Не съм целогодишно в България.
А иначе за 200 лв годишен билет...зависи каква заплата вземам в БГ и колко е далече водоема.
1. Даmaznislav написа:Здравейте колеги
Благодаря предварително
2. Костур, Бяла риба в краен случай щука
3. Да
4. до 5лв.
5. Не бих го посещавал целогодишно. Ако е близо до местоживеенето ми (примерно до 10км.) бих го посещавал през зимата, ранната пролет и през забраната.
6. Да
7. Не, едва ли ще го посетя повече от 7-8 пъти в годината
[quote="maznislav"]Здравейте колеги
/quote]
1. Да - отвсякъде!!
2. Хищна, и както е казано - размера няма значение !
3. Абсолютно !
4. 10-12 лв
5. "Да" за всички сезони !
6. ....Първо е нужно да се дефинира термина "случайни хора". Второ - ....е, какви покани ! Изисква се спазване на правила ! Спазват се , плащам си на всичкото отгоре - и въпреки това "покана"....Аман от шуробаджанащина. На така зададен въпрос, отговорът ми е "не"
7. Тук не мога да дам еднозначен отговор. Ако гьола е на "една ръка разстояние" от мен - да ! Защото когато ми скимне, ще "отскоча" за час-дава. Ама ако е на 70-100 км.... отговора е "не", защото 20 пъти в годината няма да ида там.
/quote]
1. Да - отвсякъде!!
2. Хищна, и както е казано - размера няма значение !

3. Абсолютно !
4. 10-12 лв
5. "Да" за всички сезони !
6. ....Първо е нужно да се дефинира термина "случайни хора". Второ - ....е, какви покани ! Изисква се спазване на правила ! Спазват се , плащам си на всичкото отгоре - и въпреки това "покана"....Аман от шуробаджанащина. На така зададен въпрос, отговорът ми е "не"
7. Тук не мога да дам еднозначен отговор. Ако гьола е на "една ръка разстояние" от мен - да ! Защото когато ми скимне, ще "отскоча" за час-дава. Ама ако е на 70-100 км.... отговора е "не", защото 20 пъти в годината няма да ида там.
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
- горан
- ще става разбирач
1.Да
2.Бяла риба над 1кг., над 4кг., Пъстърва - голяма /по възможност по-малко щука и костур/
3.Абсолютно да
4.Ако има достатъчно количество риби -10лв.
5.Да, но най-вече през забраната и все пак зависи на какво разстояние ми е
6.
7.Зависи от условията по останалите точки, но по скоро едва ли.
2.Бяла риба над 1кг., над 4кг., Пъстърва - голяма /по възможност по-малко щука и костур/
3.Абсолютно да
4.Ако има достатъчно количество риби -10лв.
5.Да, но най-вече през забраната и все пак зависи на какво разстояние ми е
6.

7.Зависи от условията по останалите точки, но по скоро едва ли.
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Благодаря на отзовалите се
Да изясня идеята на точка 6 ако може..
Значи под покана нямам в предвид нещо като клуб на познатите и приятелите , а по-скоро такива който спазват правилата и се отнасят към рибата с подобаващо внимание
Всички сме ставали свидетели на изродщини на платено като търмъчене , или пъхане на риби по ботуши и гащи. Всеки един от вас (ако някога стане идеята де ) ще има достъп и само той самия би могъл да си го прекрати по описаните по-горе причини.Все пак е ясно , че като се чуе , че някъде има много риба и "все Иедро" то ще се навъдят пишман спинингисти и ще има драма. Точно "скритите месари" и за тези неспазващи правилата е точка 6.
Всичко е с идея да се наблегне на кефа от риболова и да се елиминират пречките за това.
Надявам се този път да съм го изяснил до колкото мога.
Благодаря още веднъж

Да изясня идеята на точка 6 ако може..
Значи под покана нямам в предвид нещо като клуб на познатите и приятелите , а по-скоро такива който спазват правилата и се отнасят към рибата с подобаващо внимание

Всичко е с идея да се наблегне на кефа от риболова и да се елиминират пречките за това.
Надявам се този път да съм го изяснил до колкото мога.
Благодаря още веднъж

Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!