Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Възли
Модератор: sapuna
Re: Възли
Нито един фаил не се отваря 

Ще пия водка, бира и ракия,
на коленете ми ще седне някаква мастия!
Ще пукам здраво до зори,
и пичката в леглото ще е.а дори!
А утре сутрин ще ме гони махмурлук,
очите ми ще са изцъклени като борсук!
на коленете ми ще седне някаква мастия!
Ще пукам здраво до зори,
и пичката в леглото ще е.а дори!
А утре сутрин ще ме гони махмурлук,
очите ми ще са изцъклени като борсук!
Тази тема е апселютно безполезна по-добре да се премахне и да се развие нова!!!
- ivo24m
- вече хвърля и на тежко
Безполезни теми няма,винаги има какво да се научи и винаги има риболовци които сега започват и не знаят!
Стоперните възели е хубаво да са два един след друг,ако е по тежък ваглера,а краищата на възела е хубаво да са по дълги 3-6см. Тогава възела минава без проблем през водачите.
Стоперните възели е хубаво да са два един след друг,ако е по тежък ваглера,а краищата на възела е хубаво да са по дълги 3-6см. Тогава възела минава без проблем през водачите.
- ebro86
- новобранец
carpsliven2 написа:Няма по-добър възел от 'ПАЛОМАР'
Евала Колега!!!! Просто,кратко и ясно без много приказки

Не ма е предавал досега.... позлвам го за шарко също така и за на дъртият сом дедо му

-
- новобранец
Защо не мога да видя някой от възлите
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз също съм привърженик на "Паломара". С едно малко уточнение, правя едно допълнително възелче над него, още както съм с крайчето преди да го обрежа, нещо като връзване на обувка. По този начин поставям допълнителна контра на паломара, а възела не изглежда по нищо по-различен от основния. Просто ако с Паломара имаме 95 % сигурност, аз ги правя 99,9%
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Ще ти опиша един, който аз ползвам: връзваш си кукичката, отрязваш колкото искаш да ти е дълъг повода и правиш едно обикновено възелче към края на повода.След като повода ти е готов правиш възелче на основното влакно, преди да го затегнеш прекарваш повода през незатегнатото възелче на основното влакно и след това го затягаш. Хващаш кукичката и я издърпваш, възелчето на повода се спира във възела на основното и не може да излезе! След това за по сигурно превърташ повода около основното влакно и правиш възел!
Дано си ме разбрал!
http://www.nariba.com/forum/gallery/ima ... e_id=32188
Дано си ме разбрал!

http://www.nariba.com/forum/gallery/ima ... e_id=32188
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
С лопатка аз ги връзвам така, правя ухото към извивката на куката, после намотавам по стеблото, прекарвам през ухото и издърпвам от към лопатката. Много надежден, става и за кука с ухо, обаче за косъм не е практичен. 
В нета почти няма примери за възли за лопатка, ако някой има някой ценен с линк с такива, нека сподели.
Някой знае ли как се наричат на английски кукуте с лопатка?

В нета почти няма примери за възли за лопатка, ако някой има някой ценен с линк с такива, нека сподели.
Някой знае ли как се наричат на английски кукуте с лопатка?
Някой може ли да покаже възел който да не е с ухо по посока на извивката на куката и да се издърпва откъм лопатката. За кука с лопатка.
- antivik
- кандидат преподавател
Ами възел "осморка", ръгаш куката в осморката и стягаш....kp.box написа:Някой може ли да покаже възел който да не е с ухо по посока на извивката на куката и да се издърпва откъм лопатката. За кука с лопатка.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Мерси за възела, но ми трябва друго. Цялата работа е, че искам да пробвам на косъм и ми трябва възел за лопатка където да почна първо ас косъма.
Това е правилния възел. В твоя случай косъма предварително направен, се поставя към острието на куката, навиваш намотките от лопатката към острието и издърпваш откъм лопатката.kp.box написа:Мерси за възела, но ми трябва друго. Цялата работа е, че искам да пробвам на косъм и ми трябва възел за лопатка където да почна първо ас косъма.
[youtube1]<object width="560" height="315"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/B9G1idv9A6E?hl=bg_BG& ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/B9G1idv9A6E?hl=bg_BG&version=3" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=21&t=70453" onclick="window.open(this.href);return false;