Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Домашни ароматизатори?!?!
Модератор: Paublo_Eskobar
- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Домашни ароматизатори?!?!
Колеги, понеже за поредна зима изпускам риболова поради ред причини ме обзе някаква лудост и постоянно ми идват идеи за домашни аромати, храни и т.н. Събирам натрошени бисквити с царевично брашно в пликчета и какви ли още не глупости. Поредното ми произведение е следното:
Консумирам доста сладка царевица за салати и манджи и в неделята докато източвах сока от легендарната по нашите водоеми Бондюел 425мл. в мивката ми дойде гениално прозрение...Аз що не взема да си го събирам тоя сочец в бутилка бе да се е*а в главата проста, пък после да му ръгам по няколко пакета ванилия на всяко доливане, или канела, или....някакъв допълнителен аромат. Така до ден днешен, т.е. вече 4 дни, почти съм напълнил до половината една бутилка от минерална вода(0.5l) и му добавям доста ванилии на всяка консерва. На всяко доливане я вкарвам във фризера и се надявам като му дойде времето да я размразя и да си овлажня някое шаранско VDE с нея и направо да им замая главите на мустакатите...Как мислите дали ще има положителен ефект?
пп.Мога да пусна и снимки при интерес, ако има още някой луд като мен
Консумирам доста сладка царевица за салати и манджи и в неделята докато източвах сока от легендарната по нашите водоеми Бондюел 425мл. в мивката ми дойде гениално прозрение...Аз що не взема да си го събирам тоя сочец в бутилка бе да се е*а в главата проста, пък после да му ръгам по няколко пакета ванилия на всяко доливане, или канела, или....някакъв допълнителен аромат. Така до ден днешен, т.е. вече 4 дни, почти съм напълнил до половината една бутилка от минерална вода(0.5l) и му добавям доста ванилии на всяка консерва. На всяко доливане я вкарвам във фризера и се надявам като му дойде времето да я размразя и да си овлажня някое шаранско VDE с нея и направо да им замая главите на мустакатите...Как мислите дали ще има положителен ефект?

пп.Мога да пусна и снимки при интерес, ако има още някой луд като мен

'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Домашни ароматизатори?!?!
Страхотна идея...определено добре си се сетил. За ефекта не знам дали ще има...времето ще покаже, но определено си струва да се провери. После мислиш да я размразиш цялата наведнъж и да я ползваш при направата на топчетата нали?
- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Може и за топчета, но си мислех просто да я сложа при овлажняването на някоя захранка за фидер. Топчета ползвам предимно готови и то в малки количества, тъй като предпочитам пелети и царевица. До пролетта и без това ще се съберат доста шишенца, така че ще пробвам всякакви варианти за тая чудна смес и приложението й.
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ооо добра идея даде...дето викаш ти за захранка на фидера - бомба! Аз също ще го пробвам, в къщи също много често се ползва сладка царевица...и наистина саламурката е чудна основа за добавяне на аромати.
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Чудна е , ако няма консерванти в нея
Иначе ще постигнете обратен ефект 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Офф и аз за това се замислих...дали въобще съществува нещо консервирано дето да няма Е-та в него. Но така или иначе, ще го пробвам. Хареса ми идеята. А дали в топчетата дето се продават няма Е-та? Мислиш ли, че задължително ще е обратен ефекта? Дали вече и рибите не са станали любители на полуфабрикатите?С.Върбанов написа:Чудна е , ако няма консерванти в неяИначе ще постигнете обратен ефект

-
- Модератор
Сладката царевица на Джор Джес Сливен е без консерванти. Редовно продавам от нея на риболовците. Има и още една - с търговската марка "Арива" на "Соларис 999" Пловдив.
- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Аз преди 2 години си слагах бурканчета с млечна царевица през ранния октомври и заливах със смес от кипната на котлона ракия или мастика + натриев бензоат на д-р Йоткер, което си е консервант + мед + сух аромат на Мавер и ефекта беше убийствен, макар че и мен много ме притесняваше консерванта, който и без това не знам от какъв зор сложих. В консервите царевица на Бондюел няма друго освен вода, сол и захар. Сложих и един Heinz, но на него не съм обръщал внимание дали има консерванти. Hеinz-а има най-много сок. Пълен е до горе.
Аз освен Бондюел друго не ползвам за риболов и предполагам доста хора могат да споделят това мнение...
Аз освен Бондюел друго не ползвам за риболов и предполагам доста хора могат да споделят това мнение...
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Пасирай консерва с царевица и я добави към водата с която ще овлажняваш храната. Ароматът на тази вода от консервата е неосезаемо слаб, а и въобще не съм уверен, че вътре няма консерванти, без значение какво пише на етикета. Аз лично никога не я ползвам и изплаквам царевицата от нея, иначе почват да ми лепнат прашката, ръцете, и всичко което пипна след нея.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Лепне, защото има захар в нея...и то истинска захар, а не подсладители и други химий...На етикетите не вярвам да лъжат, а и най-големият производител на консервирани зеленчуци надали би посмял да опетни името си така...все пак са световен бранд.Венелин Радушев написа:Пасирай консерва с царевица и я добави към водата с която ще овлажняваш храната. Ароматът на тази вода от консервата е неосезаемо слаб, а и въобще не съм уверен, че вътре няма консерванти, без значение какво пише на етикета. Аз лично никога не я ползвам и изплаквам царевицата от нея, иначе почват да ми лепнат прашката, ръцете, и всичко което пипна след нея.
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Съгласен съм с колегата "empar". А и по-горе той спомена, че за подсилване на аромата използва и ванилия, ползвал е Dr. Oetker... Бондуеле като царевица, винаги ми е била любима и много резултатна при риболов! Така че...ще видим.empar написа:Лепне, защото има захар в нея...и то истинска захар, а не подсладители и други химий...На етикетите не вярвам да лъжат, а и най-големият производител на консервирани зеленчуци надали би посмял да опетни името си така...все пак са световен бранд.Венелин Радушев написа:Пасирай консерва с царевица и я добави към водата с която ще овлажняваш храната. Ароматът на тази вода от консервата е неосезаемо слаб, а и въобще не съм уверен, че вътре няма консерванти, без значение какво пише на етикета. Аз лично никога не я ползвам и изплаквам царевицата от нея, иначе почват да ми лепнат прашката, ръцете, и всичко което пипна след нея.
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Как точно ванилията ще подсили царевичният аромат на сиропа?Redimido написа: Съгласен съм с колегата "empar". А и по-горе той спомена, че за подсилване на аромата използва и ванилия, ползвал е Dr. Oetker... Бондуеле като царевица, винаги ми е била любима и много резултатна при риболов! Така че...ще видим.

Относно марките, зависи за какво ми трябва. Зърната на бондюел са твърди и добре се задържат на куката. За захранване предпочитам по-меки зърна, в много случаи и за кука.
Не помня марки, но като неписано правило най-евтините са точно такива.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колеги, реших да снимам цялата работа.Step by Step
Тая бялата ивица в шишенцето е с мааааалко повече ванилия

Напълни се до горе. Дори около една супена лъжица фира отиде, че нямах друга бутилка

Сега и крайната цел. Задушена с масло, лют пипер и вегета. Поръсвам с кашкавал и магданоз. Гарнитурка за риба и бира.....номер едно.

Тия дни започвам с някой течен аромат на Сенса, но още не съм решил кой да е...идеи???
Тая бялата ивица в шишенцето е с мааааалко повече ванилия

Напълни се до горе. Дори около една супена лъжица фира отиде, че нямах друга бутилка

Сега и крайната цел. Задушена с масло, лют пипер и вегета. Поръсвам с кашкавал и магданоз. Гарнитурка за риба и бира.....номер едно.
Тия дни започвам с някой течен аромат на Сенса, но още не съм решил кой да е...идеи???
DIY ароматизатор номер 1 е : смачкан чесън.
Има ли някой, който си купува ароматизатор: чесън?
- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега просто сложи истински чесън или такъв на прах. Ароматът и без това е доста силен. Не знам как може да се направи по-концентриран от натуралния.ourglory написа:DIY ароматизатор номер 1 е : смачкан чесън.

А аз реших да забъркам следващата доза сокче с канела за Искърски платички.