Любимия воблер!

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Re: Любимия воблер!

Мнение от Emo-83 »

val написа:Момци, педи сезона ще пусна една тема с цел да има някаква яснота в края на сезона, кой , на какво, в кое време и колко пъти.
Нека е ясно по категоричен начин, кои за сезона са най-уловистите примамки.
Обещавам да го направя , защото ми писна да си ги мерите на тази трибуна без да си ги показвате.
Мисля,че клипчетата дават по-голяма яснота.
Освен това само някои си ги мерят без да си ги показват.
Категорична примамка няма....доста са и са според ситуацията.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

cronos39 написа:
val написа:Аз не съм енциклопедия. Показвам и който има интерес да си провери по каталозите.Защо аз да се ровя? За успеха в риболова трябва мисъл и усет. На готово нищо не се получава.
Каква е гаранцията ,че със същия воблер ще имаш успех? Залагам , че ще е никаква.
Правил съм много проби. Казвам какъв е воблера и познай какво се случва? НИЩО. Защо?
Можеш ли да отговориш? Аз знам отговора- не се води правилно. Под правилно разбирам на необходимата дълбочина и скорост.
Приеми думите ми като нещо градивно.
Здравей колега ,не те познавам ,имаш пълното право.Риболовът е спорт и разходи ,така че преди да се захванеш трябва да си помислиш,все пак си е сериозна инвестиция. :drinkers:
Много ми допадат вашите разбирания и напълно ги споделям! :drinkers: Има и по-убави и ловящи сомове воблери,май се казваха ..........,вече забравих па и много изпих,но любим пример ми е яз.Монтана,без да съм се пробвал сериозно там! :wink: 2+2,ВИНАГИ Е РАВНО НА 4-РИ,ВЕРВАЙТЕ МИ! :drinkers:
val0
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от val0 »

Емо, благодаря ти за отговора. През Август м.г. ти ми изпрати 4 Нилса, имам 1 малка бяла на ''Хака''. Видно е че има още доста да уча, но с помощта на колеги като теб, мисля че резултатите няма да закъснеят. Миналият сезон беше отчайващо слаб за мене. Поздрави! :D :D :D
Станимир Бегов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Бегов »

val написа:Момци, педи сезона ще пусна една тема с цел да има някаква яснота в края на сезона, кой , на какво, в кое време и колко пъти.
Нека е ясно по категоричен начин, кои за сезона са най-уловистите примамки.
Обещавам да го направя , защото ми писна да си ги мерите на тази трибуна без да си ги показвате.
Да сте ми живи и здрави, много успехи през сезона.
И за да не съм голословен: това ме впечатлява:
Изображение
Изображение
Това желая да виждам, както и когато подобни риби си заминават обратно във водоема.
Е браво е ти направо я поясни коя е уловистата примамка :lol: :lol: :lol: като искаш да я покажеш и пиши името
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Всеки си има мнение и съответно желание дали да споделя воблера си.Повечето колеги си крият биячките.За мен това е тъпо,защото няма кой да хване моя сом.И какво от това,ако съм помогнал на някой в точния момент да му кажа на какво взема.Най-много и той да хване и да ме споменава с добро.
А най-гадното е да излъжеш и покажеш съвсем различен воблер и дълбочина.Така му губиш поне един ден и нищо не печелиш освен омраза.
Не го правете моля ви.По достойно е да се каже....не мога да ти споделя.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

val0 написа:Емо, благодаря ти за отговора. През Август м.г. ти ми изпрати 4 Нилса, имам 1 малка бяла на ''Хака''. Видно е че има още доста да уча, но с помощта на колеги като теб, мисля че резултатите няма да закъснеят. Миналият сезон беше отчайващо слаб за мене. Поздрави! :D :D :D
Август месец е най-тъпия за тролинг....тегава работа принципно за всички водоеми....особенно при яки жеги.Тогава не кълве много,но можеш да хванеш трофей.При кльонка е същото.
Ще ти,кажа друг гяволък за белите риби.По принцип воблера е добре да минава над тях....за повече кълванета.Но ако забележиш,че имаш една-две риби на средната тройка......това означава,че бялата се излита от долу,а не движиш в нейния арал.От тук автоматично следва,че дълбочината може да се свали метър-два до три и кълванетата ще се увеличат драстично.
Представяйте си така нещата.Малките бели се излитата за да хапят примамките и живата стръв пада долу на дъното.Там големите ги събират,като солети в периода на хранене.Същото е при джига.През деня почуквания,а привечер всичкото яйце е в супата....освен това вече се ловят и по-големи.
За това моя извод за бялата по време на лято да я търсите в дълбоките води с подходящо кислородно съдържание.Обикновенно на сонара се виждат и отчита по две-три едри риби.Вечерта и сутрин рано ги търсете около плитчините и заливите,защото те там се хранят по това време.
Именно за това се получават разлики и хората трудно се ориентират......щото 10м. и повече не е малка разлика. :wink: :idea:
При сома е различно,макар да има сходни неща.И да знаеш,тия неща не съм ги научил от форумите или някой да ми ги е казал.
И понеже сте пичове,ще ви покажа заместител на Сливъра и когато рибите слезнат на по-голяма дълбочина.
Рапала Джойнтед Миноу 13см.гази 4.5м. :wink:
Изображение
За съжаление,този воблер също го няма по магазинската мрежа,но все пак ще мога да помогна на някой закъсал колега.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 42fTiLs8Fw
http://www.youtube.com/watch?v=aZeO63O-HZ4
Всеки един воблер който е удачен за спинингистите е много добър и за сом на тролинг,защото има активна игра при бавна скорост,което търсим ние при сома. :idea:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Разглеждайки играта на Джойнтет видях как са я показали руснаците.
http://voblery.com.ua/catalog/jointed.html
Тази промяна,ако ползвате конец се получава само със щипването му....все едно дърпате леко струна на китара......пробвайте го с воблер до лодката за да видите реакцията.Понякога не е нужно цялостно придърпване с въдицата.
Другия воблер който си заслужава е за по-плитко и има доста сомове на него...дори на Монтана.....нищо,че Троли говори само за Сливърите и как някой бил ги измислил е този.
http://www.miklurchtackle.com/index.php?productID=223
Друг път ще ви покажа джойнтед на Нилса.Но за сега няма да пиша,че нали ги внасям и се приема за реклама.За това запомнете добре..... пиша за други ф-ми и по съвест.Щото е толкова тъпо да ме обвинява някой в търговия след,като мога да му продам и двете въдици от една и съща фирма,но не мога да си изкривя душата коя за мен е по-добра.
За мен при воблерите,всяка ф-ма има своите биячи и за това събирайте тях,а не колекционери на цветове.За мен 4 цвята са си екстра,ако имаш от бияч.Но с три също ще се оправиш.Два ми се виждат малко. :roll:
Аватар
spookymiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spookymiro »

Emo-83 написа:...Ще ти,кажа друг гяволък за белите риби.По принцип воблера е добре да минава над тях....за повече кълванета.Но ако забележиш,че имаш една-две риби на средната тройка......това означава,че бялата се излита от долу,а не движиш в нейния арал.От тук автоматично следва,че дълбочината може да се свали метър-два до три и кълванетата ще се увеличат драстично...
Ловя си миналото лято на дълбочина около 6 метра и хващам риби все на средната кука на воблери дето газят между 2.4 и 4.5 метра. Както е описал Емо, реших че рибата излита отдолу и сложих един магнум 14см, който гази на 5.4 метра. На него хванах още няколко риби, които пак бяха хванати на средната кука!? Разликата беше, че рибите на магнума бяха от само от кило и половина нагоре.

Поздрави!
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
val0
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от val0 »

Емо, още веднъж Ти благодаря за разясняването на безценната тактика и поведението на рибата. Миналия сезон стартирах с 45-50 воблера, а за предстоящия ще станат около 80 и всички нови в колекцията са съобразени с мнения от колегите за тях. Много разчитам и на НИЛСОВЕТЕ защото са уникални и ювелирни. Поздрави! :D :D :D
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

val0 написа:Емо, още веднъж Ти благодаря за разясняването на безценната тактика и поведението на рибата. Миналия сезон стартирах с 45-50 воблера, а за предстоящия ще станат около 80 и всички нови в колекцията са съобразени с мнения от колегите за тях. Много разчитам и на НИЛСОВЕТЕ защото са уникални и ювелирни. Поздрави! :D :D :D
Нилсовете ще ползваш на закриването и откриването яко.....също така и липскул.Гарантирам ти сомове и бели.Вземи си освен Инвинсибъла 8 и 12см. и Джъмбо шалоу цвят 101 или 66.Жорката Димов им разпука путките на белите и накрая ги махна,че нали бяха забранени.
Нилса е ръчен воблер и не е толкова красив,като Ю-зурито.Но е от дърво,което поради ниското тегло допълнително подобрява играта му.Освен това е със много здрава арматура и сома не го прави на щайга.На 8см. куките са добри,но за бяла и понеже хванахме 5 сомета на него,моя съвет е да се сменят с морски.На всички останали не ги пипаш тройките.
Сега ще видя какъв джойнтед ще дойде.Щото миналата година им поръчах да ми направят 12см. Инвинсибъл,но не ми хареса играта....за по-бърза скорост е и не поръчах.
valen1234
новобранец
новобранец

Мнение от valen1234 »

Ето ви два от моите любимци те за пролетта и газят около 2,5 метра за марката ще отговарям на лични за да не правим реклама.
http://alfa.kachi-snimka.info/images/klz1360308986a.jpg
на ред хеда имам много бели над 1,5кг
а на синия една бяла 6кг и няколко сомета по 6 и 8 кг.
РИЗОВ-70
новобранец
новобранец

Мнение от РИЗОВ-70 »

[quote="Emo-83"]Ние сме хващали през деня белите между 15 и 20м.А вечерта ги ловиме на 3-4м.по заливите.

Емо можеш ли да ми кажеш каква е била дълбочината от повръхноста до дъното през деня и вечерта ,когато сте ги ловили във описаните от теб дълбочини.Благодаря.
dupkata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dupkata »

valen1234 написа:Ето ви два от моите любимци те за пролетта и газят около 2,5 метра за марката ще отговарям на лични за да не правим реклама.
http://alfa.kachi-snimka.info/images/klz1360308986a.jpg
на ред хеда имам много бели над 1,5кг
а на синия една бяла 6кг и няколко сомета по 6 и 8 кг.
Воблерите са BMG копие на тин фин знаем ги.
valen1234
новобранец
новобранец

Мнение от valen1234 »

А така разкрити са воблерите ето още малко от тях.
http://alfa.kachi-snimka.info/images/rgh1360336614a.jpg
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Ето тогава и мои два.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”