МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от Vid »

KalinBoloneza написа:А иначе къде можеш да пробваш определено на по дълбоки места и всичко друго е много голям късмет през зимата да хванеш трофейна риба на Марица....!Успех :mrgreen:
През зимата си е много голям късмет да хванеш нещо по реката на изкуствени примамки. Днес бях в Свиленград, реката е пълноводна и цвета на водата е боза... Инак, опита ми показва, че зимата има по голям шанс за трофейни риби, щото лятото от гладните юноши човек не може да се отърве. Но, шанса е толкоз малък, че бих препоръчал на спинингистите да не си губят времето, а да се пробват на джиг по затворените водоеми.

п.п. Най големият си шаран 5 кг. хванах на въртележка мепс 2 на Марица миналата ранна пролет, ама все пак тук си говорим за риболов, а не за случайно изтърмъчени риби :lol: :lol: :lol:
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

Vid написа:
KalinBoloneza написа:А иначе къде можеш да пробваш определено на по дълбоки места и всичко друго е много голям късмет през зимата да хванеш трофейна риба на Марица....!Успех :mrgreen:
През зимата си е много голям късмет да хванеш нещо по реката на изкуствени примамки. Днес бях в Свиленград, реката е пълноводна и цвета на водата е боза... Инак, опита ми показва, че зимата има по голям шанс за трофейни риби, щото лятото от гладните юноши човек не може да се отърве. Но, шанса е толкоз малък, че бих препоръчал на спинингистите да не си губят времето, а да се пробват на джиг по затворените водоеми.

п.п. Най големият си шаран 5 кг. хванах на въртележка мепс 2 на Марица миналата ранна пролет, ама все пак тук си говорим за риболов, а не за случайно изтърмъчени риби :lol: :lol: :lol:
аз ходя по Марица,но или да пробвам нови примамки или да изгубя време общо взето набелязвам места през който мога да се възползвам през лятото от тях!А ако удари нещо си направо 6ца от тотото....направо имам чуството че хварлям невидими примамки :lol: или се едмо камани :mrgreen: :mrgreen: за затворен водоем малко страшно да се хоти малко им нямам доверие на патищата доста са кални,събота закъсах на (Паткарника) за малко си остана там!Другия варянт е пеш.....
Изображение
Reel Tuning
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

Някои неща ги знам от Руснаците доста клипове съм изгледал за джиг риболова,ама на затворени водоеми,да видим днеска ако има време ще отида и ще пиша по-късно каква съм я свършил.
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

някакво раздвижване на бялата риба, при търсенето и от брега няма ли вече, колеги??
Поздрави!!

п.п. Зимата при слънчево и топло време, повишаващо се атмосферно налягане и настояване от страна на риболовеца, понякога се надлъгва по някое соме :wink:
Но за съжаление от година на година популацията му в реката намалява, все повече и си трябва доста солидна доза късмет за да се улови нещо трофейно!!!
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Аз дочух ,че през изминалата седмица имало 3 уловени сома на воблер ,така , че ако човек има късмет може наистина да излъже някое
Аватар
dobrio
новобранец
новобранец

Мнение от dobrio »

За два излета на Марица имам три риби. Тази е от вчера, хареса си китайския воблер. За съжаление тройката беше разкъсала хрилете, а беше пълна с хайвер. Мисля да ги оставя на мира вече, а след забраната пак тормоз.
Изображение
host images
lider83
новобранец
новобранец

Мнение от lider83 »

Здравейте.Да попитам за Марица до гребната база как е хавата ?
mavara.nak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mavara.nak »

Ифо от вчера.Добричка река/Димитровград/.Много морунаж/20см/много редки скобари.Стръв бал/шарен/и жълта маниста. :drinkers:
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

dobrio написа:За два излета на Марица имам три риби. Тази е от вчера, хареса си китайския воблер. За съжаление тройката беше разкъсала хрилете, а беше пълна с хайвер. Мисля да ги оставя на мира вече, а след забраната пак тормоз.
Изображение
Много мъдро решение :wink: , аз вече от миналия уикенд не ги закачам. То нямах и слука де, което е още по-добре за тях :D Нека си хъврлят яйцата, че да има причина след време още да си купуваме примамки и такъми :rolleyes:
Изображение
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

Днеска греда малко по-късно отидох а и не знам местата още разучавам и то почна да вали та спрях.Направих 3часа риболов ама не бара или аз не съм с добри примамки..
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

Днес след като валя снощи дали ще има удари ?
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

Fishh написа:Днес след като валя снощи дали ще има удари ?
както ти казах по това време си е жив късмет...утивай с мисълта за разходка и развличение апък квото стане не си мисли че ще хванеш и така!Очаквай удари преди забраната и след забраната....момента спининга е в дупка!
Изображение
Reel Tuning
Аватар
dobrio
новобранец
новобранец

Мнение от dobrio »

Fishh написа:Днес след като валя снощи дали ще има удари ?
Стига да не тече кал, търси ги в сравнително плитки места със слабо или почти никакво течение.Говоря за щуките.
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

Аз съм имал 2-3 доста добри риболова на силиконови примамки,но на затворен водоем,сигурно това ме обърка малко при речния е малко по различно.Иначе ще пробвам няма се отказвам,хич да не е разходка сред природата :)
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

Стига да не тече кал, търси ги в сравнително плитки места със слабо или почти никакво течение.Говоря за щуките.
:partyman:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”