Избор на 7м. директен телескоп

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
kosgolibos
новобранец
новобранец

Избор на 7м. директен телескоп

Мнение от kosgolibos »

Здравейте колеги! От известно време насам ме тормози един въпрос, а именно: избор на 7 метров директен телескоп. Ще го ползвам за риболов най-вече на река (предимно Огоста), като за целта съм се спрял на вариант за връх "жило". Смятам да закупя допълнителен кух такъв, който след оластичаване живот и здраве да ползвам за риболов на по-едри риби на затворени водоеми и по р.Дунав. Трябва ми проверен в практиката, надежден телескоп на цена до 150 лв. След проведеното проучване по темата бях спрял избора си на слените варианти:
1. Formax Visage
2. Focus - Finessa
С "1" се "запознахме лично" вчера в магазина на бул."Сливница" и "Хр.Ботев" и мога да кажа, че "си допаднахме" При посещението ми в друг магазин (срещу "ЦУМ"), където имах намерение да добия преки впечатления от "2" се оказа, че по думите на продавача (или собственик, не разбрах точно) въпросния модел бил на 6-7 години и е изчерпан/не се произвежда (мъгла). Човека ми препоръча заместител/еквивалент (каквото решите) на въпросния модел, а именно: Centurion. След преглед на параметрите на двете пръчки забелязах една съществена разлика в грамажа с около 100-ина грама в полза на Finessa-та, оказала се по-лека.. С две думи понятието "еквивалент" в случая се явява доста разтегливо понятие, а вероятно и "утежняващо" обстоятелство. Въпроса (който може би трябваше да задам на продавача/собственик, но поради смущение, породено от неопитност (признавам без бой :smt021 ) пропуснах) ми е: защо нещо толкова успешно и доказано (останах с впечатление, че поне за БГ-стандартите) като "Finessa" бива "заместено"? Моля, ако някой от вас има идея къде в София бих могъл да я "пипна", и закупя евентуално, ако се спра на нея, за да приключи "мъката", защото за мен е важно. Благодаря предварително на отзовалите се и "на слука"! :smt109
eat, sleep, go fishing
Аватар
TRAP
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Избор на 7м. директен телескоп

Мнение от TRAP »

kosgolibos написа: 2. Focus - Finessa"! :smt109
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
Аватар
shtilio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shtilio »

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Regar
фен клуб-скобар

Мнение от Regar »

Финесата наистина не се произвежда вече и можеш да я намериш някъде застояла по щандовете или втора ръка. Формакса е по-нов и седи по-стегнат и изпънат от финесата. Впечатленията ми за формакса не са преки, но съдейки по 6-метровата болонеза на приятел (директния е същия, но без водачи) е по-добрия избор.

П.С. Имам финеса на 8 метра и е голям маркуч, но пък за толкова години не ме е предала
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

Takaaa....Финеса най-вероятно наистина няма да намериш-вярно е това,че са спрени от производство.Центуриона съм го клатил в магазин и с нищо не се доближава до добрата стара финеса-така,че го забрави,но това не всичко.Най-новия модел на фокус,който замества центуриона се казва -фокус грация поле.Него също съм го виждал и разпъвал в магазин,като е също толкова лек,оправили са му строя/стои доста по-изпънат от финесата/,НО е с толкова дебела бланка,че разваля доброто впечатление от пръчката...
Ако в момента ме тормозеха такива проблеми бих следял раздел ,,продава риболовни'' във форума,защото излизат постоянно хубави 7-ци.A също може да пуснеш обява и в раздел ,,купува'' с това каквото търсиш...
Но като цяло на твое място бих се преориентирал в търсенето към Tica adventure заради три неща:
-по-лека
-по-добър строй-финесите след 6-те метра все повече провисват и стават ,,по-маркучести''
-налични резервни части,ако стане фал...
Успех с покупката...
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

Ето това имах предвид....
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Аватар
TRAP
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от TRAP »

Regar написа:Финесата наистина не се произвежда вече и можеш да я намериш някъде застояла по щандовете или втора ръка. Формакса е по-нов и седи по-стегнат и изпънат от финесата. Впечатленията ми за формакса не са преки, но съдейки по 6-метровата болонеза на приятел (директния е същия, но без водачи) е по-добрия избор.

П.С. Имам финеса на 8 метра и е голям маркуч, но пък за толкова години не ме е предала
Маркуч ама е супер формакса е с по тънкостенни бланки.
Финесата е имам на 8м от 2005г без нито една забележка а риби до 2,500кг вади на жило.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
Аватар
tsvetkoff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tsvetkoff »

Въпреки,че е "маркуч" - от Финесата няма недоволни ползватели.
...... можеш да се огледаш за някоя запазена Тика - 2-ра ръка.
......... и накрая да си похваля и моята сопа -
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1999
ползвам я с жилото ......... лека и стегната пръчка.
Спасе
новобранец
новобранец

Мнение от Спасе »

Имах директна седмица на Микадо, за мен това беше избора. Доста време ми служи.
Аватар
miLen4oo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от miLen4oo »

И аз се чудех м/у тези 2 тояги и най-накрая от много питане и оглеждане се спрях на варненската фирма АКЕ Манчо.
Колега замисли се ,че ако се случи нещо "лошо" със сопата трябват и части.За това се спрях и на Манчо ,резервни части 1 към 1 с тази която ти трябва.
Та взех си 7-мак на тази фирма около 310-315 грама.
dimito80
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dimito80 »

взимай вегата на 8м от три години я имам сложел съм и ластик ,пък и за тези пари не знам какъв директен ще намериш да е толкова лек
plwned
новобранец
новобранец

Мнение от plwned »

Finess-ата я имам на 8 преди да си взема мойта клатих 7-цата значително по-лека и по-стегната пръчка е 7-цата .. няма да съжаляваш ако я вземеш много е здрава..
Аватар
kosgolibos
новобранец
новобранец

Мнение от kosgolibos »

Здравейте отново на всички! Благодаря ви от сърце за това, че взехте насериозно молбата ми и се отзовахте с мнение по този наболял въпрос със съществено значение за психическата ми устойчивост през следващата седмица-две :smt100 , когато смятам да осъществя покупката. След всичко прочетено до тук у мен се затвърди впечатлението, че първоначалният ми избор да се спра на 2-та варианта, които съм посочил в увода към темата не лишен от основание, а дори напротив. За съжаление Finessa-та "няма да я бъде" тъй като съм човек, който държи да има план "Б". След като се оказа, че въпроса с резервните части за нея не стои никак ще трябва да потърся друго решение. Логично е това да бъде Visage-ът. За Vega-та също съм чул някоя и друга добра дума, така че ще се опитам да я издиря из магазините за среща "очи в очи". Ще взема под внимание и всичко останало, което сте написали в стремежа да ме улесните и ще преценя.. Благодаря още веднъж за съдействието и отделеното време. На слука и много тежки риби за всички! :supz:
eat, sleep, go fishing
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

Вземай Визажа, супер е пръчката за парите си. Определено е по стегната от Финезата, а и резервни части недай си боже има.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
kosgolibos
новобранец
новобранец

Мнение от kosgolibos »

Амин! :prayer:
eat, sleep, go fishing
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”