Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг въдици на достъпна цена
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Спининг въдици на достъпна цена
Отидох да го видя, а в последствие го и взех - на 2,10 с 0-10 грама акциятаczd написа:Ще се радвам да споделиш мнение за пръчлето, че си счупих ултралайта преди седмица в домашни условия и няма с какво да открия сезона на петниститеJettroniX написа: Утре отивам да видя резервния вариант Onaga Spin - Tubertini /2,10/0-10gr
С тая широка акция ми се струва, че ще е хилава като макарон, но все пак и без това имам път натам, а пък пръчката, която поръчах едва ли ще дойде до 2-3 седмици, та ми трябва нещо спешно да не ставам за смях още в началото на годината

Взех го на промоция, тъй като беше последната им бройка на 2,10 с тази акция, а и имаше леко обеленко (шупличка 3-4 мм) от корка на дръжката от долната страна, явно е закачена като е поставяна на пода на стойката за въдици. Както понякога се изразявам : "Това е против уруки"

Само един кусур забелязах за сега - струва ми се, че леко криви при върха. Може и да бъркам заради оптичната илюзия създавана от лака, с който са залети водачите. Други кусури вече като почна да я експлоатирам на макс

За тия пари взех предоволно. Ще гледам Уикенда или през Делника на следващата седмица да я заведа на Марица и да я размятам, та тогава още по-обективно ще ми е мнението.

- ynovi
- научил се да хвърля
А така колега Джетроникс. Аз се чудех как да ти кажа да понамалиш размерите на примамките. И няколко малки воблерчета и блеснички няма да са ти излишни като за начало.JettroniX написа:Отидох да го видя, а в последствие го и взех - на 2,10 с 0-10 грама акциятаczd написа:Ще се радвам да споделиш мнение за пръчлето, че си счупих ултралайта преди седмица в домашни условия и няма с какво да открия сезона на петниститеJettroniX написа: Утре отивам да видя резервния вариант Onaga Spin - Tubertini /2,10/0-10gr
С тая широка акция ми се струва, че ще е хилава като макарон, но все пак и без това имам път натам, а пък пръчката, която поръчах едва ли ще дойде до 2-3 седмици, та ми трябва нещо спешно да не ставам за смях още в началото на годината
Хората от Видракс определено знаят как да правят бизнес и отстъпки на клиентите си
![]()
Взех го на промоция, тъй като беше последната им бройка на 2,10 с тази акция, а и имаше леко обеленко (шупличка 3-4 мм) от корка на дръжката от долната страна, явно е закачена като е поставяна на пода на стойката за въдици. Както понякога се изразявам : "Това е против уруки"Магазинера звънна и по складовете и другите магазини, но и там са изчерпани вече. Сподели ми, че негови колеги ползват такава въдица и са много доволни спрямо цената и качеството. Аз също съм доволен.
Водачите са СИК, подредени са в правилен ред, с едно краче, 7 броя общо и са залети професионално без забележка. Края на дръжката й се опира точно в края на лакътя ми, което за мен е удобство. Другото, което ме изненада, че при акция 0-10 въдицата стои стегната и не се мандахерца като макарон. Строят й според мен е средно бърз. За да видим баланса й сложихме Тубертини Сирио на 1000 и работата заспа. Балансът със Сириото идваше някъде на 8-9см от макарата. След няколко дена мисля да й направя видео и да ви я покажа.
Само един кусур забелязах за сега - струва ми се, че леко криви при върха. Може и да бъркам заради оптичната илюзия създавана от лака, с който са залети водачите. Други кусури вече като почна да я експлоатирам на макс
За тия пари взех предоволно. Ще гледам Уикенда или през Делника на следващата седмица да я заведа на Марица и да я размятам, та тогава още по-обективно ще ми е мнението.

Здравейте колеги,
Някой има ли впечатления/опит с Seika Iridium Spin - Tubertini? Въдицата е 2.40, тест по примамка 0-10. Ето и линк:
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=5487
Необходима ми е за кефал с малки примамки. Използвам предимно блесни и воблери от 3.5 до 6 гр. Ловя на реки: Янтра и Лефеджа.
Въдицата я пипнах в един магазин и мога да кажа, че ми хареса. Мисля, че акцията клони към бърза. Чудя се как ще се дължи в бързеи.
Някой има ли впечатления/опит с Seika Iridium Spin - Tubertini? Въдицата е 2.40, тест по примамка 0-10. Ето и линк:
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=5487
Необходима ми е за кефал с малки примамки. Използвам предимно блесни и воблери от 3.5 до 6 гр. Ловя на реки: Янтра и Лефеджа.
Въдицата я пипнах в един магазин и мога да кажа, че ми хареса. Мисля, че акцията клони към бърза. Чудя се как ще се дължи в бързеи.
-
- научил се да хвърля
Сейката наистина е много приятна и аз я тръсках в магазина, ако мислиш, че дължината те устройва, вземай.
Аз сично за Янтра ползвам пръчка 1,7 и ми е ОК.
Аз сично за Янтра ползвам пръчка 1,7 и ми е ОК.
- ivalpetkov
- разбира нещата
Ето и едно предложение от мен-аз втора година работя с такава пръчка и съм много доволен...отлична изработка и здравина съчетана с лекота.Личната ми е на 2.10 и акция 7-28.....Ето тука я имат на 2,40 и с по малка акция....http://www.bulit2000.com/veras-spin-240
Ето я в действие моята лека пръчица...http://www.nariba.com/forum/gallery/ima ... e_id=24427
Ето я в действие моята лека пръчица...http://www.nariba.com/forum/gallery/ima ... e_id=24427
- smoky
- научил се да хвърля
Колеги, някой знае ли къде може да се открие Sert Exceed 1.80 UL ( 0.9-5 gr.)? Нещо много дефицитна стока е станал в последно време... 

-
- новобранец
Таман и аз смятах да започвам да го търся, но нямам много време. Гледах вчера в 2-3 сайта го имаше, ама не съм звънял да питам, та и на мен ще ми е полезноsmoky написа:Колеги, някой знае ли къде може да се открие Sert Exceed 1.80 UL ( 0.9-5 gr.)? Нещо много дефицитна стока е станал в последно време...
-
- вече хвърля и на тежко
Абе, на битака беше заложенама отиде. 

Миналата седмица не успях да направя видео на реката, че от студа батерията на камерата падна съвсем..., но пък в домашни условия направих няколко снимки, че натрупа сняг пак и с тях направих това видео :JettroniX написа:Отидох да го видя, а в последствие го и взех - на 2,10 с 0-10 грама акциятаczd написа:Ще се радвам да споделиш мнение за пръчлето, че си счупих ултралайта преди седмица в домашни условия и няма с какво да открия сезона на петниститеJettroniX написа: Утре отивам да видя резервния вариант Onaga Spin - Tubertini /2,10/0-10gr
Хората от Видракс определено знаят как да правят бизнес и отстъпки на клиентите си
![]()
Взех го на промоция, тъй като беше последната им бройка на 2,10 с тази акция, а и имаше леко обеленко (шупличка 3-4 мм) от корка на дръжката от долната страна, явно е закачена като е поставяна на пода на стойката за въдици. Както понякога се изразявам : "Това е против уруки"Магазинера звънна и по складовете и другите магазини, но и там са изчерпани вече. Сподели ми, че негови колеги ползват такава въдица и са много доволни спрямо цената и качеството. Аз също съм доволен.
Водачите са СИК, подредени са в правилен ред, с едно краче, 7 броя общо и са залети професионално без забележка. Края на дръжката й се опира точно в края на лакътя ми, което за мен е удобство. Другото, което ме изненада, че при акция 0-10 въдицата стои стегната и не се мандахерца като макарон. Строят й според мен е средно бърз. За да видим баланса й сложихме Тубертини Сирио на 1000 и работата заспа. Балансът със Сириото идваше някъде на 8-9см от макарата. След няколко дена мисля да й направя видео и да ви я покажа.
На реката я пробвах както в бързо течение, така и в спокойни води. Замятах с Мепс Аглия - от 1-ви до 3-ти номер, с едно 4 грамово Хорнетче и един Джако 3,5 грама (нямам по-малки примамки

ynovi ще трябва да си купувам буби като твоите

- ynovi
- научил се да хвърля
Аз пък каква я свърших!..JettroniX написа:
ynovi ще трябва да си купувам буби като твоите, но само да се махне гадната Зима

На откриването на Панега като бях (това ми беше и сефте ходене за пъстърва между впрочем

Та поръчах ей тази пръчка: http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=7290
Garbolino - UL. L. JAUFFRET / 180 0,1-2 гр./ - По надолу няма повече.

Колега, въдицата не е с тест 0 - 2 гр, а е предназначена за блесни до номер 2. Такъв е смисъла на означението й. Иначе е съвсем прилична пръчица.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ха така,от бръмбари на мухички и комариynovi написа:Аз пък каква я свърших!..JettroniX написа:
ynovi ще трябва да си купувам буби като твоите, но само да се махне гадната Зима
![]()
![]()
На откриването на Панега като бях (това ми беше и сефте ходене за пъстърва между впрочем) пръчката ми 210 /2-12гр. ми се стори дългичка за тамошните храсталаци в некой участъци, а и си е по принцип прекалено твърдичка за там.... Освен това ми дойде и идеята, дали не мога ли да ловя по-фино, например с някой видове изкуствени мухи със спинига.
/не се смей!
- сериозно/ Но не с булдо, а системата ще трябва да по-различна и от мухаренето, ама ще я измисляме някак...
![]()
Та поръчах ей тази пръчка: http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=7290
Garbolino - UL. L. JAUFFRET / 180 0,1-2 гр./ - По надолу няма повече.

- ynovi
- научил се да хвърля
Мерси, но я отчаквам във вторник да дойде.JettroniX написа: Ха така,от бръмбари на мухички и комари(не мога да не се засмея просто
) Не знаех, че има и такива до 2 грама
![]()
Честита нова шибучка! Много хванати пъстърви

Иначе, тази която ти си взел /0-9/ долният тест ме съмнява да е баш 0. но това няма значение защото ще се справя идеално и с най-малките воблери. То и за този риболов който ти смяташ, не трябва толкова малък долен тест. Но се чудя просто, за да я дават с тъкъв диапазон, според мен трябва да е параболик може би?
- ynovi
- научил се да хвърля
Мерси Мунчо!Мунчо написа:Колега, въдицата не е с тест 0 - 2 гр, а е предназначена за блесни до номер 2. Такъв е смисъла на означението й. Иначе е съвсем прилична пръчица.
Не знаех, че такъв смисъл може да има понятието: Акция 0.1 - 2 !?
Ще я видя като пристигне.

- sme6ko83
- вече хвърля и на тежко
Някой виждал ли е от близо тази тояжка в 6 футовия и вариант,и ако да-какви са му впечатленията?
http://www.bent-fishing.com/SPORTISM-SP ... oduct-1949
http://www.bent-fishing.com/SPORTISM-SP ... oduct-1949