яз.еница

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

pep4o83
научил се да хвърля
научил се да хвърля

яз.еница

Мнение от pep4o83 »

Здравеите колеги даите някакво инфо за язовир еница?Ходил съм там много отдавна какво е положението?
Аватар
boreto1
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: яз.еница

Мнение от boreto1 »

pep4o83 написа:Здравеите колеги даите някакво инфо за язовир еница?Ходил съм там много отдавна какво е положението?
Ихаааа върна ме в детските спомени за тоз язовир ,навремето имаше много риба ,дано се намери някой с инфо за него и намен ми стана интересно
pep4o83
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pep4o83 »

boreto1 написа:
pep4o83 написа:Здравеите колеги даите някакво инфо за язовир еница?Ходил съм там много отдавна какво е положението?
Ихаааа върна ме в детските спомени за тоз язовир ,навремето имаше много риба ,дано се намери някой с инфо за него и намен ми стана интересно
Адано някои сподели нещо.Всякаква информация ще е от полза.
ceci
новобранец
новобранец

Мнение от ceci »

Колеги, имам информация че язовир Еница е даден под аренда на човек от Червен бряг. Направил е доста подготовки по брега и водоема, но не знам с каква цел-може би за развъждане на риба. Нямам информация за платен риболов. От дълги години беше западнал, малко вода обрасъл с водорасли, яко мрежене и слаб риболов с въдица. Безконтролен достъп. Имаше много слънчевки, много бибан /прилича на дребен костур/ и тук-там някоя каракуда. За шаран не съм чувал. По време на размножаването се ловеше само с парашути. Беше целогодишно разрешен.
pep4o83
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pep4o83 »

ceci написа:Колеги, имам информация че язовир Еница е даден под аренда на човек от Червен бряг. Направил е доста подготовки по брега и водоема, но не знам с каква цел-може би за развъждане на риба. Нямам информация за платен риболов. От дълги години беше западнал, малко вода обрасъл с водорасли, яко мрежене и слаб риболов с въдица. Безконтролен достъп. Имаше много слънчевки, много бибан /прилича на дребен костур/ и тук-там някоя каракуда. За шаран не съм чувал. По време на размножаването се ловеше само с парашути. Беше целогодишно разрешен.
Значи лоша работа така ли?
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

И моето инфо е като на ceci последно бях там преди 5-6г. мрежарене яко и по сред бял ден, питах ги какво става, а те извадиха документи, че са арендатори. вода почти нямаше в сравнение с това което помнех за язовира. Отчетох се с няколко каракуди по около педя и не съм помислял повече за там.
pep4o83
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pep4o83 »

Интересно ми е сега какво е положението? Маѝ ще трябва да ида и да видя какво става.
Mirotg1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Mirotg1 »

И аз това знам, че е даден под наем.Иначе дори и западнал познавам хора които всяка година вадеха по 4-5 шарана по около 4кг и повече.Най-големия язовир в северозападна България (ако се напълни)
pep4o83
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pep4o83 »

Уникален язовир беше преди имаше много и различна риба дано само да несъ го сасипали
bodjaka
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от bodjaka »

понеже ходя често на Червен бряг и имам много приятни спомени от язовира,ходих преди 2,3 години пак и тогава го задрасках категорично :arrow: :arrow: нивото е под всякакъв критичен минимум,кулата е на сухо доста над нивото на язовира,поголовно тарашене с мрежи,няма помен от шарани,сомове и много други от старите обитатели на язовира :arrow: имам известни съмнения,че нарочно го точат поголовно да може да го обезрибят съвсем :arrow: дано наистина е даден някой да го стопанисва,макар че като му знам размерите при пълен обем малко трудно ще го опазят
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

bodjaka написа:,макар че като му знам размерите при пълен обем малко трудно ще го опазят

До колкото знам язовира освен от дъждовете няма постоянен естествен приток на вода. На времето се пълнеше с помпи от реката. Сега едва ли някой ще плаща толкоз ток. Иначе като дете съм бил на палатка там и след една буря за един ден от язовира видях извадени два сома 60кг. и 81кг. Вуйчо ми беше шаранджия и на ден вадеше по 2-3 шарана между 2 и 10кг. а ние с братовчет ми ако събирахме рибата можехме да напълним по един чувал с каракуда и платика, еееееех спомени.
антонио христов
новобранец
новобранец

Мнение от антонио христов »

:butthead: ходя от известно време на язовир еница.Да под наем е и е на един от Ч.бряг предимно таранки на бял червей,бял амур на сладка царевица.няма бракониерство и е изчистен в горната част няма водорасли и закачи
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”