Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

яз.еница
Модератор: sapuna
- boreto1
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: яз.еница
Ихаааа върна ме в детските спомени за тоз язовир ,навремето имаше много риба ,дано се намери някой с инфо за него и намен ми стана интересноpep4o83 написа:Здравеите колеги даите някакво инфо за язовир еница?Ходил съм там много отдавна какво е положението?
-
- научил се да хвърля
Адано някои сподели нещо.Всякаква информация ще е от полза.boreto1 написа:Ихаааа върна ме в детските спомени за тоз язовир ,навремето имаше много риба ,дано се намери някой с инфо за него и намен ми стана интересноpep4o83 написа:Здравеите колеги даите някакво инфо за язовир еница?Ходил съм там много отдавна какво е положението?
Колеги, имам информация че язовир Еница е даден под аренда на човек от Червен бряг. Направил е доста подготовки по брега и водоема, но не знам с каква цел-може би за развъждане на риба. Нямам информация за платен риболов. От дълги години беше западнал, малко вода обрасъл с водорасли, яко мрежене и слаб риболов с въдица. Безконтролен достъп. Имаше много слънчевки, много бибан /прилича на дребен костур/ и тук-там някоя каракуда. За шаран не съм чувал. По време на размножаването се ловеше само с парашути. Беше целогодишно разрешен.
-
- научил се да хвърля
Значи лоша работа така ли?ceci написа:Колеги, имам информация че язовир Еница е даден под аренда на човек от Червен бряг. Направил е доста подготовки по брега и водоема, но не знам с каква цел-може би за развъждане на риба. Нямам информация за платен риболов. От дълги години беше западнал, малко вода обрасъл с водорасли, яко мрежене и слаб риболов с въдица. Безконтролен достъп. Имаше много слънчевки, много бибан /прилича на дребен костур/ и тук-там някоя каракуда. За шаран не съм чувал. По време на размножаването се ловеше само с парашути. Беше целогодишно разрешен.
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
И моето инфо е като на ceci последно бях там преди 5-6г. мрежарене яко и по сред бял ден, питах ги какво става, а те извадиха документи, че са арендатори. вода почти нямаше в сравнение с това което помнех за язовира. Отчетох се с няколко каракуди по около педя и не съм помислял повече за там.
-
- научил се да хвърля
Интересно ми е сега какво е положението? Маѝ ще трябва да ида и да видя какво става.
И аз това знам, че е даден под наем.Иначе дори и западнал познавам хора които всяка година вадеха по 4-5 шарана по около 4кг и повече.Най-големия язовир в северозападна България (ако се напълни)
-
- научил се да хвърля
Уникален язовир беше преди имаше много и различна риба дано само да несъ го сасипали
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
понеже ходя често на Червен бряг и имам много приятни спомени от язовира,ходих преди 2,3 години пак и тогава го задрасках категорично
нивото е под всякакъв критичен минимум,кулата е на сухо доста над нивото на язовира,поголовно тарашене с мрежи,няма помен от шарани,сомове и много други от старите обитатели на язовира
имам известни съмнения,че нарочно го точат поголовно да може да го обезрибят съвсем
дано наистина е даден някой да го стопанисва,макар че като му знам размерите при пълен обем малко трудно ще го опазят

- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
bodjaka написа:,макар че като му знам размерите при пълен обем малко трудно ще го опазят
До колкото знам язовира освен от дъждовете няма постоянен естествен приток на вода. На времето се пълнеше с помпи от реката. Сега едва ли някой ще плаща толкоз ток. Иначе като дете съм бил на палатка там и след една буря за един ден от язовира видях извадени два сома 60кг. и 81кг. Вуйчо ми беше шаранджия и на ден вадеше по 2-3 шарана между 2 и 10кг. а ние с братовчет ми ако събирахме рибата можехме да напълним по един чувал с каракуда и платика, еееееех спомени.
-
- новобранец
pep4o83 написа:Здравеите колеги даите някакво инфо за язовир еница?Ходил съм там много отдавна какво е положението?