WIP ? ЩО Е ТО
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Недостатъкът на уипа е по-голямото му тегло спрямо директния телескоп. Аз имам също уип на Миди (8.38 м с жило а с ластикът е 7.22 м), който ми тежее доста когато го използвам като директен на цялата дължина. Мисля, че беше малко над 500 гр. Като щека съм го ползвал само два пъти, като все ми идваше късичък-рибите си стояха по-навътре. Определено е космическа разликата с щеката. Уипът за мен е нито риба, нито рак. Така че, не е лошо колегите, които се замислят за уип да имат предвид тези неща за да не останат разочаровани.
- Skorpi
- сериозен играч
Ми аз кат обобщавам мненията до тук не може да се сравнява уипа с щеката щот щеката можеш да ловиш и на 3м и на 13м примерно а уипа за мен си остава телескоп с 2 -3 щекерни колена т.е ако имаш 5м телескопични и 3 колена по 1м на щекерна основа и ако е по дълбоко се приближаваш до щеката ама ако е по плитко от върха до плувката остава много влакно и течението и вятъра ще му влиаят с което се губят предимствата на щеката Т.е за мен си остава телескоп с 1предимство пред него че ако се наложи можеш да добавиш някое от допълнителните колена и да бръкнеш по на дълбоко.
така че ivovlad наистина е малко ни риба ни рак

така че ivovlad наистина е малко ни риба ни рак

Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ето това е !Превъзходен прът за риболов на трудно достъпно речно корито
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
За мен това е много здрав директен телескоп, и перфектна къса щека за река.
Вярно като директен е малко тежък,но при положение , че съм му монтирал ластик 1,85 мм
и повечето риби нямат никакакъв шанс си заслужава. От както го ползвам с втория връх с ластика нямам късане от риба и само веднъж след 10-тина минутна борба си замина шарана. излючително мощна въдица. Със риби до 2-3 кг няма никакъв проблем, излизат като моркови
А за реките , става наистина мазало като се шмугна зад някой храст или драки и изтичам зад тях
Е ако ми кажете такъв директен и който има възможност за монтаж на ластик до 2 мм , веднага хвърлям уипа и си го вземам
Незнам на моя всички колена са с щекерна зглобка

А за реките , става наистина мазало като се шмугна зад някой храст или драки и изтичам зад тях

Е ако ми кажете такъв директен и който има възможност за монтаж на ластик до 2 мм , веднага хвърлям уипа и си го вземам
Незнам на моя всички колена са с щекерна зглобка

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Мойто пък чудо е с 2.55м телескопични в началото и после си е на штекерни.
Пролетта съм замислил да го ползвам, като щека из реките пък ще видим
Пролетта съм замислил да го ползвам, като щека из реките пък ще видим

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.

Пак почнахте, а!
Ivak прав си за здравината и надежността на уипа, но говориш само за едри риби. Я да те пробвам на бърз риболов на уклей от брега! Вярно, че си здрав, ама ...!
А за река на изтичане, често ловя с директен без ластик - знаеш какви риби! За какво ми е 2 мм ластик, като повода ми е 0.10?
Повтарям - универсална въдица няма!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка: