WIP ? ЩО Е ТО
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
-
- вече хвърля и на тежко
WIP ? ЩО Е ТО
От скоро се запалих по тези пусти директни телескопи и редовно следя форума.В момента ловя със 7ца okuma legend,ама мисе иска нещо по-класно.Та искам да попитам какъв е аджаба този WIP и какви са му предимствата?

Малко да поправя колегата MITKO70!
WIP e въдица от рода на телескопите (куха с много колена), само че връзката на колената е щекерна т.е. влизат едно в друго (като при щеката). Има уипове по 9-10 м., но могат лесно да се раглабят и да се ползват на подходяща дължина. Много са удобни за риболов на леко от лодка. Единственият им недостатък пред директните телескопи е, че са доста по-тежки, но са по-здрави.
Абе аз не съм плувкар ама Ивака с тоя УЙП скоро ще ме зарази....
ДЕди правилно го е описал: директен , но с щекерни сглобки и е много лесен за разглобяване и лов на различна дистанция, според случая.
Лично съм виждал Ивака да вади 3-4 килограмови шарани с него, а и доста по-едри да му късат повода...
ДЕди правилно го е описал: директен , но с щекерни сглобки и е много лесен за разглобяване и лов на различна дистанция, според случая.
Лично съм виждал Ивака да вади 3-4 килограмови шарани с него, а и доста по-едри да му късат повода...
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
-
- научил се да хвърля
Първо да ви попитам нещо, каква е разликата между телескопа и щеката....!?
Като игнорираме разликата в дължината, другото различно нещо, са двата вида сглобки.
Щекерна и телескопична.
От тук следва, че след като уипа е направен на щекерна сглобка, няма как да го причислим към телескопите!
Нали така?!
И какво излиза, че уипа е вид къса щека
Действително направен за бърз риболов.
Като игнорираме разликата в дължината, другото различно нещо, са двата вида сглобки.
Щекерна и телескопична.
От тук следва, че след като уипа е направен на щекерна сглобка, няма как да го причислим към телескопите!
Нали така?!
И какво излиза, че уипа е вид къса щека

Действително направен за бърз риболов.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Айде и аз да се обадя
Уипа си е къса щека
,
Моя е на Миди, с с топсет за ластик и 3 -коленен връш с жило.
Много здрава карбонова въдица.
Ловя с ластик 1.85 на Миди и нямам никакви проблеми с големи риби или закачки.
Имам две закачени големи риби(амури или шарани около 10 кг, изтървани) и няма проблеми с здравината на въдицата.
Не е толкова тежък на 7 метра с жило, но със топсета с ластик се усеща
За мен е много по добра покупка от директния, просто покриваш много повече ситуации
Преди да си взема моя гледах един уип тика, мноооого слаба въдица
вярно финна е , ама за големи риби не става
На мен не ми е удобен уипа от лодка, но съм с гумена около 3 метра
моя струваше 280 лв , до сега се е изплатил 100-кратно

Уипа си е къса щека

Моя е на Миди, с с топсет за ластик и 3 -коленен връш с жило.
Много здрава карбонова въдица.

Ловя с ластик 1.85 на Миди и нямам никакви проблеми с големи риби или закачки.
Имам две закачени големи риби(амури или шарани около 10 кг, изтървани) и няма проблеми с здравината на въдицата.
Не е толкова тежък на 7 метра с жило, но със топсета с ластик се усеща

За мен е много по добра покупка от директния, просто покриваш много повече ситуации

Преди да си взема моя гледах един уип тика, мноооого слаба въдица
вярно финна е , ама за големи риби не става

На мен не ми е удобен уипа от лодка, но съм с гумена около 3 метра

моя струваше 280 лв , до сега се е изплатил 100-кратно

- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
и по добра покупка от щеката ! дори парите да не са от голямо значение за някои си
))
от лични наблюдения съм забелязал ! че хора които са започнали с уип обикновнно са си купили и щека след това !
не знам но аз май никога няма да го направя ! не заради това че колеги по водоемоте не ме питат колко метра е уипа ми
))) а колко метра е щеката
)))

от лични наблюдения съм забелязал ! че хора които са започнали с уип обикновнно са си купили и щека след това !
не знам но аз май никога няма да го направя ! не заради това че колеги по водоемоте не ме питат колко метра е уипа ми