Избор на макара и плетено влакно

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Избор на макара и плетено влакно

Мнение от Fishh »

Здравейте колеги,ако може да ми препоръчате нещо по евтино като макара и плетен конец за ето тази пръчка http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=56 като разбрах за бреида че е много добър варянт,a плетенака изтърква водачите и се избирал според пръта.Като след време ще сменя пръта ако не е достатачно добър за по големи риби.И дали ще мога да извадя 6-9кг риба ако ми удари ?

1-80-120лв/2-120-160лв общо конеца и макарата
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Re: Избор на макара и плетено влакно

Мнение от stefan4etoo »

Най евтино и добро според мен вземаш едно рйоби от инсайдер до заубер (ти си преценяваш колко пари да дадеш)за плетеняк незнам ама едно пауар про ще върши работа.Ама за риби от 6 до 9 кила както си писал акцийката не е ли маааалко малка :lol: .Кажи къде са тия риби бе да отидем и ние да си хванем :lol: :lol: .Поздрави
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

Аз за това и пуснах тема не съм запознат знам,че е много относително макара,прът,според риболова при мене не е целенасочено само за един вид риба ако не мога да изкарам примерно щука 6-9кг ще купя друг прът.Или трябва да се консултирам лично с някои добър риболовец така маи по форум трудно,аз искам всичко на един път и в едно за всеки вид риба и големи риби :lol:но искам да е добър за по големи щуки защото по моя краи има доста такива.
Аватар
Dass
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Dass »

Аз не си падам по спининга, ама да се изложа и аз по темата... :lol:
Според мен не си заслужава за пръчле от 30 лв. да даваш 50 за влакно. Най-вероятно след няколко излета нито водачите ще стават за нещо, нито влакното. Имам предвид, че на стъклопластово пръчле едва ли водачите стават за брейд. Ако толкова държиш за здраво влакно, то по-добрия вариант е качествен монофил или хибрид. Хибридното влакно е плетеняк от полиетиленови влакна - по-здраво е от монофила и доста по-евтино от брейда. :)
Всяко място и време "си сака фидеро", дет' са вика. :wink:
Изображение
riibok
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от riibok »

Водачите ще издържат-SIC са.
КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

Водачите ще издържат-SIC са.
Да не се притеснявам от износването им значи,аз за напред ще си взема по качествен прът но за сега да мога според финансите да правя по някои излет.А има ли смисъл от повод по-тънко влакно и за щукарски поводи какви да взема ?
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

А инaче копиране от тема на един от фаворитите ми по този риболов :)
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=868
http://shop.fishing-tackle.bg/sunline-super-pe.html
кои от двата и дали ще ми прецака водачите ?

Или някои плетенак да си взема до 20-30лв ?
http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=98

Какви са предимствата от едното и другото Breid-Pletenoto ?
k-1
новобранец
новобранец

Мнение от k-1 »

бреид и плетено е едно и също ; сопата е здрава и ще издържи на всичко в зависимост от аванса на макарето ти;ако търсиш бюджетно решение ти препор. едно влакно на трабуко лонг каст-морско със силиконово покритие-150м./сигн. жълто/ за около 10лв. с малка разтегливост
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

Днеска също я изпробвах само че аванса се чува само при закачки:Dно и аз така си мисля доста напъвах като закачи да откача и има тяга,ще пусна краиното решение за влакно и примамки скоро като избера.А макара и нея мисля да не я сменям още доста е добра поне според мене имам изваден шаран на (Мач-Дам) незнам акции и тем подобно пак с тия такъми 18-16повод не много скъпи 5.2кг шаране,аванса пее ли пее:D

http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... bgroup=100
Това ли ?

http://shop.fishing-mania.com/zoom.php? ... te%20Braid
Това ?
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Тези пръчки,които си харесал колега,не стават за спининг на щука,те са за риболов със силикони/джиг/,при които върхът е доста мек и ще пречи при засечката.....има доста други по-подходящи модели, даже има специална тема във форума-Спининг пръчки на достъпна цена,прочети я,доста ще ти помогне
в избора.
валатът не най-лошото нещо на света
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

Да знам,че пръта не е за този вид риболов за момента казвам да пробвам то е ясно,че в началото ще се хвъртят малко пари за ляк и чак след време ще почна да разбирам нещатa за това и питам малко да съкратим финансите :lol:.А и това не са пръчки а плетени влакна-бреидовe...сега това ще кyпувам да има излети да правя с поне 20% да хвана риба :lol:
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

И така от бързо менящото си мнение и не добре постоянния ми доход :shock: ,но пък голям мерак реших да си взема за първо време следните неща:

Mepps Aglia AG-No 2
Mepps Aglia AG-No 3
Mepps - Aglia Decore AG RGE-No 3
Mepps Aglia Decore OR-No 3
Mepps Aglia CU-No 3
Mepps Syclops AG-No 2
Mosca SAFIR / Gold-7g-10g/2бr
Mepps - Aglia TW OR-No2
Това за блесните къде съм прочел,че има резултат,а за воблерите ако някои сподели резултантен и по евтин е добре :drinkers:

S-FORCE LONG CAST Дължина: 150m
Издръжливост: 6.750кг.
Диаметър: 0.22мм.

Дали ще мога да правя добър кастинг с това влакно,този прът и не толкова подходяща макара за спининг http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=56

А и за кефал и друга риба различна от щука ако мое споделите блесни/воблери на не толкова високи цени,че нали в забрана влиза щуката да не ги контузвам :lol: а да си ходя спокоино..
Аватар
Dass
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Dass »

Fishh написа:И така от бързо менящото си мнение и не добре постоянния ми доход ...
Той твоя доход, за има няма десетина часа се променя поне пет пъти... :lol: :lol:
Или не знаеш какво искаш, или имаш излишни няколко лева и се чудиш за какво да ги похарчиш. :wink:

П.П. Това плетено влакно дето си го намислил е китайски боклук (в eBay е по 7 лв. ..... с доставката)...
Всяко място и време "си сака фидеро", дет' са вика. :wink:
Изображение
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Dass написа:
Fishh написа:И така от бързо менящото си мнение и не добре постоянния ми доход ...
Той твоя доход, за има няма десетина часа се променя поне пет пъти... :lol: :lol:
Или не знаеш какво искаш, или имаш излишни няколко лева и се чудиш за какво да ги похарчиш. :wink:
Mай така ще излезе накрая работата! :)
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Тъй , да се включа набързо в темата , пък ако помогна по някакъв начин , все ще е добре .
Като начало напълно заставам зад мнението на Dass относно виждането брейд / въдица . Друг е въпроса че в случаят я имаме налична тази въдица и съответно е добре да се съобразиме с нея . Така , макара . Взимаш въдицата и с нея отиваш в първият що годе добре зареден рибарски магазин . Разглеждаш макарите които имат и съответно на база добри думи за тях от колеги и някакъв що-годе баланс , си заприходяваш тази която най-ти лепне на душа , такъм и финанси в момента . От там натам плетено . На твоят въпрос "кое ще ми съсипе водачите" , моят отговор е - всички . В никакъв случай не бих те съветвал да обръщаш внимание на това "SIC водачи" което е написано в презентацията на гегата , както и никой не бих съветвал да обърне внимание на надпис "карбон" при въдица в този ценови диапазон . Значи какво имаме в случаят ? Айриа гега търпяща до безкрайност капризите на всякакъв вид брейд и натегнати аванси + съмнителни водачи които надали ще изкарат цял сезон спинингов риболов с брейд . Какво бих те посъветвал в случаят ? Взимаш си едно ПауърПро 0.10 "ментето" за десетина , петнайсте лева , ловиш си с него и не се занимаваш с глюпости чак до момента в който не заделиш за читав спинингов такъм :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”