Вашата препоръка относно изборът ми

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Вашата препоръка относно изборът ми

Мнение от sapuna »

Вълнува ме следния проблемен въпрос-не е точно проблем,а дилема.
В момента карам Фиеста,но се наситих на малолитражка,а и потребностите ми изискват по голяма кола.Решил съм да я сменям и в най скоро време ще го направя.Определено съм се спрял на комби,но предпочитанията ми куцат от към марка.Не мога да си избера между Ауди В4/100/ или Голф3.Спрял съм се на мотор 1.9TDi,а за Голфа може и вариант sdi.
Очаквам препоръките Ви определено за тези два модела.Не че ще се разсърдя и на предложения за друга марка,но нека бъдат аргументирани!Замисълът ми е сам да си я внеса от Европата.Искам предварително да си изясня за какво отивам,че да не се чувствам като гладно цигане в сладкарница.
Не разбирам от автомобили и се надявам на сериозни насоки и компетентни мнения!
Благодаря!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
doctorcheto
новобранец
новобранец

Мнение от doctorcheto »

Значи земи си ауди А4 1.9tdi комби много е готино, а и не са скъпи по 6-7 000 лева са, ако зимаш дизел гледай да е над 1.9. Според мен Аудито си е супер.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Значи пропуснах да спомена,че става на въпрос за кола до 5000лв,че нещо...А и трябва да се мисли за поддръжка!Много ми е легнало това А4 на сърцето,ама от колеги и приятели знам,че им е много солено стопанисването!Определено ще е по евтинка колца!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
doctorcheto
новобранец
новобранец

Мнение от doctorcheto »

Еми на мен това ми харесва пък ти както си решиш.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Сомо, като идея
Астрите гледал ли си ги?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
HAZART
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от HAZART »

Голф-3 тди." Супер кола е 180км ги лови отмах, със 120 влизам в гаража и правя завой" :D
ТОВА,ЧЕ БРАКОНИЕРИТЕ СА НА СВОБОДА,НЕ Е ТЯХНА ЗАСЛУГА А Е НАША ГРЕШКА.

Изображение
Аватар
riboxva6tacha
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от riboxva6tacha »

аз съм за голфа3 много добра марка и е много добра преди,майка ми имаше такава и беше много барза и иконумична,но я откраднаха :cry:
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

Аз съм фен на ауди , абе по принцип цялата рода сме , така че съм пристрастен, но за тези пари от чужбина може да си намериш добра и запазена б4-ка, изискването ти към 1,9тди вдига цената на колата, но може да помислиш и за 1.8 или 2.0 моноинжекция и слагаш газ и пак с горивото си 6+. За подръжката , не вярвам да има голяма разлика в цените на консумативите както на голф-а така и на ауди-то.
И накрая , както се казва , с колата всичко си е до късмет ако предния собствения си я е гледал и поддържал , 1-2 години само масло ще сменяш.
http://www.mobile.de и http://www.autoscout24.com ( тук в дясно на знаменцата избираш в коя страна да търси колите) сайтчета от където можеш да добиеш представа за цените на тези автомобили в чужбина.

Тъй като докарах моето Ауди от Австрия тази пролет, може да се видим и да ти обясня някои подробности , ако решиш да я връщаш на самоход като мен.

Успех в търсенето !
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:idea: :idea: :idea: :idea:

Колега sapuna1971,
аз почти нщо не разбирам от коли и не съм наясно с цените на пазара. Карам Опел Вектра - комби естествено, но редовно имам проблеми с багажа. За да мога да взема още двама колеги с мен за риба, трябва да се ограничавам в товара, а дори не ходим на палатка. В този ред на мисли бих те подсетил за Фолксваген Шаран или друга кола от този клас, в която едва ли ще имаш грижи за багажа, а е удобна и за спане. Решил съм следващата ми кола да е тип "баничарка", но ти явно търсиш нещо по-официално.
Аватар
Chester
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Chester »

Вземи си ТИР :lol: 8)
Хвани и Пусни !
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:lol: :lol: :lol: Аз няма да ти казвам за коя марка съм :lol: Що ти е дизел бе Съпунчо тя навтата 2 кинта, мене ми се чини че бензин на газ по се кара :lol: Па и пали зимата :lol:

Слушай сега офертата ...... :lol: Имам един паркиран дето не го карам нещо напоследък ........ яла го взимай, карай, па ако ти хареса дай некой лев :lol: ако не ти е посърце върни ми го :lol: ......
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Nedeltcho Delev

Мнение от Nedeltcho Delev »

Мойто скромно мнение е А-4ката,ако не искаш да имаш проблеми НО:
Направи си хубаво сметка за какво ще я използваш тая кола,ако е само запред хората си вземи по голям клас.
За подръжка :roll: то май на почти всички коли им се изравни подръжката.Аз точно сега патя от тоя проблем,имам кола само за хубави пътища а все по често се налага да ходя по язовири и ето ти първия проблем и то много важен,търси си кола ама да е по-висока,с по-голям багажник и да харчи по-малко но това не винаги може да се съчетае защото едното е за сметка на другото но все пак ти желая успех в избора и да си вземеш това което ти е на сърцето :wink: :wink: :wink:
Аватар
hendekltd
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hendekltd »

sapuna1971, изпаднал си в същото чудене като мен. Доскоро си въобразявах, че няма да имам дерт да хвърля 8-10 хилядарки за читав миниван, ама жена ми ми сви перките....но това е друга история :)
виж това:
http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmen ... f1=details
Имай предвид за френските автомобили:
Най-комфортните в Европа
Най-добрите дизели в световен мащаб след фаворита Мерцедес и двата японски 'гиганта' Тойота и Нисан. Няма нужда да мислиш за двигателя до поне 500-800000км
Евтина поддръжка
Евтини са втора ръка извън Франция
Каквото видиш в мобайл.бг, махай ~25% от цената - толкова ще ти излезе да си го докараш сам.
Хидравликата на окачването допринася много за проходимостта

Ето още един "французин":

http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmen ... f1=details

Разбира се, струва си да разгледаш и Пасат-ите на Фолксваген, но са по-скъпички. Не много де. Мисля, че прилично комби 1996г, Пасат 3, 1.9турбодизел, климатик, ~220000km можеш да си докараш за до 5000. Изключително надеждна кола, неособено скъпа за поддръжка (но и не се чупи), стои високо на пътя и става за оф-роуд. Огромна е, събира и покъщина, и семейство, и такъми, а отгоре носи и лодка. Същото, apropos, се отнася и за Ксантията, и за останалите тукописани французи - носят много добре.

Струва си да се разгледат и Рено Меган - много прилични цени за сравнително нови автомобили.

Пежо 406 са много читави, но напоследък всичко внася от Англия, сещай се - десен волан - дори и в Германия внасят такива.

Дано съм ти бил полезен - аз поне разглеждам тези автомобили от същия интерес като теб.

П.С.: Да допълня, че изтъкнах аргументи ЗА, но не казах нищо за твоите фаворити:
Ауди В4 - чудесна количка! Но само ако имаш парички да поправяш/сменяш детайли по окачването - лесно се троши в пресечена местност и е маса скъпо. Тясна е, дори и комби, няма да може да побира всичко
Ауди 100 - един от върховете на сладоледа на близкото минало! Лудница комфорт, огромен автомобил. Дяволски скъпи чаркалаци и хич и не помисляй за офроуд - прекалено е дълга и най-плиткият черен път ще я потроши отдолу. Не става за кола на риболовец - скитник из незнайни и знайни дъбрави.
Голф 3 - тук няма много за казване. Ще останеш без бъбреци и таз. И повече от две възглавници не можеш да събереш вътре. Инак здрав автомобил, сносни цени на чарковете.
Каква е ползата от файдата, когато няма келепир?!
Marto-picha
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Marto-picha »

А за Форд мондео 1.9 бензин замислял ли си се. В момента баща ми кара такава. Супер е, и климатик има. Имаше пусната обява за нея в мобиле.бг ама още никои не се е обадил. Ако някои го интересува цената започва от 4500 - 4300.
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

мойто мнение ВЗЕМИ СИ БУС :lol: е от ясно по ясно,а и коментирано навремето,но като за до 5000,като за що годе свестна кола,като за рибарльк,евтини части(не дал Бог) и возия никьде не чух за ПАСАТ :roll: не се вкарвай в аудита,нито в тия голфчета-хубава,широка,евтина поддрьжка и сгодна кола за мен лично е пасата :idea: помисли си по вьпроса..
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”