Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Вашата препоръка относно изборът ми
Модератор: dantho.mihov
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Вашата препоръка относно изборът ми
Вълнува ме следния проблемен въпрос-не е точно проблем,а дилема.
В момента карам Фиеста,но се наситих на малолитражка,а и потребностите ми изискват по голяма кола.Решил съм да я сменям и в най скоро време ще го направя.Определено съм се спрял на комби,но предпочитанията ми куцат от към марка.Не мога да си избера между Ауди В4/100/ или Голф3.Спрял съм се на мотор 1.9TDi,а за Голфа може и вариант sdi.
Очаквам препоръките Ви определено за тези два модела.Не че ще се разсърдя и на предложения за друга марка,но нека бъдат аргументирани!Замисълът ми е сам да си я внеса от Европата.Искам предварително да си изясня за какво отивам,че да не се чувствам като гладно цигане в сладкарница.
Не разбирам от автомобили и се надявам на сериозни насоки и компетентни мнения!
Благодаря!
В момента карам Фиеста,но се наситих на малолитражка,а и потребностите ми изискват по голяма кола.Решил съм да я сменям и в най скоро време ще го направя.Определено съм се спрял на комби,но предпочитанията ми куцат от към марка.Не мога да си избера между Ауди В4/100/ или Голф3.Спрял съм се на мотор 1.9TDi,а за Голфа може и вариант sdi.
Очаквам препоръките Ви определено за тези два модела.Не че ще се разсърдя и на предложения за друга марка,но нека бъдат аргументирани!Замисълът ми е сам да си я внеса от Европата.Искам предварително да си изясня за какво отивам,че да не се чувствам като гладно цигане в сладкарница.
Не разбирам от автомобили и се надявам на сериозни насоки и компетентни мнения!
Благодаря!
-
- новобранец
-
- новобранец
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
- riboxva6tacha
- ще става разбирач
- daniel_g
- разбира нещата
Аз съм фен на ауди , абе по принцип цялата рода сме , така че съм пристрастен, но за тези пари от чужбина може да си намериш добра и запазена б4-ка, изискването ти към 1,9тди вдига цената на колата, но може да помислиш и за 1.8 или 2.0 моноинжекция и слагаш газ и пак с горивото си 6+. За подръжката , не вярвам да има голяма разлика в цените на консумативите както на голф-а така и на ауди-то.
И накрая , както се казва , с колата всичко си е до късмет ако предния собствения си я е гледал и поддържал , 1-2 години само масло ще сменяш.
http://www.mobile.de и http://www.autoscout24.com ( тук в дясно на знаменцата избираш в коя страна да търси колите) сайтчета от където можеш да добиеш представа за цените на тези автомобили в чужбина.
Тъй като докарах моето Ауди от Австрия тази пролет, може да се видим и да ти обясня някои подробности , ако решиш да я връщаш на самоход като мен.
Успех в търсенето !
И накрая , както се казва , с колата всичко си е до късмет ако предния собствения си я е гледал и поддържал , 1-2 години само масло ще сменяш.
http://www.mobile.de и http://www.autoscout24.com ( тук в дясно на знаменцата избираш в коя страна да търси колите) сайтчета от където можеш да добиеш представа за цените на тези автомобили в чужбина.
Тъй като докарах моето Ауди от Австрия тази пролет, може да се видим и да ти обясня някои подробности , ако решиш да я връщаш на самоход като мен.
Успех в търсенето !

Колега sapuna1971,
аз почти нщо не разбирам от коли и не съм наясно с цените на пазара. Карам Опел Вектра - комби естествено, но редовно имам проблеми с багажа. За да мога да взема още двама колеги с мен за риба, трябва да се ограничавам в товара, а дори не ходим на палатка. В този ред на мисли бих те подсетил за Фолксваген Шаран или друга кола от този клас, в която едва ли ще имаш грижи за багажа, а е удобна и за спане. Решил съм следващата ми кола да е тип "баничарка", но ти явно търсиш нещо по-официално.
- AL KAPONE
- кандидат преподавател

Слушай сега офертата ......

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Мойто скромно мнение е А-4ката,ако не искаш да имаш проблеми НО:
Направи си хубаво сметка за какво ще я използваш тая кола,ако е само запред хората си вземи по голям клас.
За подръжка
то май на почти всички коли им се изравни подръжката.Аз точно сега патя от тоя проблем,имам кола само за хубави пътища а все по често се налага да ходя по язовири и ето ти първия проблем и то много важен,търси си кола ама да е по-висока,с по-голям багажник и да харчи по-малко но това не винаги може да се съчетае защото едното е за сметка на другото но все пак ти желая успех в избора и да си вземеш това което ти е на сърцето

Направи си хубаво сметка за какво ще я използваш тая кола,ако е само запред хората си вземи по голям клас.
За подръжка

- hendekltd
- научил се да хвърля
sapuna1971, изпаднал си в същото чудене като мен. Доскоро си въобразявах, че няма да имам дерт да хвърля 8-10 хилядарки за читав миниван, ама жена ми ми сви перките....но това е друга история 
виж това:
http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmen ... f1=details
Имай предвид за френските автомобили:
Най-комфортните в Европа
Най-добрите дизели в световен мащаб след фаворита Мерцедес и двата японски 'гиганта' Тойота и Нисан. Няма нужда да мислиш за двигателя до поне 500-800000км
Евтина поддръжка
Евтини са втора ръка извън Франция
Каквото видиш в мобайл.бг, махай ~25% от цената - толкова ще ти излезе да си го докараш сам.
Хидравликата на окачването допринася много за проходимостта
Ето още един "французин":
Разбира се, струва си да разгледаш и Пасат-ите на Фолксваген, но са по-скъпички. Не много де. Мисля, че прилично комби 1996г, Пасат 3, 1.9турбодизел, климатик, ~220000km можеш да си докараш за до 5000. Изключително надеждна кола, неособено скъпа за поддръжка (но и не се чупи), стои високо на пътя и става за оф-роуд. Огромна е, събира и покъщина, и семейство, и такъми, а отгоре носи и лодка. Същото, apropos, се отнася и за Ксантията, и за останалите тукописани французи - носят много добре.
Струва си да се разгледат и Рено Меган - много прилични цени за сравнително нови автомобили.
Пежо 406 са много читави, но напоследък всичко внася от Англия, сещай се - десен волан - дори и в Германия внасят такива.
Дано съм ти бил полезен - аз поне разглеждам тези автомобили от същия интерес като теб.
П.С.: Да допълня, че изтъкнах аргументи ЗА, но не казах нищо за твоите фаворити:
Ауди В4 - чудесна количка! Но само ако имаш парички да поправяш/сменяш детайли по окачването - лесно се троши в пресечена местност и е маса скъпо. Тясна е, дори и комби, няма да може да побира всичко
Ауди 100 - един от върховете на сладоледа на близкото минало! Лудница комфорт, огромен автомобил. Дяволски скъпи чаркалаци и хич и не помисляй за офроуд - прекалено е дълга и най-плиткият черен път ще я потроши отдолу. Не става за кола на риболовец - скитник из незнайни и знайни дъбрави.
Голф 3 - тук няма много за казване. Ще останеш без бъбреци и таз. И повече от две възглавници не можеш да събереш вътре. Инак здрав автомобил, сносни цени на чарковете.

виж това:
Имай предвид за френските автомобили:
Най-комфортните в Европа
Най-добрите дизели в световен мащаб след фаворита Мерцедес и двата японски 'гиганта' Тойота и Нисан. Няма нужда да мислиш за двигателя до поне 500-800000км
Евтина поддръжка
Евтини са втора ръка извън Франция
Каквото видиш в мобайл.бг, махай ~25% от цената - толкова ще ти излезе да си го докараш сам.
Хидравликата на окачването допринася много за проходимостта
Ето още един "французин":
Разбира се, струва си да разгледаш и Пасат-ите на Фолксваген, но са по-скъпички. Не много де. Мисля, че прилично комби 1996г, Пасат 3, 1.9турбодизел, климатик, ~220000km можеш да си докараш за до 5000. Изключително надеждна кола, неособено скъпа за поддръжка (но и не се чупи), стои високо на пътя и става за оф-роуд. Огромна е, събира и покъщина, и семейство, и такъми, а отгоре носи и лодка. Същото, apropos, се отнася и за Ксантията, и за останалите тукописани французи - носят много добре.
Струва си да се разгледат и Рено Меган - много прилични цени за сравнително нови автомобили.
Пежо 406 са много читави, но напоследък всичко внася от Англия, сещай се - десен волан - дори и в Германия внасят такива.
Дано съм ти бил полезен - аз поне разглеждам тези автомобили от същия интерес като теб.
П.С.: Да допълня, че изтъкнах аргументи ЗА, но не казах нищо за твоите фаворити:
Ауди В4 - чудесна количка! Но само ако имаш парички да поправяш/сменяш детайли по окачването - лесно се троши в пресечена местност и е маса скъпо. Тясна е, дори и комби, няма да може да побира всичко
Ауди 100 - един от върховете на сладоледа на близкото минало! Лудница комфорт, огромен автомобил. Дяволски скъпи чаркалаци и хич и не помисляй за офроуд - прекалено е дълга и най-плиткият черен път ще я потроши отдолу. Не става за кола на риболовец - скитник из незнайни и знайни дъбрави.
Голф 3 - тук няма много за казване. Ще останеш без бъбреци и таз. И повече от две възглавници не можеш да събереш вътре. Инак здрав автомобил, сносни цени на чарковете.
Каква е ползата от файдата, когато няма келепир?!
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
мойто мнение ВЗЕМИ СИ БУС
е от ясно по ясно,а и коментирано навремето,но като за до 5000,като за що годе свестна кола,като за рибарльк,евтини части(не дал Бог) и возия никьде не чух за ПАСАТ
не се вкарвай в аудита,нито в тия голфчета-хубава,широка,евтина поддрьжка и сгодна кола за мен лично е пасата
помисли си по вьпроса..

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".