Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Връщане към живот !
Модератор: emo vasilev
- ivogolemia
- новобранец
Връщане към живот !
Колеги подариха ми преди време разглобена китайска макара даже не знам каква е точно ! Търкалях я из килера и тия дни понеже вали и не може да се излиза реших да я върна към живот !
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последно промяна от ivogolemia на Чет Фев 14, 2013 7:45 pm, променено общо 1 път.
- ivogolemia
- новобранец
Re: Връщане към живот !
Зглобена след доста мъки най вече с пластинките на контрата !
- ivogolemia
- новобранец
Следва изработката на дръжка
- ivogolemia
- новобранец
Дръжката е готова изработена от дурал и започвам шпулата !
- ivogolemia
- новобранец
Ето и макарата с готова шпула и работеща !
- ivogolemia
- новобранец
Доста работа вложих за макара която не си заслужава но ми хареса да се занимавам и се надявам и на вас да ви хареса темата ! Страшно съм доволен от резултата на макарата смених всички втулки с лагери и работи страхотно като за китайска ! Сега остава да и измисля и една пръчка и нещата ще са завършени !
-
- научил се да хвърля
Почвай ги серийно.Браво! 

Браво колега!Даже ида не я използваш,само за тръпката и удоволствието от свършената работа си заслужава.
- metodid
- ще става разбирач
Е те това е майсторлък! Сега остава да изделкаш и едно болонезе и нема да имаш равен!
-
- ще става разбирач
- ivogolemia
- новобранец
Не съм теглил макарата но всичко е от дурал и е доста лек материала ! Със сигурност е малко по тежка от пластмасова шпула но не е много разликата а като здравина просто няма аналог този материал при това тегло ! Най голямата разлика в теглото според мен е обаче от подмяната на пластмасовите втулки с лагери там и на ръка като сравних теглото си е осезаемо различно ! Но за мен това не е проблем исках да стане здрава и мисля че се справих добре дори много по добре от оригиналното изпълнение на тази макара понеже съм напаснал шпулата супер, луфтове по макарата няма и работи страхотно вече два дена си играя с нея на сухо и работи супер !Радо Троев написа:Добра работа!
п.с. Колко тежи това чудо..?!
Голяма игра ще падне на сухо,докато не даде време за риболов. 

- ivogolemia
- новобранец
Много се замислих да направя прът с ръчно изработена орехова дръжка ! Имам орех от корена много сух и страшно лек ! Но не съм много в час с изискванията за самата дръжка и размери така че ще съм много благодарен някой да ми даде съвет и примерни размери на класическа дръжка !metodid написа:Е те това е майсторлък! Сега остава да изделкаш и едно болонезе и нема да имаш равен!
Останах без дъх
- ivogolemia
- новобранец
Днес направих профилактика и ремонт и на големите ми Ryobi ML4 ! С намирането на лагерите ударих на камък ! Успях да намеря само 2 лагера като оригиналните втулки с размер 9 х 17 х4 ! Това са отворени лагери и страната на дръжката не е затворена та реших да потърся лагери с капсуловка за да не влиза прах ! Размера който намерих за най подходящ е 10 х 15 х 4 ! Има ги почти навсякъде ! Изработих втулки и започнах монтаж !