Калкан около Варна

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Petar_Angelov
новобранец
новобранец

Мнение от Petar_Angelov »

И на мене ми изписва същото като на колегата moriak1 Kак може да се оправи това нещо? :(
Аватар
stoned
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stoned »

Нещо не работи това за снимките :(

качваш ги в snimka.bg примерно и слагаш линка за снимката тука

е тука има писано вече

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?t ... sc&start=0

има и още две-три подобни теми
ЗАРИБЕН
иванко
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от иванко »

В съботе съм пак на Дружба.Днес си взех гюмюш и го осолих.Ще ви пиша за резултата
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Днес на Кранево,голяма салантия,после на пристана на Златните пък капо.Имаше и други колеги,аз бях с една сопа,другите общо 8 или 9, при тях капото беше по-голямо,като сметнеш въдиците в/у улова,пък и по-рано от мен бяха там.И там голяма вълна на брега,не ставаше за работа.Само на края на буната имаше двама,видях да вадят едно нюню калканче.Единия колега каза,че преди това пак са извадили едно такова.Имаше лодки навътре,но не можах да разбера какво са направили.
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Някой да се е навъртал в Шкорпиловци?
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Колега,вълни трябва да има,когато искаш калкан.Във вода като локва калкан няма да хванеш.По пътя на логиката когато има вълни,калканът сменя постоянно прикритието си и е в почти постояно движение,защото вълните обръщат пясъка,в който се заравя и го разобличават.Когато няма вълна,калканът стои заровен и чака храната да мине близо до него,докато при вълна той трябва да мине близо до нея. :lol: Аз днеска също направих капо от камъните на южния плаж пък и май до обяд бях единственият мераклия,после дойдоха още двама-трима на Централния плаж. :lol: Общо взето-ташак е на Вълнолома.Вълните ако паднат може да излезе и илария и заргана,но докато има вълни ще се ходи за калкан.Утре вечер може и за чернокопче да пробваме. :wink:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Туй го знаем Камба и искаме салантия ,ама при тихо време на Драшкович го търсим.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Камба,вълната беше " за 7-8 кг " калкани,ама само това му беше предимството.Негово Величество не беше на линия.И мен ме светна да пусна блесната,че на такава вълна чернокопа се върти наоколо,но много лошо бяха заети местата и щях да правя проблеми на колегите.За калкан на златните повече няма да ходя.Напускани са много мрежи,още от аладжа банка почват,че почти до брега,няма как да дойде нещо сериозно.Почвам проби на Кранево или кабакум.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

По едно време до мен застана един възрастен човек и метна на дъно за илария,но установи,че ни е лишила от присъствието си и метна два гюмюша за калкани той.Поговорихме си за това-онова и стана дума точно за вълните.Каза ми тов,което аз написах горе и което знаех от преди,но ми каза,че в спокойна вода калканът кълве,когато леко се придърпва стръвта по дъното,явно на Драшкович по дъното има вероятност да се вземе,въпросът е,че трябва яко мятане да падне. :lol:

- Лий Улф - 1939 г.
Жоро
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Жоро »

колеги на Щабла и Тюленово калкана също го няма. истината май е че водата още е топла.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Някой може ли да се похвали с 3-5 кг?Борсата пълна с хубави парчета,а тук колегите само за "часовници",пък били те и стенни,се хвалят.
Не му е мястото,но много лодки м/у Варна и златните,колеги има ли нещо,или само гезме си правите?Чувам че сафрида нападнал залива,но не ми е точна информацията.
dodo
новобранец
новобранец

Мнение от dodo »

температурата на водата няма особено значение при есенната миграция на калкана, защото например шаблалиите не я мерят с термометър, а тръгват за калкан като оберат лозята, края на септември началото на октомври. Вчера бяхме там и един местен ми каза, че едни от най-големите си калкани миналата и тая година ги е хващал началото на октомри, а от няколко години насам, по него време е 18-19 градуса горе долу.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Тошко Калкана ходи целогодишно само за калкан,той друга риба незнае.

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

когато леко се придърпва стръвта по дъното,явно на Драшкович

Имаше подобни такъми по френския канал с олово пред устата на рибката за по-далечно замятане.На Шкорпиловци добре ,но на други места трябва да се знаят камъните.
иванко
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от иванко »

Колега това за сафрида верно ли е.Тая година не можах да се нахващам на сафрид.На морска гара нещо никакъв го нямаше.А може и да съм закъснял,защото аз ходих там октомври.
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за местата за риболов по морето”