Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Re: Качествени чепарета

Мнение от dobria1 »

Те това кърти мивки :wink: Изображение

Ники е те такова рошаво наистина трудно се връзва,ама Киро е прав да земеш да кажеш и какви риби ловиш на тях и още по важното е къде

п.п. Относно GPS-са чакам резултати :wink:
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
Иван Байчев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Иван Байчев »

Това определено кърти ... :shock:
Явно има нещо в предвид , щом ги пуска . :D
Аватар
rikitikitavi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rikitikitavi »

......Най-накрая изработих чипаре , което да заинтерисова дребосъците. Ползвах жълти речни куки номер 18 и капка червен лак на възела. Щом приключих работа се позиционирах над дребосите и ги почнах. За половин час имах доволен брои маници. (после се оказаха недостатачни ама да не сме лакоми). Кълвяха ми само гюмюши, като извадих и два от гигантските. Излезе и едно микроскопично чернокопче. За първо зареждане на въдиците отидоха единия от гигантите и чернокопчето. И двете рибки ги пуснах максимално далече без тежест, да си се ветреят където искат. Малко след това Митака и фтера взеха да хващат лици на чипаре. За техен ужас имаха някакав любител на олова във водата. Сумаи ти олова и всиакаква железария ползвана за тейест отидоха на кино. Както и по няколко чипарета. Като капак от време на време им удряха едновременно по две лици и съвсем спокоино си разделяха чипарето. Едната се качваше на борда с половината чипаре, а останалата си отпатуваше с чипарето на джуката. Аз през това време активно скучаех. Да не съм съвсем без хич, хванах една змиорка и три саби на огромния гюмюш.

Изображение[/quote]

[quote="Моряка"]Сабите обаче се откачиха във въздуха. И резлно останах с една риба. Попромених малко куките и вече имах една сабя на борда. Колкото и да клатих чипарето лца не ми удари. Оказа се че за момента иска претрупано с ламе чипаре, а аз точно такова нямах. За сметка на това сабите се бяха активизирали здраво. Ударите бяха през няколко минути на дребните рибки.

Изображение

На смрачаване забелязохме гъст пасаж от дребосъци под нас. Пуснахме им лампата и те се наместиха под нея. Така се бяха сгъстили, че седяха като покривка на кръгла маса. Под тях се стрел каха сабите и лиците. От време на време ниакоиа сабиа се изпъваше върху пасажа и после бавно се потапяше. След като се убедих, че голяма риба на чипарето няма да зема, сложих чипарето за микро рибки да се пробвам да хвана няколко за стръв. Междувременно вятъра се беше усилил и играта на чипарето се получаваше двърте агресивна. Това не се харесваше на дребосъците. Все пак едно рибе се излъга. То бива дребно, дребно ама на тази хамсиика още месото и е прозрачно.

Изображение

Все пак митака я закачи на чипарето и почти веднага изкара поредната лица. Хванах още две дребосъчета и сабите пръснаха пасажа. За него време вече бях напреднал със броиките на хванатите и на изтърваните саби. Понаже бяха сравнително малки не гълтаха от ряз ама дъвеха стръвта. При засечка куките се забиваха в костатата им уста и съответно често се откачаха докато ги вдигах. Сигурно вадих всяка трета клъвнала ми сабя. Към девет часа Митака хвана първата си сабя и малко след това аз изкарах и единствената си лица. При това на пилкер без чипаре. Към десет ни свършиха гюмюшите за стръв и сабите почнаха да се назландисват. Почукват на предложеното коренче и се отказват. Вятъра пък се усили до степен да е неприятен и стана ясно, че трябва да прекратяваме риболова. Разбира се снимка на близо петнаисетте килограма риба.

Изображение
Последно промяна от rikitikitavi на Пет Фев 15, 2013 1:01 am, променено общо 1 път.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Вкарал си и мен Ники у филма :lol: :drinkers:
А сега де? :roll:
Аватар
rikitikitavi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rikitikitavi »

ми то без тебе нямаше да го има това. Нали съм си мързелив....
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

XegouX написа: КИРО какво е това тиксо дето го лепиш на картончетата под куките, заслепява ме!:
Обикновенно тиксо ве,става по здраво картончето.
Най-голяма мъка ми са точно картончетата да го е.....
сега пак идва ред,цял ден с тях да си играя.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Иван Байчев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Иван Байчев »

КИРО написа:
XegouX написа: КИРО какво е това тиксо дето го лепиш на картончетата под куките, заслепява ме!:
Обикновенно тиксо ве,става по здраво картончето.
Най-голяма мъка ми са точно картончетата да го е.....
сега пак идва ред,цял ден с тях да си играя.
Направи си пласмасови :D :D :D
За многократна употреба :lol: :lol: :lol:
XegouX
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от XegouX »

Направи си пласмасови :D :D :D
За многократна употреба :lol: :lol: :lol:[/quote]
Кажи откъде може се купят такива ПВЦ "сандвич"?И аз имам обаче количествата намаляха.......
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Ванка,и такива имам,ама не ми допадат нещо.
Изображение

XegouX
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от XegouX »

КИРО написа:Ванка,и такива имам,ама не ми допадат нещо.
Поликарбонат или аналога му от ПВЦ?
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Поликарбонат,сега ще потърся и ПВЦ.
Изображение

Аватар
Иван Байчев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Иван Байчев »

КИРО написа:Ванка,и такива имам,ама не ми допадат нещо.
Предполагам . Просто не се стърпях да си почеша езика .
Извинявам се за спама :prayer:
XegouX написа: Кажи откъде може се купят такива ПВЦ "сандвич"?И аз имам обаче количествата намаляха.......
Ами моите са отпреди няколко години и са от табелите на царевицата (да ма прощават земеделците , ама табелите бяха паднали :lol: ) , но от миналата година съм с картонени по препоръка на колеги от форума . Все пак трябва да се вслушваме в съветите на по знаещите .
XegouX
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от XegouX »

Аз тия картони лично не ги понасям , не знам за вас .....друго си е малко по твърд материал , да може да опънеш бидемите....
Нали правим разлика между :D пвц и поликарбонат
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

XegouX написа:Аз тия картони лично не ги понасям , не знам за вас .....друго си е малко по твърд материал , да може да опънеш бидемите....
Нали правим разлика между :D пвц и поликарбонат
Колега аз съм от много години с пластмасовите и си ги наричам ПВЦ велпапе.Митака Добрия ми подари един лист миналата година ,за,което съм му благодарен,и за ламенцата де.

Иначе съм ги намирал във лекарските лаборатории,там им носят лекарства ,материали и консумативи във такива кашони от ПВЦ велпапе.Изхвърлят ги :drinkers:
А сега де? :roll:
XegouX
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от XegouX »

И аз имах малко запаси ама от раздаване на "рошковци" на този на ония и май закъсах.....
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”