Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Бяга ли шарана от толстолоба?
Модератор: sapuna
Бяга ли шарана от толстолоба?
Какви са вашите наблюдения относно темата колеги? Ходя на един микроязовир пълен със толтолоби по 5кг и по 12кг. Отидеш ли за толстолоб няма празно но колкото пъти съм хвърлял за шаран гредъ. Даже и на вкисната царевица която се оказа доста резултатна на друг язовир намам успех, а толстолобите скачат на петното отгоре постоянно. Във водоема съм сигурен, че има добри екземпляри но почвам да си мисля че гадните толупи ги плашат. Доскоро мислех, че обикалят заедно в пасаж, но вече не съм толкова сигурен.
- dedeff
- разбира нещата
Re: Бяга ли шарана от толстолоба?
Бяга като дявол от тамян.И не само шарана а и амура си вдига парапатките,толупа влиза као пасаж и изглежда нещо огромно което обяснява спирането на кълването щом влезе толупът.Другите риби просто изчезват от хранителното петно.
Без жени можем,без риболов не можем!
- DrAkoN
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ами на много язовири са партия а на други не са. Примерно на Овчарица-тец 2 когато толубите са ти на петното шарани няма и амури.Но на други водоеми на които съм ловил толуба въври от горе и шараните под него.Влезе ли ти толуба ти влиза и шарана и то голям пасаж шарани. Строго специфично си е за всеки водоем колега.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Бяга не ами..... и то не само шарана.И теца и на други водоеми ефекта от толупите е като след бомба.Тогава се предприемат другите монтажи с ягодата и повдигачите.То така или иначe след като се завъртят друга риба не минава или минава ама след доста време,поне вади толупи.

Където качеството е от значение!
-
- научил се да хвърля
Много вярно!dedeff написа:Бяга като дявол от тамян.И не само шарана а и амура си вдига парапатките,толупа влиза као пасаж и изглежда нещо огромно което обяснява спирането на кълването щом влезе толупът.Другите риби просто изчезват от хранителното петно.

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Зависи от едрината на едните и другите,едрия шаран не се плаши от толупи ако са колкото него или по малки от него,даже и да са на голям пасаж.Ако е див водоема и се разпляскат толупите тогава всичкия шаран изчезва моментално и за дълго.Много е индивидуално и специфично за всеки водоем.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
- трапера
- сериозен играч
Моите наблюдения са,че при риби с еднакви размери, няма страх и притеснения помежду им.
Като казвам наблюдения,приемете думата буквално!
В близост,където живея има парк и езеро в него.

В езерото, лятото наблюдавах ято,наброяващо 25-30 риби от видовете шаран, амур и толстолоб. Явно са пуснати да "прецеждат" водата. Рибите си плуваха заедно и се хранеха без притеснение една от друга и въобще не им пукаше, че храната им идва от хората,стоящи на брега. Врагове и конкуренция, им бяха разните водоплаващи птици. Няколко филии хляб,правят голяма атракция. Всички риби стояха заедно в ятото и се движеха напред-назад заедно. Големината им бе около двата килограма. За съжаление,него ден нямах фото в мен. След месец направих видео,но само на шараните
Като казвам наблюдения,приемете думата буквално!
В близост,където живея има парк и езеро в него.
В езерото, лятото наблюдавах ято,наброяващо 25-30 риби от видовете шаран, амур и толстолоб. Явно са пуснати да "прецеждат" водата. Рибите си плуваха заедно и се хранеха без притеснение една от друга и въобще не им пукаше, че храната им идва от хората,стоящи на брега. Врагове и конкуренция, им бяха разните водоплаващи птици. Няколко филии хляб,правят голяма атракция. Всички риби стояха заедно в ятото и се движеха напред-назад заедно. Големината им бе около двата килограма. За съжаление,него ден нямах фото в мен. След месец направих видео,но само на шараните

лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
Колега толува е огромна риба , щом се заварти е нормално да се плащат рибите
тбК
- dedeff
- разбира нещата
Malemi написа:Колега толува е огромна риба , щом се заварти е нормално да се плащат рибите
Е представете си тези големи риби в пасаж,за къв шок и ужас иде реч.
Без жени можем,без риболов не можем!
Ясно по-въпроса по темата всички са на едно мнение. Другия момент който ми интересен е: правя петно със вкисната царевица и до 6 часа имам чувството, че всичките толупи са от горе, какъв е тоя интерес към царевица неразбирам? Това съм го остановил защото почват да скачат яко над петното все едно са делфини на представление.
аз сам ловил шарани и мегдо тах затарма4вам и толупи но теса с големината на шараните
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Зависи от дълбочината на водоема и големината на рибите 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Храни само със суха царевица която не е накисната и не мирише.Лови на нея.