Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
-
- сериозен играч
Re: Инфо за р. Струма!
да фащат и да почват да си вършат работата,смешници ,доброволци...може да одим сутрин печката да им палим ,проверили са ме един път от години ,отрядници с ленти...доносници...112...независимо за какво се отнася дали за риби или нещо друго аз отрядник и педерас нема да станем
-
- разбира нещата
Еми колега не разбра ли, на ИАРА актове не има се пишат колко пъти лятото е имало такива с парашути и те си подминават и само приберете ги и това.
-
- сериозен играч
като не искат да пишат актове като не искат да обикалят ,да ги оволнат ,да се преструктурира целата мързелива и крадлива организация да се сложат млади нахъсани момчета на заработка ,не на твърда заплата и че се променат нещата ...
-
- разбира нещата
По Струма вече почти няма риба а и без това няма скоро да се оправят нещата.
- prodigy666
- разбира нещата
по струма има риба и то доволно това че има бракониери е друг въпрос винаги си ги е имало и не само по струма ....metoo написа:По Струма вече почти няма риба а и без това няма скоро да се оправят нещата.
П.С няма смисъл от билети май особено за благоевградско от 3 години само 1 проверка .... пък на Бело поле се знае че драскат масово ма за 10 излета там не съм видял и да минат
- калин кацаров
- сериозен играч
Напротив в Струма остана риба само на определени места, когато започнах да ходя по реката от началото на 90-те години вреше от риба, мрена и скобар имаше в абсолютно всеки бързей и вир и то в големи количества.Кефал се ловеше също навсякъде , нямаше мост под който и да погледнеш и да нямаше стада от риби, когато исках да прегазя реката гледах да не настъпя риба, а сега гледам да видя и една риба , а и рибата се ловеше с много по примитивни такъми, защото просто я имаше !prodigy666 написа:по струма има риба и то доволно това че има бракониери е друг въпрос винаги си ги е имало и не само по струма ....metoo написа:По Струма вече почти няма риба а и без това няма скоро да се оправят нещата.
П.С няма смисъл от билети май особено за благоевградско от 3 години само 1 проверка .... пък на Бело поле се знае че драскат масово ма за 10 излета там не съм видял и да минат
- prodigy666
- разбира нещата
Напротив в Струма остана риба само на определени места, когато започнах да ходя по реката от началото на 90-те години вреше от риба, мрена и скобар имаше в абсолютно всеки бързей и вир и то в големи количества.Кефал се ловеше също навсякъде , нямаше мост под който и да погледнеш и да нямаше стада от риби, когато исках да прегазя реката гледах да не настъпя риба, а сега гледам да видя и една риба , а и рибата се ловеше с много по примитивни такъми, защото просто я имаше ![/quote]
и сега има риба в всеки бързеи лятото .... поне около благоевград от 3 години лятото съм всеки ден някъде клена беше изчезнал но мисля че тая година особено на монца ще има добри излети за клен тъй като популацията му се възстановява ...... Дано не дойдат кормораните ....
П.с често засичам горските да брамчат към Бодрос поне 4-5 коли различни и около пазара въртат си градско все 1 пазат бездомните кучета от бракониери ... а и ако се справят с бракониерите по бело поле нещата ще са по добре щото там има страшно много риба а селяните майката и е..т и немога да разбера кви саа тия рибари дето ми се прават на много добри по цело лето по струма а тая зима сложили 3ки номер 1 и драскат от мостовете .....
и сега има риба в всеки бързеи лятото .... поне около благоевград от 3 години лятото съм всеки ден някъде клена беше изчезнал но мисля че тая година особено на монца ще има добри излети за клен тъй като популацията му се възстановява ...... Дано не дойдат кормораните ....
П.с често засичам горските да брамчат към Бодрос поне 4-5 коли различни и около пазара въртат си градско все 1 пазат бездомните кучета от бракониери ... а и ако се справят с бракониерите по бело поле нещата ще са по добре щото там има страшно много риба а селяните майката и е..т и немога да разбера кви саа тия рибари дето ми се прават на много добри по цело лето по струма а тая зима сложили 3ки номер 1 и драскат от мостовете .....
Абсолютно съм съгласен с Венци. Гнева ни трябва да е насочен основно към контролните органи. Преди проблема беше че нямаше закон, и се ядосвахме на тройкаджиите. Сега не е така. Само от инспекторите на ИАРА зависи докога ще има поголовно нарушаване на законите по нашите реки и водоеми. В крайна сметка получават заплати за това. Като не им се занимава да се махат. Крайно време е държавните служители да започнат да си заслужават заплатата, а не само да отчитат дейност.
- dragun
- новобранец
Аз също съм съгласен с Венци на 100%.Преди около 10на години имаше доста добри популаци на скобари в горното течение на реката-Шипочани,Шишковци,Копиловци и др. , а сега всичко е загубено.има прагове на реката ,които пречат загубената популация да се върне по тези места.малкото успели риби да се придвижат се унищожават от местните .това ли искаме да стане и с долното течение на Струма. Трябва да се обединим ,да се шуми повече за проблема.
-
- фен клуб-скобар
Венци като ИАРА не може да ни помогне,да и помогнеме ние!щот рибите стават трудниД.Граховски написа:Ами айде да събираме групата и да действаме,тия дни ще се видя с Калин Кацаров.Чух се и с Димитров и той ще помага,направо го изуми това че хора от този край биха направили такова нещо.DJONI RINGO написа:аз също мога да помогна-имам дума в риболовните съсловия на Кюстендил!аз съм за клуб Струма!

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

-
- вече хвърля и на тежко
Днес между Монца и Художника,доволно скубита и морунажчета
Стръв трошка,взимаше и на бел,плувка 2.5гр,кука 16 фуна(за експеримент камасан 611 -14-ка,много по малко вземания)

Старите
рибари никога не умират.. те просто така... си миришат.
рибари никога не умират.. те просто така... си миришат.
-
- сериозен играч
Марти,що да им помагам ,тия са некава отживела държавна служба ,лебоядци ,зимат си заплатата и не ги интересува нищо ,преди неколко години имаше страшна сеч на маломерни скобарчета на тройки у невестино ,др ечев напиа жалба у в труд ,тия казаха че не е верно ,а беше верно ,и искаха да го съдат ,уронвал престижо на агенцята
ебати и агенцята ,единствено Димитров има некакъв хъс ,обаче сам не може да направи нищо,нагоре от копеловци накъм раждавица изобщо не се минава ,целата агенця требе да се промени ,за това нещо те каде работат нали получават заплата ,кой требе да им помага ,това не го разбирам ,почти сека седмица одим на риби...е как па еднаж не ме провериха бре,каде одат що работат не ми ясно ,но в всеки случай не си вършат работата ...по между другото у кн за миналата година имало издадени 3260 билета ,що направиха с тия пари ,са дренов дол чели да зимат ,берсинско вече е земан...

-
- фен клуб-скобар
Сметаи баце 3260 по 25 лв =81500лв знаеш ли колко риба ще пуснем???Одавна съм ги отебал тия боклуци събирам пари и зарибявам на собствени начинания това еvenci72 написа:за миналата година имало издадени 3260 билета ,що направиха с тия пари.

- SammY
- фен клуб-скобар
Браво humfy ! Супер риболов си спретнал , 611 е много добра кука , но за червей не за хляб 

добре де от доста време си мисля как стои въпроса с концесията на бриговете на реките все пак трябва да има някяква опция. То ВЕЦ се строят по тях за 1 месец та какво остава да вземеш примерно 1-2км от реката и да я охраняваш с цел спортен риболов
скобара е риба проклета