Съвет при избор на спининг макара

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Re: Съвет при избор на спининг макара

Мнение от Jechev »

Abu Garcia написа:Колега аз ако реша да взимам макара към 200-та лева съм я избрал отдавна SAKURA ALPHAX 2008 няма равна
Е, чак пък да няма равна, ай сега, СЕРТ да не се измислили топлата вода, или някакво технологично чудо в риболовните макари........това, че името е японско за благозвучие, мен лично не ме грабва особено, а даже напротив.......... не, че съм я и виждал дори въпросната Сакура, ама не мисля че с нещо превъзхожда по-горните модели на Абу, Рьоби, Мичел, които макар и изработени от китайски ръчички(както и Сакура-та де) все пак носят щампата на производители, които са измислили , наложили и патентовали стотици иновации през годините в моделите си.......и така от десетки години насам.....
Позволих си да ти обърна вниманието ти към модела на Мичел, просто защото е една от малкото спинингови модели на пазара с предавателно число над 6 оборота, което беше изначалното ти питане, колега , инак ако трябва да я съпоставя със SAKURA ALPHAX 2008, най- малкото прави впечатление голяма разлика в теглото на двете- M-Pro Lite 1000, която по размер отговаря на ALPHAX 2008 е само 234гр, спрямо 280гр. на ALPHAX-a ,а това в спининга е доста съществена разлика, поне за мен, а и все пак М-pro е модел на Флюгер(марка с голяма слава и реноме), но за Европа излиза под името на Мичел заради по-голямата разпознаваемост на вторите......просто маркетингов трик! 8)
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”