Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Обсъждане за учредяване на национално сдружение на Тролингис
Модератор: bobopeli
- krokibg
- учете се от него
Re: Обсъждане за учредяване на национално сдружение на Троли
Виж сега,управителния съвет може да е малък 3 човека,най-добре и най-бързо се взимат решения,но надзорния трябва да е минимум 7 или 9 човекаAshmodean8004 написа:Колеги ако сте съгласни в часта имущество и финансови средства - сдружението набира средствата си от: (след дарения може да допълним и спонсортство)? По принцип погледа ми върху някои сдружения е че повечето имат 5 човека Управителен Съвет - УС и 3 ма Контролен Съвет - КС!

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- Ashmodean8004
- ще става разбирач
Колеги пуснах темата и в сайта на фишинг мания, защото и там има доста регистрирани тролингисти колеги!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Учредяването на Сдружение на тролингистите ще бъде полезно за всички,които ловят от лодка!На първото състезание се оказа,че доста хора не знаят какво точно означава риболов на тролинг!Някои решиха,че джигосването със силикони е тролинг и дори спечелиха награди за това,други пък намериха нова дума-троУлинг,трети пък влачат по 6-7пръчки и така се стигна до проблема,кво аджеба е туй чудо-Тролингът?
Е,когато всички тролингисти обсъдят нещата в едно сдружение и картинката ще се изясни!Нека се тръгне от някъде,като се направи сдружение,пък после ще се избистрят целите и насоките!Защото в момента "Забраната за риболов на бяла риба и щука" за 4-ри месеца е лицемерна и незаконна спрямо другите риби обект на спортен риболов!А когато има сдружение на риболовците/тролингисти/ и те не са съгласни с дадено решение в техен ущърб,то ще има кой да ги представлява пред институциите!Извинявам се,че звучи политически,но си е така!
Аз или вие не можем самостоятелно да протестираме срещу никоя неправда,щот сам човек за нищо не става!
Защо дадох хиляди кинти за лодка и такъми,па треа да седя по 6месеца в бокса и да не ходя на риба?
6месеца без тролинг,щот от 1-ви Декември до 1-ви Юни са точно 6-месеца!

Съгласен съм с автора и Любака , подкрепям на 100 % 

-
- научил се да хвърля
Аз също не съм доволен от тази забрана и мисля тази година да си платя за половин година билета, така ще изразя своя протест срещу тази глупост.Догодина ще се замислят като постъпят по-малко пари по сметката им.
Несъгласен съм със забраната но мисля да я спазвам.
Несъгласен съм със забраната но мисля да я спазвам.
За завистта,глупостта и подлостта почивен ден няма.
Аз също ще платя само за полвината година в знак на протест!
За сдружението съм твърдо за!
За сдружението съм твърдо за!
- krokibg
- учете се от него
Трол,появи се пак и пак ръсиш глупости,дреме му на сдружението дали е Тролинг или ТроУлинг,нещо си се напил пакTroli Rapala написа:Учредяването на Сдружение на тролингистите ще бъде полезно за всички,които ловят от лодка!На първото състезание се оказа,че доста хора не знаят какво точно означава риболов на тролинг!Някои решиха,че джигосването със силикони е тролинг и дори спечелиха награди за това,други пък намериха нова дума-троУлинг,трети пък влачат по 6-7пръчки и така се стигна до проблема,кво аджеба е туй чудо-Тролингът?Е,когато всички тролингисти обсъдят нещата в едно сдружение и картинката ще се изясни!Нека се тръгне от някъде,като се направи сдружение,пък после ще се избистрят целите и насоките!Защото в момента "Забраната за риболов на бяла риба и щука" за 4-ри месеца е лицемерна и незаконна спрямо другите риби обект на спортен риболов!А когато има сдружение на риболовците/тролингисти/ и те не са съгласни с дадено решение в техен ущърб,то ще има кой да ги представлява пред институциите!Извинявам се,че звучи политически,но си е така!
Аз или вие не можем самостоятелно да протестираме срещу никоя неправда,щот сам човек за нищо не става!
Защо дадох хиляди кинти за лодка и такъми,па треа да седя по 6месеца в бокса и да не ходя на риба?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Идеята за това сдружение е точно на Троли Рапала=Влачещия воблери Рапала!И не е случайна,а точно на време за да потърси обединение на хората с лодки по гьоловете!Аз не познавам Ашмодин,но от написаното тук му имам пълно доверие и вярвам,че е честен и съвсем сърдечно иска да има такова сдружение на тролингистите!За това нека намерим заедно още двама от други градове и да им гласуваме доверие,ТЕ да учредят това сдружение с Идеална цел,а не за пари!На първо време няма нужда от никакъв членски внос,а от хора които се определят,като тролингисти!krokibg написа:Трол,появи се пак и пак ръсиш глупости,дреме му на сдружението дали е Тролинг или ТроУлинг,нещо си се напил пакTroli Rapala написа:Учредяването на Сдружение на тролингистите ще бъде полезно за всички,които ловят от лодка!На първото състезание се оказа,че доста хора не знаят какво точно означава риболов на тролинг!Някои решиха,че джигосването със силикони е тролинг и дори спечелиха награди за това,други пък намериха нова дума-троУлинг,трети пък влачат по 6-7пръчки и така се стигна до проблема,кво аджеба е туй чудо-Тролингът?Е,когато всички тролингисти обсъдят нещата в едно сдружение и картинката ще се изясни!Нека се тръгне от някъде,като се направи сдружение,пък после ще се избистрят целите и насоките!Защото в момента "Забраната за риболов на бяла риба и щука" за 4-ри месеца е лицемерна и незаконна спрямо другите риби обект на спортен риболов!А когато има сдружение на риболовците/тролингисти/ и те не са съгласни с дадено решение в техен ущърб,то ще има кой да ги представлява пред институциите!Извинявам се,че звучи политически,но си е така!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Има други важни неща,които може да се направят изобщо за всички видове риболов и за всички водоеми.По добре не се обаждай,изобщо не си на тая земя,пак си се напушил или не си си взел хапчетата
![]()
![]()

- Ashmodean8004
- ще става разбирач
Така колеги, в другия форум има също подкрепа от хората, накратко да обобщя, хареса се идеята на krokibg, max даде идеята за финансиране на сдружението, като гогато сдружението преиздава риболовния билет на някой член, получава комисионна от порядъка на 5 - 10 лева, представете си 1000 члена по 10 лева 10000 лева пример. Там се даде идеята да обхванем риболов от лодка а не само тролинга, но ще видим в последствие има ли приемственост, ако съм забравил нещо krokibg може да ме допълни! Кроки много си мислех за твоята идея за базите и наистина е страхотна трянвя да е вкараме в целите и ако мога малко да я повъртиме - подъфчеме. Трябва първо да започнем с това че трябва да закупи сдружението земя, можем да започнем от Жребеца, Кърджали или Ивайловград, всичко е примерно, след което трябва да промениме статута, според мен ако правим временни постройки като бунгала ще е по лесно, трябва да ублагородим мястото, задължително трябва да се направят кей и рампа за спускане на лодките. След което идеи много, може да се направи магазин за риболовни такъми и т.н. До базата в водоема може да се изградят садки и ние да си произвеждаме зарибителния материал примерно. И т.н.
- Ashmodean8004
- ще става разбирач
Сега първо искам да кажа, че не искам да съм в УС или КС на сдружението защо - ами първо защото аз живея доста далече от, който и да е водоем в България, второ съм много млад и нямам рутината и опита, трето си мисля че това трябва да са улегнали хора с опит и име, живеещи близо до водоемите и в София иначе ще помагам със всичко което мога.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Няма,"Не искам"!
Трябват още двама около теб и правите сдружението,а всички ние се включваме,като участници/"членове"/!Тука по София е АД и всеки кара в различна посока,та по-добре е точно такива далечни тролингисти да са на първа линия и да обединят хората!
Целта е първата крачка,да има такова сдружение,па това за купуването на земя и строенето на къщурки е последна грижа=далечна фантазия!
Имаш адвокат,имаш готов проект от Кроки,та ти си на ход и аз лично ти вярвам,че можеш да го направиш!Няма значение дали ще бъдеш президент или член на управителния съвет на такова сдружение,важното е да се осъществи!
Тия трима човека начело на сдружението,могат да се въртят всяка година от между всички нас,но все някой треа да е първи!Нека единият си ти!
Очаквам предложения за останалите двама и "корабът да тръгне от кея"! 

- Ashmodean8004
- ще става разбирач
Честно Троли не мога пич, ще има конфликт на интетеси в моята работа, която не искам да загубя, мога да бъда само член. Председател съм на ГПК и нямам право да заемам в други сдружения ръководни длъжности мога да бъда само член и както казах ще се раздам за сдружението!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ако някой тролингист се съмнява в нуждата от сдружение,ще му дам следният факт!
Вече втора година "Забраната за риболов на бяла риба и щука" извън рамките на "Обща забрана за риболов на рибите през размножителният период" не е по инициатива на Министъра на земеделието и храните-Мирослав Найденов,а по предложение на Стефан Минчев-председател на риболовен клуб "Стари видри",та го имайте на в предвид за в бъдеще относно всякакви забрани за риболов!
Това е името на сегашната и предишната Забрана!
Забраните трябва да се правят от ихтиолози,защото това им е работата-да познават рибите в детайли,а не на случайни хора и интереси! 

Вече втора година "Забраната за риболов на бяла риба и щука" извън рамките на "Обща забрана за риболов на рибите през размножителният период" не е по инициатива на Министъра на земеделието и храните-Мирослав Найденов,а по предложение на Стефан Минчев-председател на риболовен клуб "Стари видри",та го имайте на в предвид за в бъдеще относно всякакви забрани за риболов!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Жалко!Ashmodean8004 написа:Честно Троли не мога пич, ще има конфликт на интетеси в моята работа, която не искам да загубя, мога да бъда само член. Председател съм на ГПК и нямам право да заемам в други сдружения ръководни длъжности мога да бъда само член и както казах ще се раздам за сдружението!

- Ashmodean8004
- ще става разбирач
Троли защо 3 ма аз мисля, че е редно за учредяването който иска и може да участва да дойде, примерно идват 50 човека и го учредяваме и от тях се избира председател, ус и кс. На председателя е редно да му се гласува някаква заплата а разходите на ус и кс също им се поемат от сдружението. Общо взето практиката е такава, а и ще трябва да им гласуваме някакви пари за участията в ус стига да искат, примерно.се събират и на всеки член от Ус му се заплаща нещо минимално за да си покрие поне разходите по патуването!